Имам голям проблем трябва ми малко четиво за амонячните хладилници или някой ако знае сервиз където все още ги ремонтират моля да ми каже![]()
![]()
![]()
Имам голям проблем трябва ми малко четиво за амонячните хладилници или някой ако знае сервиз където все още ги ремонтират моля да ми каже![]()
![]()
![]()
Мисля че вече никъде не се ремонтират.
Ако имаш някакъв по-конкретен въпрос питай
Да не е некой руски хладилник? Може да пробваш в руски сайтове. Какъв е моделът?
Бегли познания. Ако не е изтекъл амоняка работят дълго време. Имат нагревател около 30 вата в вид на цилиндърче с 2 извода. най -често попвредата е в нагреввателя . ама не знам дали има още да се продават като резерванчаст/. По спомени , ако не е работил дълго време хладилникът и при пускане не охлажда се преобръща на 180 градуса за около 30 мин.
В общи линии е така.Ватовете са 80 и се изчаква да загрее(20-30мин) отзад и тогава се обръща през кратки интервали от време.По време на тези процедури трябва да е включен.Първоначално публикувано от kris11
Е чак на 180 градуса няма смисъл. Обикновенно като го включиш, изчакаш малко и го обърнеш на почти 90 градуса, задържаш малко и хладилника почва да охлажда. Може да се наложи да повториш процедурата два три пъти. Иначе ще ти е доста трудно да го завъртиш на 180 градуса. Това което го пиша е изпробвано и работи.
Проблема е че се е спукала тръбичка по която циркулира амоняк и се чудим как да го запоиме!
Дори и да успеете да го запоите,не виждам как ще го заредите с водород.
В контура циркулира водоамноячен разтвор с изравнителна линия водород(18атм).
Практически негоден за ремонт.
Благодаря за съдействието ще го мъчим![]()