ми не съм го чел. Кой ти ги чете тия глупости не знам просто. Иначе не мисля изобщо, че епъл биха продавали некви отпечатъчни данни. Което не изключва хипотезата.
ми не съм го чел. Кой ти ги чете тия глупости не знам просто. Иначе не мисля изобщо, че епъл биха продавали некви отпечатъчни данни. Което не изключва хипотезата.
и нека веселбата да продължи :
имаше едно ново филмче в арената - ако трябва ще се изрови, имаше доста събрано по въпроса. най-интересното беше че декларират печалби от това че продават информацията.сещайте се.
добре че няма финансов интерес да се гради подобна мрежа в бг. въпреки че всички фирми се пускат и спират дистанционно и могат да ти дадат точно извлечение за последната година ако искаш или не искаш да подпишеш нещо... та скоро и във вашият панелен блок.
ето едно добро видео за домашен продукт , а ако "някой" разбира се е решил да ни следи ... видеото е прекрасно.
Този пост е редактиран от estqwerty; 12-12-13 в 18:03.
1. Мисля че четеца на отпечатъци действа по малко по-друг начин - с плъзгане - и няма цяла "снимка" на пръста (това са свободни разсъждения).
2. Такива четци имат много лаптопи от много отдавна - защо точно сега Apple ще захранва ЦРУ с БД, може да се случва от години от всички лаптопи.
1. първите скенери и те бяха ръчни и сканирахме листа като изтегляш целия скенер надолу по листа. има няколко предимства - евтин, механиката /ако я има още изобщо/ е сведена до 2 ролки, няма двигатели,ремъци зъбчатки... има и преимущества - напрактика при завъртането се самопочиства.
картинка няма на този който съм ползвал но може да се гугълне : handheld scenner
2. за да могат да хванат всички американци. +това не се занимаваш със 100 компании, а само една и може да опазиш "тайната"
2.1 - за да могат да хванат всички креативни и можещи хора - само те си купуват ябълки и трябва да се държат под око. това са така наречените ЛУДИ или "the crazy ones" справка :
2.2 - ябълките отдавна ги тресе оруелска мания и къде що може се записва. справка :
ох обичам да се заигравам с ябълките - голям кеф писането на този отговор.
1. "правилният" подход към един такъв четец на отпечатъци е да е изолирано у-во - т.е. всички пръстови данни да стоят затворени в четеца и от него да излизат само хешове/потвърждения за съвпадение на профил. Реалната реализация може и да е друга - примерно да се чете цялата памет на четеца.
2. Знам ги ония стари ръчни скенери - общо взето ставаха за играчки. За да сканираш нещо качествено трябва да похабиш доста нерви. Долу горе като повечето вградени аналогови ТВ тунери за PC - идея има, продукт (реално работещ) няма.
съгласен съм с теб , но защо да правиш четец със памет и фирм като може всичко да е софтуерно... икономията майка на дупките в сигурността
на предният лаптоп имах такъв тесен/въртящ се четец за отпечатъци. та по него време пиех доста шуменско и като смениха капачките с тези къде сам си ги отваряш, след един халоуин имах един сряз на пръста почти до кокъл - познаваше го и този пръст, вярно след няколко опита, но бачкаше.
Ако ги натиснат разни сертификационни изисквания ще го направят не-софтуерно и песни ще пеят. Отделно, че у-вото може да е на една фирма, а да се вгражда в други - тогава не-софтуерният подход е още по-наложителен. Иначе произведението им бързо може да се клонира и да им умре бизнеса.
PS: Капачките на бирата наистина са много гадни и опасни. Крайно време е някой да ги осъди и набързо да осмислят творението си. Също като консерви, които се отварят без отварачка: 1) голям риск да се откъсне дръжката за отваряне; 2) още по-голям риск да се опръскаш с рибен сос в крайния етап на отделяне на капака от основата.
да подслушаме какво смята процесорът ни?
Researchers crack the world’s toughest encryption by listening to the tiny sounds made by your computer’s CPU | ExtremeTech
Надявам се че разбирате руски
Вести.net: бойкот конференции по компьютерной безопасности из-за связи с АНБ - Вести.Hi-tech
(АНБ- агенция националной безопастности - NSA Welcome to the National Security Agency - NSA/CSS )
Google Преводач
това е старно но да кажем картинката се изяснява...
руснаците подхождат типично за справянето с проблема - няма компютър : няма проблем. или пък защо да разработваме химикалка работеща в космоса...
Кремъл подсилва сигурноста с пишещи машини - Любопитно - Стандарт Нюз
ми кат са некадърни да си опазят информацията.
То па американците нали са кадърни :rolleyes:
тея па направо са ебаси и смешките. С тяхната политика, армия, дето е най яката и якото и разузнаване. Да не говорим, за правителството и, дето си фърля самолети, като предварително си е направило герои, които ще набеди![]()
Не схванахте проблема...
Всяко едно ново нещо свързано с комуникация - било то смартфон, домашен телефон, софтуер....за да го продавате в САЩ трябва да получи лиценз от Федералната комисия по комуникации
Home | FCC.gov
Т.е. изпращате примерно смартфона + пълните му спесификации, схеми и софтуер и чакате одобрение...В комисията има специален отдел който веднага препраща всичко това на NSA, където го анализират и тестват дали може да се проследява и подслушва. Евентуално се правят предложения и забележки за промени, които се препращат на федералната комисия, а тя от своя страна на производителя/вносителя който е длъжен да ги изпълни ако иска да предлага продукта си в САЩ. а САЩ е най-големият пазар и всички производители се съобразяват с неговите изисквания - същите продукти се продават и в останалата част от света....а това прави подслушването глобално.
само да попитам. Тоя отдел, дето го анализира, не е ли тоя в ляво на вторият етаж, до другият, дето измисли героя Бен Ладен, или се бъркам?![]()