@FearMe
Начи това нещо, ако се замисля, без да се лигавя с христослав2, ще ме за тревожи яката. За това не се замислям. Знам, само че биологически е доста извратено. Демек до де стигна светът, хлебарките да мрат хората да оцеляват...
Аз съм в Младост - преди седмица-две имаше голям мор на хлебарки - целия район около входа и по стълбището имаше трупове мърдайки едвам и умираха... И на външните тела на климатиците ми имаше измрели гадинки... Предполагам е имало обработка в мазите и канализацията... или може да се е водило някаква война между хлебо-мебо-кланове![]()
Преди 5-6г и аз се отървах от тая гад с нещо подобно. Купувах го от земеделска аптека като препарат срещу колорадски бръмбар. Разтваряш в литър вода и пръскаш. След седмица - пак (двоен дикиш по-здраво държи). От тогава няма ни една! А преди това какво ли не опитвах - нищо не помага.
Този пост е редактиран от Lupus; 14-05-13 в 15:49.
Аз досега съм нямал у дома, но когато живеех с нашите преди години имаше доста големи екземпляри.
Един нден ми омръзна вече като посегна за хляба в шкафа задно с мен да посягат и няколко хлебита и да се гледаме всички "очи в очи".
Така взех от аптеката едни кубчета с бели цилиндърчета в тях разхвърлях ги из ъглите и след 10-на дена започна "урожаят"- всяка сутрин по няколко с вирнати крачка/антенки.Оттогава нашите не са имали и слагат от време на време някое кубче по ъглите Ей- така превентивно.
Сега аз дочух, че много ефективно било с БОРАКС -купува се от патеките и струва стотинки(29 стотинки за палетче). Разтваряте го във вода напоявате малко хляб, оставяте го някъде да си похапват от него.Ако боракса е на прах, достатъчно е само да се поръси добре филията хляб.
Върши работа както за хлебарки, така и за мравки.
...горе долу преди 89г. правих малко ремонт из къщи, след което намерих един скорпион на стената в стаята...тогава още беше държавно и се обадих на службата за борба против разни инсекти и др....дойдоха в къщи и напръскаха(осраха) с нещо, в резултат на което изчезнаха и хлебарките...от тогава може би 20 години и кусур такава гад не бях срещал до момента в който не ги пренесох отново в къщи от работата...отървах се от тях пак, благодарение на биоцидния препарат 'GLOBOL'...когато започнах да го търся преди няколко години се оказа ,че липсва в магазинната мрежа...обясниха ми,че временно е спрян от производство с цел смяна на основна съставка поради забрана от ЕС...така или иначе успях да намеря от 'стария' и гледам ,че за разлика от СЕГА продаваните, активното му вещество е Фенитротион 0,9гр/100гр...самия препарат представлява - бял крем който се нанася на няколко точки по задната част на чекмеджета шкафове и др. в кухни и т.н...основното му предимството е,че не замърсява голяма площ както при пръскането...не правя реклама поради факта,че с ТАЗИ съставка едва ли някой вече ще го намери но : за мен по-практичен и по-ефективен илач от тоя - няма...
'GLOBOL' имат склад във Варна - бивш консервен к-т "Янко Костов" точно зад Спиди. Продават и на дребно.
Пак за Варна има 1 ф-ма "Инсекта Варна "ЕООД 0878 741 471 -доволен съм от обработката им./през 2011г събориха в съседство 1 много стара полукъща и плъзна всякаква гад/.
тяяяя темата беше с друга цел. Тоест, странно умиращи хлебарки. Или по точно първият успех на христослав2, при масово изтребване, (защото може и наистина да е замесен в тази история)
Пък вие я обърнахте на личен опит. Ама няма значение.
Казвам това, защото мене много повече ще ме заинтересува самата мистерия, по смъртта и, от колкото какви видове церове са ефикасни.
И да няма обидени моля, аз само напомням.
Аз пък исках да се оплача от спама в темата, но за съжаление опцията е премахната от функционалностите на форума.
От друга страна, всички модове са се разписали тук, та сигурно може да го направя и в ефир.![]()
Всичките ефирни честоти са заети и ако го направиш "в ефир", най-много да те приберат на топло![]()
всички хлебарки са били с "бръмбари" и сега цв.цв. се отървава от свидетелите и изпълнителите![]()
FearMe, това последното ти предположение ми създава смесени чувства. Тук, в р-н "Одесос", не съм забелязал такива следизборни чистки и не знам да се радвам ли или напротив! Надеждата, и мен най-сетне да ъъъ корумпират, умира последна, както се казва!![]()