Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26
Like Tree23Одобрявам

Големите Българи по света!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Re: Големите Българи по света!

Аз... малко със смесени чувства чета темата. Нищо лошо няма, че я има - вероятно има стотици хора, които са се реализирали по света, вероятно много от тях са личности, които човек би се гордял да познава...

Друг е въпросът, че не съм убеден имам ли правото АЗ да съм горд, защото те били нашенци и дали ТЕ са горди, че са българи.

На тази мисъл ме навежда споменът за Николай Гяуров. Бил, човекът, гений (нямам афинитет към неговото изкуство и не мога да дам мнение, но след като така мисли цял свят, значи е така). Ами... какво да ви кажа - аз съм от Велинград, пък не ме гони особена гордост, че той е роден в едно от селата, дали началото на града. Редно е той да се беше гордял, че е роден там. А май не е било така.

Имаше един възрастен човек - бай Ангел Герин, който е имал немалка заслуга за откриването на таланта на Гяуров. А някой да е чул за него? Някъде да пише за него? Самият Гяуров да го е споменавал така, че да се чуе за него? Човекът живя скромно, но и скромно бе подминат от славата на Гяуров. Познавах го, защото беше диригент на духовата музика, където беше и баща ми. Мисля, че повечето музиканти в оркестъра ходеха на репетиции заради това старче, а не от желание да свирят. То и не оставаше време за свирене, защото всички се занимаваха най-вече да си правят гаргара с горкия човечец, поради невероятната му доброта и наивност. И все пак, между музикантите и стареца имаше невероятно уважение - когато говореха зад гърба му, се чуваха само почтителни думи. Неговото "откритие", обаче, не го спомена.

Та заради някои, забравили корена си, може би не трябва да се слагат всички успели българи на пиедестал. Без да омаловажавам успеха на успелите...

Мойте пет ст'инки...
    Bivola и ceco.bojkov харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Отговор: Големите Българи по света!

А сега се приготви да те залеят и теб с помия.

Майна, псевдонимът ти на български и на кирилка ли е написан? Явно не си осъзнал, че не можеш да накараш хората да мислят и пишат само това, което на теб ти се иска и харесва. Е дай да го обърнем на сериозни лични нападки още от втория ти пост? Тъкмо там, в цитираната от теб тема, писах, че ме е яд, че нищо не можах да крадна от енергото, не съм направил опит да крада от теб или от някое друго физическо лице, а от корпорация с милиони приходи. И до ден днешен се стремя да допринасям (чрез данъци) възможно по-малко за България. Ама как ме засрами

И защо когато човек е искрен и не лицемери изливат казана с лайната върху него?!

Някои пък вкарали по 2 клишета а ла фейсбук, без лично мнение, без аргументация на клишетата ...ми направо пишете на латинка, още по-лесно е ...

Джъсти, и на мен много ми се иска Атанасов да е българин, ама не е, за това ми се смяха. Но не пречи да му издигаме паметник в БГ.
    Capture.jpg

Фанта, никой не оспорва човешката свобода. Никого извън България не мразя, но ми е и през юха за него(както и на него за мен) - неутрален съм си. Толкова ли е лошо това? Обаче уважавам мнението на другите. Гледането в своята си чинийка, от доста хора се счита за добродетел. Я кажи сега, ти с корените ли си се пренесъл или храниш някой в БГ. Ако е първото, е ясно, ако е второто - ДА, свалям ти шапка, правиш нещо за БГ, наливаш кинти в кухата българска икономика, и без тях ще фалират още повече хора тук.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 03-02-14 в 14:53.

4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Калчев, Атанасов не го давай за пример. Той е дете на родни емигранти и е роден в щатите. Докато Г.Георгиев си е българин, емигрирал преди години в канада .... Има разлика нали ?

5. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Вижте как се гордеят македонците с Александър Македонски, и кажете дали бихте искали да приличате на тях.

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

оф бе вие я завъртяхте тая тема от, прасе колим, магарешка луканка излиза..

калчев не влизам нито от в един от двата стандарта, дето си дал.
    За чинията малко объркано съм го казал. Имах предвид, че първо светът трябва да се оправи, а после може би бг. Важи и, за много други племена. Но в темата говорим, за българинът.

Ше ти го обясня с две думи. На българинът му е крив оня, дет отишъл пари, с труд, другаде да изкарва, щото бил предател, ама оня третият, кат мине с голямата кола, от 200 000€ по край него, него гледа и се наслаждава, въпреки, че той е истинският виновник, за неговото състояние

Това, че един е станал известен, понякога може да донесе гордостта на цяла държава.
    Ти знаеш ли коя е Силви Вартан? Да, няква тъпа патка пяла 50,60,70,80 години. Забравена от всички. Ама като я видиш да се изправи в някой френски канал и като запее български народни песни, глей кво става. Хората гледат, като изумени! И се коментират яко, българските мистериозни гласове и песни, от времето ;-)
    Mr.TECHNO и cooler харесват това.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

в момента спорим Айзък Азимов дали е руснак или американец?
    Mr.TECHNO одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

За мен,известен по света голям българин е този, който ходи по света, но живее в България и не е забравил родният си език...а такива са малко.
    Вежди Рашидов — Уикипедия
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...BB%D0%B5%D0%B2
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%99%...87%D0%B5%D0%B2
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...81%D0%BE%D0%B2
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%...BA%D0%BE%D0%B2
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%99%...BE%D0%B2%D0%B0

Този например е известен ..ама за мен не е българин.
    Христо Явашев - Кристо — Уикипедия

Има няколко десетки известни "български" спортисти, които се продадоха на чужди федерации, смениха паспортите си и се състезават за други страни. Те какви са?...ами за мен и те не са българи.

http://www.eurochicago.com/2010/02/k...rite-na-sveta/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-02-14 в 22:41.
    VeleV.Klima одобрява това.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

и за да допълня поста си отпреди малко за Айзък Азимов:

Котоошу какъв е?

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    Котоошу какъв е?
    Японски циганин (гайджин) от български произход :rolleyes:
    ceco.bojkov одобрява това.

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

За спортист да смени флага под който ще се състезава си е предателство! На тях им е много трудно сигурен съм но замислете се защо се стига до там - не спортистите са виновните! Освен родина има и семейство, желание да се осъвършенстваш и ако трябва аз да избирам надали ще е родината избора ми! Аз не си позволявам да съдя въпреки, че не ми е приятно да чувам кой къде се отказал и какъв друг гражданин станал...

13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Котоошу по-скоро направи това за да може да остнае в япония и да преподава след прекратяване на кариерата си. (за да направи това трябва да е японски жител).

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. 667 българи са заработили по над 2 млн. лева
    От Mr.TECHNO във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 10-03-11, 10:14
  2. Кои са най-големите български форуми?
    От centrino във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 29-05-08, 08:51
  3. Сите българи заедно
    От ipnaid във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 20-05-07, 00:58
  4. ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"
    От LUDIA във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 27
    Последно: 15-10-03, 16:00
  5. Българи Юнаци
    От _JaZa във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 14-07-03, 03:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе