Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 44
Like Tree10Одобрявам

...И стана беля!Давайте акъл!....

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

...И стана беля!Давайте акъл!....

На бензиностанцията се заблеях и сипах 1,36л нафта в колата вместо бензин!Шкодичката е 1,2 Фабия, пълен инжекцион,но е с фабрична газова система и пера на газ.Резервоара беше пълен на 25%,но мислех да сложа 15 литра бензин и да го изгоря,ей тъй за опресняване на горивото.Така са ми казвали от сервиза.Белята стана,усетих се още на секундата,ама.....1,36л се намърда вътре!Нафтата е ТАМ DIZEL,нещо като Алпин дизела в ОМВ,с добавки....Без да паля двигател,ме изтеглиха до дома и сега умувам.Обаждах се на приятели.Един вика,малко е, долей до горе и пали,друг вика ще блокираш двигателя,да те влачат до сервиз...Ама сервиз оторизиран за Шкода има на 40км от мен и едно,че ще ми съдерат задника,другото е ,че нямам време...Един ми казва,че имало някаква пробка долу на резервоара,ама вчера се дупехме а не видях подобно нещо!....Как да постъпя,давайте акъл!?......

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Отговор: ...И стана беля!Давайте акъл!....

Наистина е малко. Напълни резервоара до горе, ама с бензин тоя път и го изгори. Нищо няма да стане на двигателя. Другият вариант е, за твое спокойствие, да видиш как се отваря резервоара и да източиш цялото гориво. Хем ще провериш, дали е събрал боклук вътре.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

а старомодното "тикни маркуча и смучи" ?

за изгарянето - може да е малко, но аз лично не бих

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Проблемът е ако сложиш бензин на дизелова кола.
    ГНП-то ще замине на 100 % както и главата и клапаните.

За бензин с нафта- как да го кажа. Преди години със старата "Аскона , роднина тури 10л нафта . Допълнихме с 20 л бензин и газ. Само че малко смърдеше, но го преживяхме. ама имаше един странен ефект - гасиш колата, тя продължава да работи

с 1,36л нафта няма да има никакви грижи дори и да си имал само 5литра бензин. Тъкмо ще ти изчисти тръбичките на системата, но ще мирише малко.

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    а старомодното "тикни маркуча и смучи" ?
    Това да не ти е Лада или Москвич. Входящата тръба е двойно извита и няма как да стане.

Иначе точенето става с компресор - отиваш на някой с компресор- ръгаш го в капачката на резервоара и го уплътняваш. После откачаш маркуча за горивото от инжекторите( до двигателя ) , или от горивния филтър( че по- близо ) слагаш туба или леген и пускаш компресора. Така се маха всичкото гориво.
    Този пост е редактиран от Mr.TECHNO; 26-05-13 в 12:05.

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@slovaka - пробката има вид на обикновен болт. Казва се "fuel drain cap"

Намира се тук отбелязан с бяло:
    fabia.jpg

Но свалянето може да ти отвори беля ( ако е стара колата ), по добре източи като свалиш маркучето на горивния филтър от страната на резервоара. Вземи 5-10л бензин и някой да сипва отгоре в резервоара докато ти източваш отдолу я някакъв съд, че нафтата е по-тежка от бензина и със сигурност се е събрала долу в мъртвия обем.
    Този пост е редактиран от Tommorow; 26-05-13 в 12:09.

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Нищо няма да и стане от 1-2 литра нафта на цял резервоар. То в бензиностанциите какви не боклуци ръгат вътре ти за 1л. нафта....
    Аз на моя ситроен като имах проблем с бензиновата помпа ( в резервоара) на два пъти му наливах 15-20л бензин и по 1лтр масло за двутактови двигатели (за смазка на помпата) Понеже я карам постояно на газ и с празен резервоар. Още си върви колата.... въобще не ги и осети. Така че пълни до горе и газ....

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Благодаря,аз знам,че пробката ще е болт някакъв,ама не успяхме да го открием!Колата е 5 годишна,мамка му,от долу почти всичко е скрито,как ли не се дупихме,ядец!.....Опитахме и отгоре ,през капачката на резервоара...Изобщо не можем да стигнем до голям,свободен обем!Запецва след 30-35 см!

10. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Словака как го вкара този дизел като би трябвало пистолета да не влиза в гърлото на бензинов резервоар? На бензиностанция ли се случи? И нали там би трябвало персонала да си свърши работата... Иначе пълни до горе бензин и раздрусай колата добре ако намериш дупки и карай

11. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Тука по бензиностанциите всеки сам си налива гориво,изключая LPG.Персонала е един,максимум двама човека.И аз се зачудих,но после,кел файда..всички диаметри бяха еднакви...Само на местата за ТИР зареждане май са по големи пистолетите....Ама,майната му,това не е толкова важно сега....Гледам,че надделява мнението да заредя до горе и да карам.Ще реша до тази вечер,пък..."какутой-такуз" както казват католиците от Раковски.....Благодаря още веднъж за мненията колеги!

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

И моето мнение е такова - пълни резервоара и карай! Като знам, че в бензина слагат какви ли не боклуци, литър нафта на 30-40л бензин са капка в морето.
    jonov одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2001

+1 за доливане и каране. Не всички резервоари имат пробка. Иначе, под задната седалка трябва да има голяма капачка, сваляш и точиш от там.
    glarus одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Колеги - отварянето на резервоар води до други неща - бонус адска миризма на бензин в купето.
    Стига сте давали съвети на човека да отваря резервоар - да пълни и да кара . Обратното е проблема заради високата температура и заминава доста скъпа част от колата- ГНП( гориво нагнетателна помпа ) - сърцето на дизела. Бензина понася температури до 120 градса а дизела при 100 градуса пука "глава".

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Чудя се какви идеи давате за пробка на резервоара , като той е пластмасов . Още от ерата на Голф 2 са такива.
    Единствено проблем може да има само с катализатора. Или източвай или догоре с бензин.
    Източване през маркуча преди рейката , но трябва помпата за бензин да работи и на газ./ слагаш 1 удължаваш маркуч да се източва в туба или подобно.
    М-рт Техно на локомотиви зимно време се сипва малко бензин за да не замръзне нафтата/ на 40-50 л дизел 1-1,5л бензин/.

17. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Източения бензин нека ми го прати :D Пълни до горе и не се притеснявай , както казаха по горе - те какви боклуци слагат та 1,5 л нафта на 50 литра бензин ......

18. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Давай адрес,пускам го за твоя сметка с DHL или с UPS по избор!.......Сега сериозно.Вчера с туба долях до горе бензин и вечерта ходих до Будапеща.До там и обратно 210км с въртенето из града.През цялото време се ослушвах как работи двигателя.....Нямаше разлика!...Ами за да нямам кахъри,друг път трябва да съм по внимателен!...Благодаря още веднъж на отзовалите се!С помоща на съфорумците взех адекватно решение...защото в сервиз тука щяха да ми разкажат играта!!......

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Дайте АКЪЛ
    От airmiro във форум Тонколони
    Отговори: 13
    Последно: 11-03-11, 12:47
  2. Дайте акъл
    От brestnichki във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 07-01-07, 01:13
  3. Този дали има акъл
    От glarus във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 18
    Последно: 15-01-04, 22:36
  4. Дайте акъл, колеги
    От fori във форум Мрежи
    Отговори: 14
    Последно: 28-02-03, 14:34
  5. защо само @ cpu? давайте и @ video
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 15-04-02, 10:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе