Не знам за вас, но аз от доста години си копувам този вестник. Просто навремето беше много информативен, от него съм научил доста работи, които нямаше кой да ми каже или разясни. Но в последно време (визирам от 1-2 години) взеха нещо много глупости да пишат и сами да им вярват. Та както винаги с малко закъснение тази седмица зи взех новият им брой. На първа страница с големи букви пише "Летаргията на хардуерната индустрия" и аз си викам това ще е нещо интересно, но... Голяма изненада, започвам да чета и още от първото изречение почват да ми обесняват, че видители от 3-4 години конзолите завземали от територията на компютрите. Ами туй и баба го знае, но това се отнася само за Западна Европа, Америка и Япония. За България ако се направи една извадка ще се види, че за всяка продадена конзола са се продали поне 20 компютъра.
Следващото нещо което направо ме заби: "Макар PC ентусиастите да поддържат тезата, че графиката на конзолите далеч не е толкова качествена, повечето потребитили едва ли са способни да забележат разликата". Ами според мен, се забелязва и най-неразбиращият човек да хванеш и да му покажеш игра на конзола, а после същата игра, но за компютър ще направи разликата.
Следва изказването, че: "Като че ли броят на хардуерните ентусиасти застрашително намалява напоследък. Не са много хората, които могат да ви консултират по всякакви хардуерни проблеми, защото са в час с огромното многообразие от постоянно появяващи се нови продукти. Значението на тези хора обаче намалява напоследък поради факта, че самата индустрия стана много по-отворена и дружелюбна за крайният потребител. Освен това последните версии на софтуера и новото поколение компютърни компоненти работят много по-бързо и надежно от всичко досега, стига да се сдобиете с добре изградена система и да не правите непростими компромиси в името на ниската цена" Ей на това му викам аз пълни глупости. Първо, че е пълно с напълно противоположни изказвания с темата на статията: "постоянно появяващите се нови продукти"-къде питам аз е тогава летаргията???
Индустрията станала много "по-отворена" и дружелюбна - мда ясно човека пада от Марс с кошница и си мисли, че всичко което фърчи се яде!!! Последните версии на софтуера работели много по-бързо - мда само дето 2/3 е бета версия на алфа версия на незнам каква си версия. Да беше попитал собствениците на "малките" номера на Радеон-ите, защо не им тръгват игрите!!! Трябвало да се сдобием със добре изградена система и да не правим НЕПРОСТИМИ компромиси в името на ниската цена - Ами тоя къде си мисли, че живее в ЛАС ВЕГАС ли или в СОФИЯ. Повечето семейства не могат да отделят повече от 300-350 $ за компютър, а той ми прикава за компромиси. Една добра система според мен не е по-малко то 1000-1300 $, кое семейство има толкова пари питам аз??? А и кой ще му изгради "добрата" и хубава система, да не би да мисли, че като отидеш във някоя фирма там ще те гледат като бог и ще ти направят компютъра да работи. Най-много, като те видят, че не разбираш да те прекарат ЯКО и някои компоненти да са втора употреба. Следователно пак ще опрат да хардуерните ентусиасти - както ни нарича!!!
Следва, че новите конзоли ще покриват почти всички зони на компютрите. Това добре, но къде в България ще мога да направя LAN парти със PS 3 - примерно???
После следват още глупости, като това, че заради Майкрософт и Уиндоус-а се спирало хардуерното развитие.
И накрая завършва с предсказанието: "Ако и движенито за отворен код не се възползва от наличната празнота на софтуерният пазар, то хардуерните ентусиасти изглежда ще бъдат обречени на изчезване. Просто няма да има какво да поддържа техният интерес, а и съветите им ще станат малко или много безсмислени". Рече и отсече : инж. Слави Славчев.
Незнам за вас, но аз се замислям да почна да не си го копувам този вестник повече, ако ще има толкова тъпотии и глупости, а не полезни съвети и обяснения. Може би според него сайтовете като нашият, ХардуерБГ и КомЕксГруп са на отмиране и скоро хората въобще ще спрът да с влизат тук или там и прочее!!!
Аз лично го взех много навътре. И това определение "хардуерни ентусиасти" - според мен е "малко" обидно, все едно като отивам в магазина за салам и знам какво искам да купя да ми казват че съм "месен ентусиаст". ХАХАХАХА ще падна от коня дръжте ме!!!
Та кажете си и вие мнението, съгласни ли сте с въпросният господин инжинер или и вие като мен се почуствахте обидени.
Приемам критики и на бой държа[][:D][
]