След изпълнен с ежедневните трудности ден се прибирам у нас и вместо да се свържа отдалечено с няколкото машини който се нуждаеха от ежедневното backup-ване на информация аз откривам какво мислите ???? син екран ???? НЕЕЕЕЕ!! Изгоряло захранване??? НЕЕЕЕ! откривам че интерфейсът на ланкартата която ми е връзка с външния свят е паднал към 6 сутринта!!!! Понеже веднага изключих проблем с хардуера реших да върна системата във вчерашното и състояние. Изчаках търпеливо три минутки и какво да видя ??? Все същият проблем "A network cable is unplugged" Премигнах няколко пъти, излязох на разузнаване и какво намирам. На 5 метра от switch-а някой така ми делнал кабела с такава злоба че режещият инструмент се забил на 2 см в стената а кабела отрязан симетрично, перфектно, безапелационно.
Не мога да разбера на кой му пречи UTP 5-а категория кабел който си седи на мястото от две години и е прокаран супер професионално.... И какво си е мислел персонажа че ще постигне. Постигна това че седях половин час в мазето с 4 килограмов лаптоп в ръка докато си оправя нещата ((
Минаха ми следните няколко идей. Интернет доставчика ми е извън всякакво подозрение защото вече доста време си сътрудничим успешно. За всеки случей звъннах да бъда сигурен. Като гледам и часа в който е станало излиза че и едва ли е малко дете без работа!!!
Остава да е някоя от дълбоко уважаваните ми съседи пенсионери!!!! Че кой нормален човек реже UTP кабели в 6 сутринта. Тъй-като тази вечер спасих положението (използвах мрежови клемички който ми се мотаеха от някаде) не смятам да правя нищо... но утре, утре ще прокарам нов кабел, но няма да махна стария нека като им пречи един кабел да си имаме два....... ще минат доста години докато успеят да ме разорят при тая цена от двайсетина стотинки на метър )))))