Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 41

Free - не винаги е качествено

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Re:Free - не винаги е качествено

Не е ли форума "празни приказки"?!Търсих мнение на вещ специалист,както написах по-горе.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341114050[/time]_________________________________________________

Не търся доказателства,а убедителни мнения.По пътя на логиката и най-вече на парите би следвало моята теза да е твърде вероятна.

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Компютърната наука е точна наука. Така, че аз предпочитам да работя с факти а не с тези...
    Нистина ли вярваш, че с платена кракната версия си най-добре защитен?

4. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Не ползвам кракнати версии.Освен с Авира,имам впечатления и от безплатна Аваст,която също прецака уинбозето.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    Не е ли форума "празни приказки"?!Търсих мнение на вещ специалист,както написах по-горе.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341121200[/time]_________________________________________________

Не търся доказателства,а убедителни мнения.По пътя на логиката и най-вече на парите би следвало моята теза да е твърде вероятна.
    Тия простоии, че примерно Касперски пускали вируси само и само после да да изкарат първи дефиниции, за да ги хванат не са от вчера...
    Само че нещата тук са доста прозрачни, противно на мненията на незапознатите потребители. Тук конкуренцията е много голяма и някоя от фирмите само да надуши нещо такова за конкуренцията ще се постарае нещата да се разчуят. Механизмите за авторегулация действат много силно в този бизнес.
    От безплатните бих предпочел Microsoft Security Essentials плюс напълно ъпдейтнат Windows. И проверка от време на време с напълно безплатното Live CD на Kaspersky ъпдейтнато с последните дефиниции. Това изкормва всичко.
    Напълно съм съгласен за безплатния Аваст. Хич не ми харесва напоследък и пуска сума неща.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2010

"Тук конкуренцията е много голяма и някоя от фирмите само да надуши нещо такова за конкуренцията ще се постарае нещата да се разчуят" Ми те вирусите обслужват цялата конкуренция.В парламента също уж голяма конкуренция,но нещата се уталожват на ниво,което е добре за цялата пасмина.Пък ние има да си чакаме престъпниците да ходят в затвора.Благодаря за мнението.Изчерпателно,но не много убедително.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Няма как да бъде убеден предубедения.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Ако няма локални войни,няма да има печалби в оръжейната промишленост.Ако от антивирусните компании искат да са убедителни, вероятно трябва да се постараят да понапълнят и opensource платформите с виртуални животинки.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341118410[/time]_________________________________________________

Така де ,нека се потрудят и те малко for free.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Китайци и руснаци се стараят достатъчно да има разнообразие от вируси. И за оупънсорс ОС, включително. Windows просто заема огромен пазарен дял и е по-интересен за атака и себедоказване на всеки вирусиписач.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Като обобщение в opensource за любители и в бозата за професионалисти.

12. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    Не ползвам кракнати версии.Освен с Авира,имам впечатления и от безплатна Аваст,която също прецака уинбозето.
    В първия ти пост визираш точно това точно това. - "Затова само платена...,но без да се плаща!!!"

Пропускането на вирус и вкарването му нарочно, чрез дефиниции са съвсем различни неща...
    Относно безплатния аваст. Всеки избира дали да ползва безплатна или платена програма. Не случайно, платените версии имат повече защитни функции...

Мога да кажа и няколко думи конкретно за аваст:
    Първо както казах в по горен пост БЕЗПЛАТНАТА версия е за ДОМАШНО ПОЛЗВАНЕ, където не се очаква да има критично важна информация, и където не е необходима супер надеждна "параноична" защита. А като цяло първоначалната идеята на аваст за безплатната версия беше, преди всичко да се ограничат заразите като цяло (примерно да не носиш зарази от незащитения домашен компютър към служебния, домашни компютър да не разпространява зарази през мрежата и .н.) И мисля че добре се справя. Вече има над 10 000 000 потребителя...

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

във всяка професия си има вариант на един лаф:

в автомобилните сервизи казват "проблемът е в гарнитурата между седалката и волана"
    компютърджиите казват "проблемът е в задклавиатурното устройство"

nuff said

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Значи,слагаш антивирусна за да предпазиш останалите от себе си!Чудесно!Перфектно!Невероятно!Умопомрачително! "над 10 000 000 потребителя..."ще бъдат абсолютно сигурни,че никой друг освен тях няма да бъде заразен.Завиждам много за спокойния сън на тия хора.
    "платена...,но без да се плаща!!!" Знам два начина без да се ползват кракове и да се променят кодове и други дълбоки ровичкания.За любител ми е напълно достатъчно.В обществен форум няма да давам подробности.Всеки може да стигне до извора с повече ровене и интуиция.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Ама ти си настояваш на глупостите, че създателите на антивирусен софтуер сами пускат вирусите... Това си е твое право, само че аз ще поискам едно нещо от теб - докажи го! Защото другата теза е вярно по подразбиране. Аз не мисля, че има сериозна фирма, която да си позволи едно такова нещо - просто риска да я съсипят от дела след установяване на такъв факт е много голям. Да не кажа 100 процента. А по начина по който говориш за вирусите разбирам, че познанията ти не са особено дълбоки по темата. Нито си на ясно как действат големите фирми при откриване на нов вирус. И как лабораториите им анализират заплахата и как в много скоро време дават доста пълна картина на вируса, включително и т.н. цифров почерк на програмиста, създал гадината...
    А ако не дадеш доказателство за това, че твоето твърдение е факт, отиваме към форумната жълта преса, която не представлява особен интерес на форумците с интелект от средния нагоре.

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз пък откакто спрях да ползвам антивирусни и firewall-и, вече 5- 6г. не съм хващал никакъв вирус.

От време на време (2, 3 пъти годишно ) пускам някой online скенер и Live CD - досега нищо не са открили.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2010

"вярно по подразбиране."-Презумция за невинност.Съвсем неубедително.Останолото вече е по-интересно.Това чаках да прочета като човек неспециалист.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341128861[/time]_________________________________________________

"цифров почерк на програмиста, създал гадината..."-не е ясен МОТИВА на подобни личности,които влагат значително усърдие и професионализъм само за да разбият нечия ОС.Особено на домашни потребители,от които кой знае какво не могат да получат.Някъде горе беше споменато руснаци,китайци.Да не би да е държавна политика."Дъра Бъра" си е с жълт оттенък. Поне името така говори.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. гледане на качествено видео - help
    От Krastyo Poryazov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2
    Последно: 23-12-13, 00:01
  2. Laptop с качествено аудио !!!
    От Evlampio във форум Мобилни устройства
    Отговори: 7
    Последно: 28-11-07, 11:14
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-04-07, 15:20
  4. Midea MSF1-09HR - не винаги тръгва след спиране
    От bajotierra във форум Климатици Midea
    Отговори: 10
    Последно: 30-11-06, 17:59
  5. Бъдете винаги влюбени
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 19
    Последно: 22-03-05, 00:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе