Някъде има ли норми какво се смята за нормална температура?
Някъде има ли норми какво се смята за нормална температура?
Има зона на задух,при която е нужно климатизиране. http://pi6tovi.hit.bg/otoplenie_i_ventilaciq.pdf Зависи от темп. и относителна влажност.
Галине, може ли малко повече информация от каква специалност и по какъв предмет е тази информация.
Моето Хитачи под нормална температура разбира 24 градуса, но определено лятото го държа на по-висока с 1-2 градуса, в зависимост от моментното усещане.
Yasen6275,Това е от учебник по климатична техника.Не прочетох целия пищов,но там се учеше.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342012380[/time]_________________________________________________
ppbgbg,В момента държа на 28гр обезвлажняване.По-надолу ми става студено.Все пак е лято.Обзалагам се че харча по-малко,без да правя урагани в къщи!(и миризми)
При добра изолация и спуснати щори климатикът работи спокойно, без урагани. В офиса се поддържа 25-26 градуса, така, че съм привикнал, 28 би ми дошло много. Всичко е въпрос индивидуално и моментно усещане.
В помагало-то излизат няколко курсови работи по темата за температурата и комфорта. Някои от упоменатите източници /ако има такива / може би ще са ти от полза. Иначе в сайтовете за климатизация и топлоизолация какви ли не "истини" се въртят.
Успех
И аз си държа 25-26С, макар навън да е 40С. 15С си е голяма разлика, но на повече ми е жега, нали за това са тия климатици да правят да ти е добре!
На колко го държиш, колко градуса е в стаята и колко е там. където стоиш са три различни неща по мои наблюдения. Редно е да се уточни.
Примерно в офиса в момента е сложен климатика на 25, а при мен на бюрото е 28. Във вкъщи е сложен на 27, а термометъра показва 25-26.
Въпроса ми беше провокиран от дразги с едно уси, което смята че 25-26 градуса е студено. За мен е абурдно подобно твърдение и 27 и нагоре си е мъка. Климатика съм го натроил на 27, по диагона спрямо него има термометър който показва 26-28 в различни части на деня. На моето бюро точно под климатика сигурно е по-хладно, защото съм го нсочил надолу, към мен. Но и не ме интересува колко е, защото се чуствам добре.