Здравейте,
Имам странен казус за решаване...
Става въпрос за климатика на съседите, на който пише General, а вътрешното тяло е таванно. Само това знам за него. Проблема се състои в това, че през нощта климатика им работи и през 5-10 минути се чува неприятен силен звук от включване и изключване на външното тяло. Та въпросните съседи са магазин под нашият апартамент. Днес ги помолих ако може да спират климатика за през нощта, като работата му през деня не би била проблем за мен. Управителката се оказа разбрана и се разбрахме, че ще го спира и ще го нагласи да се пуска автоматично сутринта, един час преди да отворят магазина.
Но нещото, което ме притесни е, че тя каза че по принцип го спират, но поради ниските температури го държат включен за да не би да замръзне външното тяло или, че замръзвало външното тяло и не иска да тръгне. Не разбрах точно. Ако е така, то предполагам, че ще искат да държат климатика включен през цялото денонощие. Т.е. вариант който буквално ще "зомбира" семействово ми поради факта, че не можем да се наспим. Ние също се отопляваме с климатици, като единият работи постоянно а вторият го включваме сутрин до вечерта, а такива проблеми няма. А също при нашите климатици липсва това дразнещо включване и изключване на външното тяло.
Как се процедира в такива случаи и какво би трябвало да се направи по въпроса за поправка, коригиране на евентуален технически проблем или пък (да не се стига до там) юридическа намеса?![]()
Благодаря предварително за конструктивните отговори по темата.
Поздрави!