Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 24
Like Tree4Одобрявам

Нетърпими съседи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2013

Нетърпими съседи

Здравей пиша за първи път.Живея в град Разград.Миналата година се нанесоха нови съседи над нас в жилището което е общинско.Първите три месеца нямахме проблем.Всичко започна началото на тази година непрестанна музика която продължава до 2-3 сутринта.Помолих ме ги за спокойствие но от тяхна страна нищо не направиха.Преди няколмо месеца писахме жалба до общината но и те не ни съдействаха.От месец два когато пуснат водата в банята или пералня всичко тече в нас поради спукана тръба и не искат да я сменят защото жилището не било тяхно.Та така искам да попитам къде трябва да се оплача.Мерси предварително
    Жалба до кмета на
    Видео от банята Видео споделяне / VBOX7

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Отговор: Нетърпими съседи

колкото и цинично да е, отговорът е "на арменския поп"

в подобна ситуация, след неколкократни позвънявания на дежурния в РПУ-то, и след неколкократните идвания на патрулите, най-накрая засякох едни от тях при поредното идване, т.е. заминаване и те ми споделиха, че нищо не направили, защото "ние като звъняхме, не ни отвориха"

аз ги контрирах: "ами именно де - не са ви отворили, защото музиката е толкова силна, че не са ви чули"

отговорът на полицаите беше: "ами толкова можем да направим, не можем да влезем насила"

----------------------------

случаят с ремонтът на повредената тръна е аналогичен - всичко зависи от добрата им воля. откажат ли, "духаш супата". няма система за налагане на подобни решения, а формално правото е на тяхна страна, защото правната норма е, че всяко имущество погива за собственика си, независимо от причинителя. преведено на човешки, това означава, че личната ви вещ е унищожена, като чак след това следва да се докаже причинно-следствена връзка между деяние на второ лице и настъпилото събитие, след което по силата на някакъв нормативен акт да се задължи въпросното второ лице да компенсира или ремонтира...

иначе по Закона за етажната собственост може да се измисли нещо, но налагането му е в рамките на фантастиката

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за съжаление оправията е само една - къща без съседи ..

5. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Стоян Вълчанов Виж публикацията
    Здравей пиша за първи път.Живея в град Разград.Миналата година се нанесоха нови съседи над нас в жилището което е общинско.Първите три месеца нямахме проблем.Всичко започна началото на тази година непрестанна музика която продължава до 2-3 сутринта.Помолих ме ги за спокойствие но от тяхна страна нищо не направиха.Преди няколмо месеца писахме жалба до общината но и те не ни съдействаха.От месец два когато пуснат водата в банята или пералня всичко тече в нас поради спукана тръба и не искат да я сменят защото жилището не било тяхно.Та така искам да попитам къде трябва да се оплача.Мерси предварително
    Жалба до кмета на
    Видео от банята Видео споделяне / VBOX7
    Защо не се свържеш със собствениците? Изискай от тях да спрат този тормоз или съд - не виждам друг начин...

Едит: Пропуснал съм момента с общинската собственост... И в този случай се предавам с препоръките ;(

6. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Здравей!Процедира се по следния начин-пускаш писмена жалба в рпу-то/да ти дадат входящ номер или си направи още 1 копие,на което да сложат техния печат.След това отиваш в предприятието/отдела,който управлява общинската собственост във вашия град и пускаш и жалба до тях + копие на входираната жалба в рпу.После четеш ЗУЕС и искаш свикване на общото събрание на собствениците,на което трябва да присъства и представител на отдела,управляващ общинската собственост.Обикновено до свикване на събрание не се стига,защото отдела си има начини да ги принуди да спазват добрия тон.Сега за ремонта-ако си 100% сигурен,че теча е само от тях,викаш хора от отдела/предприятието,които да направят оглед и същото трябва да ремонтира за своя сметка поразиите.Лошото в случая е,че бюджета им е малък и теб едва ли ще те компенсират,но винаги можеш да заведеш 1 дело.Наемателите наистина не са длъжни да отстраняват повредите.
    Този пост е редактиран от avenger; 24-08-13 в 16:56.

7. Тук е от
    Aug 2013

Молили сме ги за спокойствие а те ни отговориха че могат да си правят каквото си искат до 22 часа.До тогава ние не си чуваме телевизора от силната музика.За повредата ходихме в общината те казаха че ще сформират комисия.Мина месец и нещо и пак нищо не свършиха и им казаха да си го правят за тяхна сметка а те атказват.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Мястото на този проблем не е в този форум.95% от дадените отговори са меко казано неадкеватни.

Разбира се че има начини. Административен и/или съдебен.Други недоброволни освен посочените в предишното изречение няма или са незаконни.
    Помощта която ви е необходима е юридическа, а не техническа.То и поради това отговорите са неадекватни.
    Потърсете помощ тук: forum.lex.bg • Начало
    Този пост е редактиран от justify; 24-08-13 в 16:32.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За теча хващаш и им го оправяш ти проблема. Пак си пускай жалбите, но поне ще спре да ти тече.

11. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Направи застраховка и остави застрахователите да се занимават.

12. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Здравей, изстрадал гражданино,
    Искрено ти съчувствам. Пожелавам ти здрави нерви,твърдост, упоритост и хладнокръвие.
    Живея на втори етаж от къща на близнак на два етажа, където втората половина от етажите е общинска собственост. Очаквам по всяко време някой нещастен минувач да се озове в болница, т.к. общинската част от покрива се срутва и от него, по края, падат керемиди и камъни.Всякаква пасмина живее там. Единия дърт пич плаща 50 лв наем и е тук от 20 години. Един ден усъмвам с част от тротоара пред къщата, оградена от същия този тип. Вече този "двор" е пълен с боклуци, досущ като от предаването вещомани. Съседите под нас му направиха забележка и след няколко седмици им дойде призовка, да се явят някъде си и да докажат, че надстрояването, което са направили е законно. Ужас! От кога наемателите имат повече власт от собствениците?? Точно между общинската и частната част расте круша. Всяка година виждам същия този тип до прозореца ми, да бере и продава на пазара крушите и след това да се натряскава до отказ. Цяло чудо е, че нямам проблеми като твоите.

Това, че има ефикасни незаконни мерки, не означава, че не може да ги използваш. Освен законни и незаконни постъпки, има морални и неморални такива. Моралното не винаги е законно и обратното. Не забравяй, че човек се ражда свободен и обсегът на свободата на даден индивид се простира докато не наруши границите на нечия друга свобода. В случая, твоята и на семейството ти свобода ми се чини, че е пострадала сериозно и трайно, като някой се е врязъл с трясък в нея. От тук нататък, ти решаваш как да реагираш. Опитал си нещо, а то не работи. Опитваш второ- същата работа. Със сигурност, ако напускаш 100 жалби, никога няма да навреди, като, в бъдеще, ако нещата опрат до съд, можеш само да спечелиш от тях. Та, преди 2 години и аз се бях изчерпал от към приказки като на човек и увещания, по друг проблем, и имах оферта за 200 лв няколко души от близко село да ми дойдат натоварени в някаква голфня и да ми понапляскат един индивид, като им дам снимка и адрес, но нещата се разминаха. Като си преставя какъв глад е навън, сигурно цената е паднала на половина вече . Няколко такива посещения на селски гамени при съседа ти, пред блока, когато се прибира, би трябвало да ти решат проблема.

Желая ти скорошна, щастлива развръзка, по най-безпроблемния начин. Реалист съм - бездействието и надеждата за помощ от някоя бюрократична институция те обрича на дълга и мъчителна мизерия. Все пак човек почти сам кове настоящето си и понякога се налагат нетрадиционни действия и мислене.

13. Тук е от
    Aug 2013

Мерси за бързите отговори.Днес е направо непоносимо до преди малко имаше мач и нашите мили съседи купонясваха. Казаха че щели да оправят проблема с тръбата утре но да видим аз вече не им вярвам.Но най-странното е че имат неплатени сметки за наем и вода които са в общината и не им казват нищо.Един вид някой ги защитава
    Този пост е редактиран от Стоян Вълчанов; 24-08-13 в 23:27.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

в нашата милна родина се оказва че журналистите вършат повече работа от изпълнителната власт.
    Гсподари на ефира, бтв репортерите , Габровски - всички те живеят за новината.

Преди години някой даде добра идея . "Като ги няма виж принтирай някой ислямски израз , снимай го и го пусни в медиите "
    (както каза мой познат тук - срещу силен противник , партизанската война е най-ефективна. )

ПП
    Всичко това е в кръга на шегата , не те карам да правиш каквито и глупости ако не сисигурен в крайния резултат. !!!
    Питаше за предложения и си пуснах фантазията на воля.

Аз съм щастлив че нямам такива съседи и затова не мога да дам адекватен съвет или насока.
    Искрено се надявам да сте се посмели на абсурдните идеи , но е тъжно че се налага някои ги прилагат успешно и безнаказано
    Този пост е редактиран от Mr.TECHNO; 24-08-13 в 23:50.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Това със съседите съм го изпатил от първо лице... и съм реагирал първосигнално ...предимно.
    Бой бой ... след това малко полиция ..за цвят.... след това много бой ... и най накртая все пак аз смених квартирата защото ми омръзна да бия все нови лауреати в рамките на 2 години ... споменатите бити бяха един път пияни ...можеби цигани и 2 пъти изненадани студенти.. обаче поедно време станаха 3 гнезда в панелката в младост 2 и неиздържах...

17. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Това което ми харесва, е, че стигне ли се до полиция, пияния губи. И така и трябва да бъде, защото в много случаи именно от злоупотребата с алкохол идват сериозните проблеми.

В миналото сигурно е можело да си плеска човек непослушковци, но сега, като дойде чичко полицай декламира "Налетиш ли му, те очаква между година, година и половина ЕФЕКТИВНО за самоуправство (и още нещо си).Пусни жалба в районното!" Пък и кой ти е викал тогава милиционерите. Но ми се струва, че всичко е кьорфишек за сплашване. Не познавам човек да е влязал в затвора за ступване(не размазване от бой), но виж с условни - има тук-там. Но защо човек да не размени условна присъда за спокойствие, ако това е единствения начин за постигането му? И пак, ако проблемния тип е пияница, нещата даже няма да отидат и до съда. Алтернативата е дъъълги безсънни нощи и нервно и физическо изтощение и мижава работоспособност. Аз не бих издържал дълго на такъв режим.

18. Тук е от
    Aug 2013

Човекът си е пияница но го защитават от полицията и от общината.Имат неплатени сметки за вода и наем и не им казват нищо.Попринцип ги гонят веднага ако имат неплатени сметки но не и този мой "мил" съсед
    Този пост е редактиран от Стоян Вълчанов; 25-08-13 в 02:56.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем със стартиране на климатик General и съседи...
    От bezobraznia във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 37
    Последно: 26-01-10, 00:47
  2. Търся - Моите мили съседи
    От ivanxxx във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 28-06-09, 14:47
  3. Лоши съседи
    От Tyan във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 22-12-04, 18:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе