Имам голям проблем трябва ми малко четиво за амонячните хладилници или някой ако знае сервиз където все още ги ремонтират моля да ми каже
Имам голям проблем трябва ми малко четиво за амонячните хладилници или някой ако знае сервиз където все още ги ремонтират моля да ми каже
Мисля че вече никъде не се ремонтират.
Ако имаш някакъв по-конкретен въпрос питай
Да не е некой руски хладилник? Може да пробваш в руски сайтове. Какъв е моделът?
Бегли познания. Ако не е изтекъл амоняка работят дълго време. Имат нагревател около 30 вата в вид на цилиндърче с 2 извода. най -често попвредата е в нагреввателя . ама не знам дали има още да се продават като резерванчаст/. По спомени , ако не е работил дълго време хладилникът и при пускане не охлажда се преобръща на 180 градуса за около 30 мин.
В общи линии е така.Ватовете са 80 и се изчаква да загрее(20-30мин) отзад и тогава се обръща през кратки интервали от време.По време на тези процедури трябва да е включен.Първоначално публикувано от kris11
Е чак на 180 градуса няма смисъл. Обикновенно като го включиш, изчакаш малко и го обърнеш на почти 90 градуса, задържаш малко и хладилника почва да охлажда. Може да се наложи да повториш процедурата два три пъти. Иначе ще ти е доста трудно да го завъртиш на 180 градуса. Това което го пиша е изпробвано и работи.
Проблема е че се е спукала тръбичка по която циркулира амоняк и се чудим как да го запоиме!
Дори и да успеете да го запоите,не виждам как ще го заредите с водород.
В контура циркулира водоамноячен разтвор с изравнителна линия водород(18атм).
Практически негоден за ремонт.
Благодаря за съдействието ще го мъчим