Даите да видим какви екстри имат климатиците и тяхното приложение.Също и да разяснят знаещите кога, как и при какви обстоятелства се използват?
Даите да видим какви екстри имат климатиците и тяхното приложение.Също и да разяснят знаещите кога, как и при какви обстоятелства се използват?
Единствената екстра която заслужава внимание това е овлажнителя на въздуха на Ururu Sarara
https://www.youtube.com/watch?v=eHoKyB33h0U
Уруру Сарара на Дайкин имат уникалната екстра да контролират влажността на въздуха в помещението и при нужда да добавят влага от външния въздух.
При някои клими може да се скенира температурата в помещението и ако има зона с температурна разлика,струята набляга на нея до изравняването на разликите.
Други модели(Profesional FTXS и Prestige FTXG) на Дайкин имат обемен датчик за присъствие.Ако те няма в стаята-климата се изключва,като влезеш се включва.Можеш,ако те дразни струята,да се активира датчика да те следи къде си в стаята и струята да се насочва в друга посока.
Не бих казал точно така.По Черноморието е постоянно влажно,така че това не се ползва.Хубавото на този климатик е че може да се настрои на примерно 50% влажност и той си я поддържа-когато трябва изсушава/без да охлажда/,когато трябва овлажнява .Единствената екстра която заслужава внимание това е овлажнителя на въздуха на Ururu Sarara
:-)
Добре нека да го кажем така:
Всички сплит системи имат дистанционно управление, течнокристален дисплей и десетина стандартни функции като по този показател евтините модели почти не се отличават от скъпите. Причината е, че за реализирането на тези функции не се налага конструктивното влагане на нови системи и агрегати в корпуса на климатика , а само препрограмиране на системния контролер и добавяне на бутони на дистанционното управление. Което значи, че не можете да направите разлика на базата на екстрите и да определите един климатик като добър, надежден, производителен или скъп.
забравяте нокрията на fujitsu-general сама се чисти :-)
http://v-clima.com/prod.php?id=1
Във стаята с климатика имам влагомер,климатика работи без изк. през деня на 19 гр. след 17ч. на 22гр. влажноста в стаята е около 65-70% което е малко над нормалното,така че аз лично не мога и не ми е нужна тази екстра! Аз съм от РУСЕ и тук климата не е като София например!
To4nia, и аз съм от Русе,ЛДто е постоянно на 21 градуса,но сутрин влагата е към 80%,и имам лек конденс,проветряваме по 4-5 пъти на ден,но...........
Тук конденза явно е масов в Русе. Нямам влагомер, обаче преди да включа климатика преди няколко дена, сутрин стъклата бяха целите във влага, направо локви се стичаха долу. Сега с климатика прави по 2-3 см конденз само по долния ръб на прозореца.
Моят има декоративна дантелена покривчица. Много го отваря!
Тези дни пак ходих до магазина дето купих SANYO-то,да ги питъм за разните екстри и кога да ги пускам-гледаха ме странно и ми отговориха,че и те не знаят и да съм пробвал! Е то аз пробвам ама немога да разбера как най-оптимално да ги използвам! Например имам един бутон на дис. "ЧИСТ ВЪЗДУХ" ,при режим топло като го активирам диотчето на вътр.тяло от червено става зелено изапочва да духа малко по-хладен въздух същевременно всичко по дистон. си остава без промяна само се добавя нова иконка-немога да разбера да го използвам ли и за какво и кога?
А моятДа ,ама моя има плюшено зайче ,и особено на суинг е адска гъ*ария .Първоначално публикувано от dmanov
Незнам при другите Японски климатици имали я тази екстра. да се вкл.автоматично по време на работа през определен интервал от време около 45мин."Самодезинфекцията с йони" или поне така е преведено на превода който ми дадоха от магазина. На диотчето дето светва в зелено пише UV и някакви йороглифи! Като се надвеся над климатика и погледна вътре отгоре през филтрите се вижда някаква електриково синя светлина.Също се активира при пускане и спиране на климатика и сама угасва след време. Продължителността е около 10мин.Аз си го обеснявам,че убива разни бактеийи плесени по вътр.тяло!
А моят климатик има бутон на дистанционното чрез който може да се изключва звуковия сигнал при подаване на нова команда. Но повече ме изненада факта, че може да регулира хоризонталните клапи по отделно и може да приближи двете клапи една към друга за да създаде силно насочена струя.