Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 41 от общо 41

Free - не винаги е качествено

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Re:Free - не винаги е качествено

Статистиката показва, че от тези две страни идват основната маса вируси. Четенето е хубаво нещо. И ако очакваш тук някой да ти пусне топлата вода, за да се изкъпеш в смлени вече знания на тема психология на вирусописача... няма да стане.
    И презумПцията не е за невинност, е е проста пазарна логика. И логика на милионите долари загуби.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2010

"проста пазарна логика" е създаване на необходимост от продукт и предлагането му.Но това е вода в моята мелница.Топла вода си имам,както писах съм си решил троблемите с вирусите (за сега).Според мен "вирусописача..." си е част от пазарната стратегия.Тезата ми е недоказуема.Интересно ми е дали има някаква стройна политика за контрол за да се следят нарушенията в тази област на търговията,както има в другите такива.Ако продължим да пишем,само ще се повтаряме.Всичко хубаво.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2002

galinr -тезата която защитаваш (( че антивирусните пускат по някои бацил за осигуряване на стабилна база и разширяването й - за по добър бизнес )) просто не е вярна . По една проста причина както ти казаха - ако се разбере и чуе край с тази фирма . Да не говорим за делата които ще се образуват срещу нея и обезщетенията които трябва да плаща . А повярвай ми всичко се разбира рано или късно . В мрежата тайни трудно се пазят . Ето ти 2 примера
    1. Вируса Чернобил - как по дяволите един може да създаде вирус използващ НЕДОКУМЕНТИРАНИ функции на операционна система със затворен код . Значи някъде е изтекла инфо за това .При това тайландчето се намира на хиляди км от САЩ ( дори не работи в някои подразделение на М$ ) , нито пък e кои знае какъв хакер та да им разбие сървърите чеда се докопа до сорса на Windows .
    2. Тук можеш да видиш че до всичко можеш да се докопаш - стига да имаш желание/пари и време .

5. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    Голяма част от хората изобщо не развиват параноя преди да им се случи случка. Дори тези с платените антивируси нямат антивирусната хигиена да си правят редовни сканирания и т.н. И ако нямат поддръжка са загубени направо... Щото не става купия, сложия и хайде 100% защита...
    А незнам дали имаш идея какво прави един бизнес потребител с компютъра си, всякакви плащания, всякакви подписвания. Отделно има важна документация събирана с години...
    Ами ти прецени дали е за параноя...
    А хубавия фаируел не виждам с какво ще ти помогне, ако 10-15 човека включват флашки в компютъра ти. А тези 10-15 човека имат домашни компютри и лаптопи един бог знае, защитени по някакъв начин или не...
    Така, че параноята се определя от ценноста на информацията ти. Ако имаш 10 филма и 5 игри, може да си преинсталираш профилактично на всеки 2 месеца. Но иначе...
    Ами аз щото не съм мноо умен си мисля, че някой вирус който краде инфо, няма нужда да го краде, ако не го праща на някой и ако ФУ го бива, би трябвало да ме информира кой процес къде се опитва да праща инфо и преди да го прати, да ме пита, дали да разреша достъп, пък аз щото като инсталирам нещо, знам кво инсталирам, и като знам кое нещо с къде иска да се свърже, не ми требе антивирусна, за да преценя, дали да го деинсталирав или не!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341186900[/time]_________________________________________________

Според мен, най с акъла си е направена Comodo Internet Securiti, ама щото има много настройки, не е от най-ползваните! Е, па нема такава дето работи лесно и елементарно и да защитава пИрфектно!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341184501[/time]_________________________________________________

Между другото, в този форум имаше преди светила в реверс инженеринга които биха дали много полезни съвети по тези въпроси, но нещо липсват в темата, а е наистина интересна!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Ако бацил които краде инфо ти се лепне към програма за комуникации ( торент клиент или някакъв месенджър ) познай от 3 пъти как без антивирусна ще разбереш че си "настинал" !?!?! А онези в реверс инженеринга навремето доказаха че дори да гледаш процесите пак нищо няма да разбереш ако някоя гадина те е докопала . Става дума че бяха показали една картинка която при визуализиране ти отваряше чекмеджето на CD-то . Особено ако се сложи цикъл на изчакване 2-3 секунди иди разбери кой процес е задействал операцията за отваряне на чекмеджето .

7. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

И каква е гаранцията, че ти като имаш антивирусна и няма да си от тези настиналите които чакат ъпдейт на антивирусната!?
    Като имаш толкоз ценна информация, ползвай Линукс, а за нещата за които нямаш алтернатива в Линукс, виртуален Уиндоус.

Не те убеждавам да минаваш на Линукс, а просто една според мен по-добра алтернатива от това да треперя или да се вманячвам. Поне за домашни цели, няма нещо което може да ти липсва в линукса. Проблемно е за бизнеса с разните складови програми.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2002

НЕ ИСКАМ да се развива спор за предимствата на Linux или Windows - но аз за себе си съм решил че ми по удобно и изгодно да ги ползвам 50/50 . И за тези 50 % от Windows трябват някакви предпазни средства ( кондоми , хапчета и всичко останало ) . Далеч съм и от идея на Pat да спра всякакви щуротии от този вид и да си джиткам из мрежата като волна птичка , все пак понякога ровя надълбоко и за да не хвана някой "3пер" ми трябва поне един шушляк

10. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Идеята за Линукс не ти я дадох за да те убеждавам в предимствата му и няма нужда да обръщаме темата на Уиндоус vs Линукс.

Аз също имам разни неща за които без уиндоус не мога да се размина. На лаптопа пък съм с Уиндоус щото на Линукс не му издържа батерията, но пък него го ползвам само на вън. На десктопа ми е перфектно в комбинация Убунту на реална машина и Уиндоус във виртуалка. Във виртуалката работи много по леко и бързо. Мапнал съм си цялата домашна папка от хоста като D: и всичко ми е на разположение. Правя си му периодично снапшот и нещо като се омаже и връщам за секунди до снапшота, а инфото е на реалната и си остава . Ровя си от реалната където си искам без да имам нужда от шушляци, за конвенционалните домашни неща си имам всичко което ми трябва.
    Терминал ползвам само когато някакви инструкции от някой блог или форум изпълнявам.

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nikolin
    Далеч съм и от идея на Pat да спра всякакви щуротии от този вид и да си джиткам из мрежата като волна птичка , все пак понякога ровя надълбоко и за да не хвана някой "3пер" ми трябва поне един шушляк
    Ти ако знаеш къде точно ровиш предпазни средства не ти трябват или ти самия си най-доброто предпазно средство, антивирусните са за хора които не знаят къде и какво ровят :rolleyes:

....пък и за нещо дето мога да го върна за 10-15 минути от имидж файл струва ли си да си затормозвам допълнително компютъра и системата... за мен не си струва . Но всеки има право на избор....

12. Member
    Тук е от
    Nov 2002

За имиджа съм съгласен но иначе ... . В последните 10-на години вече кейгени, пачове и активатори не ползвам ( защо да си вкарвам таралеж в гащите ) но за да намериш добър ключ ( да работи и да не е вкаран в черния списък на компанията ) трябва да се гмурнеш на места където не е много здравословно . На компютъра ми в момента има единствено един активатор за Win 7 за developer-и и той от М$ защото преди се водех тестер .

13. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    не е ясен МОТИВА на подобни личности,които влагат значително усърдие и професионализъм само за да разбият нечия ОС.
    Щом не ти е ясен МОТИВА, значи още много четене те чака...
    МОТИВА Е ПАРИ. Или мислиш, че на хората не ползват дебитни/кредитни карти на компютъра си, банкиране, paypal....

@Pat, вариант за без антивирус, налага сумати други ограничения, затова много по добре е да имаш антивирус.
    Да, може да си запазиш чист компютъра, ако не включваш флашки, не ходиш на непознати сайтове (това включва и направо да забраниш гугъл) и така нататък... А хване ли те лошата гадина, кел файда като го чистиш през половин година... Само като ти дифейсне 2-3 файла и варианта отива към преинсталация или поне към възстановяване на системните файлове (което си е половин преинсталация)... Отделно какви бели може да станат докато ти доиде идеята да сканираш...

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. гледане на качествено видео - help
    От Krastyo Poryazov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2
    Последно: 23-12-13, 00:01
  2. Laptop с качествено аудио !!!
    От Evlampio във форум Мобилни устройства
    Отговори: 7
    Последно: 28-11-07, 11:14
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-04-07, 15:20
  4. Midea MSF1-09HR - не винаги тръгва след спиране
    От bajotierra във форум Климатици Midea
    Отговори: 10
    Последно: 30-11-06, 17:59
  5. Бъдете винаги влюбени
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 19
    Последно: 22-03-05, 00:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе