Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 26
Like Tree23Одобрявам

Големите Българи по света!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Големите Българи по света!

Да направим една положителна тема за българи, реализирали своя гении по света..Хора за които трябва да се знае.
    За начало:

Varna_genius_03.jpg
    Георги Георгиев е от Варна, но от години живее в Канада.
    Неговите гениални творения са велосипедите. Болидите, които е създал той чупят рекорди за скорост в пустинята Невада в Щатите, писа изданието varnautre.bg. Дискавъри и други световни телевизия вече са правили репортажи за нашенеца, който е напълно непознат у нас. Колелетата му са с уникална аеродинамика, благодарение на която, развиват над 100 километра в час. Всички негови изобретения носят името Варна, откъдето е родом Георги Георгиев. Специалисти в областта са изумени от възможностите на българина и не спират да го издигат в култ. А по-интересното е, че той няма образование, свързано с науката, както и познания от физика и математика. Георги Георгиев е скулптор по призвание, но се е отдал напълно на своите идеи, с които е успял да впечатли света. В интернет той вече набира слава и популярност, а негови близки са горди с резултатите му. За съжаление информация за постиженията му достига едва сега, но пък комплиментите са напълно заслужени. Във форумите коментират, че е крайно време да отдадем нужното внимание на хора като него, а не да научаваме за тях от чуждите издания.

http://vbox7.com/play:619680f091

http://cchery.blog.bg/drugi/2010/07/...ylgarin.579934
    Този пост е редактиран от Tommorow; 01-02-14 в 20:16.

2.  

3. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Отговор: Големите Българи по света!

Против. Тема за възпяване на емигрантите?! Е как си българин, пък живееш в чужбина, говориш чужд език, имаш чуждо поданство, децата ти са с местни имена и никой от фамилията ти няма намерение да се връща в родината??? Емигрирал ли е някой(не говорим за няколко години гурбетлък, а за перманентна и съзнателна интеграция в чужда държава в продължение на десетилетия), за мен вече си е чужденец от български произход. Особено пък емигранти към другите континенти съвсем се загубват. Единственото българско са имената им, а някои даже и от тях се отказват, като наименуват децата си, за да не бъдат те "различни". Такива хора не са направили нищо за България, с което да бъдат отличени, освен да я изоставят. Имал някой повечко пипе в главата, реализирал се някъде - много добре, но чак да го споменавам ще пропусна. Не ги съдя, и аз бих направил същото, ако бях по-кадърен и млад, но не виждам смисъл да се възпяват "национални зомбита".
    VeleV.Klima одобрява това.

4. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Kaлчев, ако това е цената, която трябва да заплати всеки един родител, за да израснат в нормална държава(като Канада) децата му, то нека е така. В случая признавам си - не съм чувал името му. И какво значи "не са направили нищо за България".Ами аз като толкова години работя и плащам данъци, едно престъпление не съм извършил, една баничка не съм откраднал(като изключим детските години с всичките момчешки магарии) заслужавам ли всеки ден да ме "плюват" от телевизионния екран разни доказани престъпници, визирам цялата парламентарна клика, която манипулира и ограбва и народ и държава вече повече от двайсет години... дали му пука на Емигранта след като живее на чиста улица без престъпност или поне в рамките на нещо минимално.Детето му играе на площадки без купища помияри да джафкат и сер*т около него.Детето му го приемат в детската градина без да дава 1500 лева на директорката и знае че има бъдеще за децата му там , където живеят...дали му пука?

Иначе отчасти съм съгласен с теб, но какво лошо има в това че е Българин? По-ли е добре да се срамува да каже от къде е?
    Shmi одобрява това.

5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Калчев, много ниско бе майка, ама гледам тя калта се е пропила и във фамилията ти. Толкова ли не може малко да се порадваш на успехите на някои българи.. Да беше завършил с трижди "проклети да сте" и всичко да си дойде на мястото, баси и хейтърското племе дето сме. Ми носи българско име, говори български, има българско гражданство, отрасъл е в България - за мен си е Българин. Внуците му няма да са, но той е, ама нали тряя са изходим по малка и голяма нужда, да покажем кви сме пичове....
    Този пост е редактиран от Tommorow; 02-02-14 в 03:16.
    blue1, Shmi, DUNDURMA и 1 други харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

%D1%E2%E5%F2%EB%E0%20%C2%E0%F1%E8%EB%E5%E2%E0.png

Светла Василева - любимото сопрано на Андреа Бочели и Пласидо Доминго, ще блесне в концертите от предстоящото турне на Васко Василев у нас през ноември. Програмата на оперната дива е плътно ангажирана за следващите 4-5 години, но тя признава, че не може да откаже на виртуоза. Двамата се срещат в "Ковънт гардън". Заради еднаквите им фамилии в Лондон често питат концертмайстора каква е връзката между тях - брат и сестра ли са или нещо повече. Двамата участват в "Травиата" - операта, която играе важна роля в живота на Светла. Шедьовърът на Верди бележи началото на пътя й към върха. Василева се явява на кастинг за новата постановка с режисьор Марта Доминго, съпругата на Пласидо. На прослушването Марта е толкова възхитена, че веднага се обажда на мъжа си. "Ако знаеш какви очи и какво изражение", възкликнала тя за българката. "Изобщо за гласа не спомена нищо. Беше изключително", разказва Светла в "Преди обед". Точно преди генералната репетиция, Марта чука на гримьорната й: "Да ти представя моя съпруг - Пласидо Доминго". След спектакъла той веднага я кани да направят заедно редица концерти.
    Андреа Бочели посещава неин спектакъл в Тоскана. След изпълнението отива в гримьорната й, за да й се представи, и така започва приятелството между тях и партньорството им под прожекторите. Светла до няколко дни си тръгва по никое време от България заради негово турне. "Никога няма да чуете Андреа да се скара. Той е като топъл хляб", споделя тя с широка усмивка. "Тези хора са големи именно защото не поставят дистанция между себе си и другите. Те са изключително щедри. Колкото по-голям е талантът, толкова по-отворени са", разкрива Светла. Самата тя впечатлява големите асове не само с гласа си, но и с фигурата си, която е далеч от стереотипа за визията на оперните певици. Тя е запалена по екстремните спортове - уиндсърф и каране на мотори. По последното е специалист любимият й мъж, с когото живеят заедно.

La Traviata: Follie! .. Sempre libera (Svetla Vassileva) - YouTube

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Истината за тези българи е че калта в България не им е дала възможност да изявят способностите си тук и поради това са емигрирали в държави които ги оценяват като способности и интелект и са им дали възможност да се развият и да допринесат за човечеството, държавата и народа в която са и за самите себе си и семействата си.

Това са градивни личности които създават за всички.
    Такива са Асен Йорданов, Джон Атанасов, проф. Илия Вълков и много много други...

За съжаление повечето българи са твърде прости за да осмислят и оценят това богатство.Точно такива екземпляри определяха и определят съдбата на България и затова сме на това положение...

Отделно простият човек 1. се страхува от по- умният и интелигентният от него; 2. не го уважава и не пропуска възможност да го унижи според своето разбиране; 3. яд го е и му завижда когато е постигнал повече от него. 4. Неспособен е да се погледне обективно отстрани и да си даде точна, ясна и обективна самооценка на това което е.5. Може най-добре от всичко да плюска, пие, сере и хвърля кал по другите...

П.П.Нямаше да пиша в тази тема, защото разбирането на повечето българи за работа е като работата на Сизиф-търкаляне на камък, а тук става въпрос за българи прогресирали с интелекта и разума си или таланта си и за съжаление това няма как да бъде оценено от един прост човек.
    С написаното не визирам никого.Ако някой се е разпознал това не е мой проблем.
    Tommorow, blue1, Shmi и 1 други харесват това.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

На мен пък ми звучи комплексарско това да се гордея с чужди успехи и постижения.

На нещо такова ми прилича:
    Понеже нямам собствени успехи с които да се гордея, (а пък имам нужда да се гордея с нещо), ще се присламча към чужди успехи и ще се гордея с тях, нищо че с абсолютно нищо не съм допринесъл за това.

... Много ми напомня на македонските изблици на национализъм от последните 5-10 години.

ПП.
    Голямото ми учудване е, че точно ти адаш почваш такава тема !
    Този пост е редактиран от MitkoS; 02-02-14 в 18:58.
    fbr одобрява това.

10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Тооочно така, няма да сваля шапка на някой, който е прокопсал в тукашната кочина- било то спортист/ка, изледовател/ка, писател/ка и т.н.(щото именно тука е зорът- да прокопсаш в мизерията с честен труд и без никаква помощ) и който може би ще си остави семето тук, а ще възхвалявам емигрантите, които са избрали да избягат навън, защото така е най-лесно. Айде моля ви се стига с тези таланти, гении, вундеркинди, .. допринесли за човечеството.. и т.н.- за тях си има световни награди(къде са?). Очевадно е, че в чужбина се прогресира много по-лесно, единственото, което се иска е да не те мързи и да не си бавноразвиващ се. Хеле пък, ако има и кой да ти удари един гръб, да си стъпиш на краката - ТИ СИ. Виж, ако някой емигрант налее кинти в някое даскало, болница или някъде другаде в БГ или организира революция от вън за някаква промяна на нашата кочина, съм ЗА някаква паметна плоча или нещо такова - направил е нещо за БГ. Ама така да се споменават някакви неизвестни хора си е чисто гъзолизане и то на хора които не познаваш лично, ами само от медиите.

Жъсти, веднъж, преди години, в щатите, колеги ме бъзикнаха дали познавам Джон Атанасов и аз захапах червея веднага, че като се въодушевих, едва ли не просълзен от умиление, като се разчувствах, като се възгордях, като се раздрънках: "АААААА БЪЛГАРИН ЕЕЕ, България е еди къде си , дрън -дрън - дрън, дрън-дрън-дрън", много ми се смяха американята. Татьо му, някога, може и да е бил, ама от там нататък остава само една фамилийка, белег за някогашен произход.
    Утре, това с името ми беше малко в повече. Е, поне ме изкара пич Може ли да ти разкажа нещо пичовско?

ИЗВЪН ТЕМАТА
    Стана точно преди да паднат снеговете: Вечер, около 20 часа, бягам на алеята на плажа. Мраак. Изведнъж в далечината чувам див рев на автомобили. От фаровете виждам две бракми как си правят кушия, карат току успоредно, току една зад друга. Ограничение 30, пълен мрак, пътят тесен, на зиг-заг. Скоростта не мога да кажа, понеже заради високите обороти може да ми се види по-висока. А на алеята, където бях, от едната страна - ограда, от другата - морето, или можех да бъда с остъргана мутра или направо да скачам във водата. За секунди щяха да са при мен. Падна ми пердето. Като един луд хейтър, взех една канаричка, с големина колкото блок от бордюр и изчаках ууубаво да ме осветят фаровете на първата бракма (поне да знаят кой им е помогнал по пътя към рая), след което демонстративно я изтласках на средата на пътя. Мина между колелетата на първата, обаче втората намаза. Беше голф, подскокна, да не кажа литна, но нищо повече. (е какво е това окачване???) Зачаках. Никой не спря. В далечината стоповете на голфа светнаха. Продължих да си бягам. След десетина минутки първата кола ме задмина(явно все пак голфовете не са олкова здрави ) и спря на чакалък с включени аварийни доста по напред. Вече започнах да смятам колко човека ще излязат - 2, 3 или 4, всеки с каква маса - 80, 90, 100 или 110кг и това на колко кила бой в тъмното се равнява. Бях размазан от бягането и нямах шанс. Ама да направя обратен, къде ще отида? По средата на нищото съм. Продължих да си бягам като пич и да съзерцавам колата, приближавайки я, с нетърпение тръпнещ в очакване колко от вратите щяха да се отворят. 5 метра преди да я стигна се завъртяха гуми и бегачката изчезна в мрака. Това ли беше?! Изкарах късмет, явно, случил съм на анорексични пъпки. Ама си беше як адреналин. Е, не съм ли пич, ха-ха-ха.
    ИЗВЪН ТЕМАТА
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 03-02-14 в 04:31.

11. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

според мен всеки има правото да се развива където си иска. Дали в Канада, дали в Бейрут, това няма значение. Злобните гласове идат от два вида хора - не способни, способни но мързеливи.
    Лесно е да се каже на някой, ти си предател, ние тука гнием, но не мърдаме, защото ние движим държавата. Не такива, като теб, дето са избягали на лесно. Ми аре ве пич, стани и ти като него, пробий си път и иди блъскай по Испания или Гърция 12 часа на ден, мизерна работа, за да храниш семейство, дето чака в безразборната ти родина. Иначе устата ти голяма...

Проблемът на българинът е, че очите му къси. Само в неговата си чиния гледа. А то така не става, има и други на масата... Тоя му бил виновен, оня му бил виновен. Едно, че нищо не схванал, устата му голяма, ами когато трябва да се обади, никъф го няма... пък да не говорим, ако му бутнат някакви пари...

Само ми е чудно калчев, какво е направил, за България

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Защо не може една тема да не бъде оцапана с всякакви оценки? Какви хора сме ние, бе?
    Не можем ли да приемем нещо. без да му даваме оценка, просто да го приемем като факт!
    Толкова ли сме велики, толкова ли се вземаме на сериозно, че се чувстваме длъжни да дадем веднага нашата "компетентна" оценка и веднага да произнесем присъда. Успокойте се бе хора - света не чака ВАС, да го спасявате....
    Aleksandars и gnf харесват това.

13. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Калчев като те чета и разбирам защо сме на този хал като нация... Силно се надявам преобладаващото мнозинство да не мисли като теб! Даам голям пич си (смелчага) не като онези омразните успели някъде извън нашата родина... Жалка картинка...
    Shmi одобрява това.

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

"ха-а-а-айде на черното и бялото-о-о-о-о!"

16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

За съжаление повечето народ мисли ограничено като kalcheff1. Не е важно на мен да ми е добре а на вуте да му е зле.
    Shmi одобрява това.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Toni34 когато раздаваш оценки наляво надясно кой какъв е и съдиш, трябва да си готов и ти самият да бъдеш оценен и съден от други.Върни се нагоре и виж Кой първи е раздал оценки и е произнесъл присъда?!

За останалото съм съгласен- една тема с напълно позитивно заглавие и позитивно послание и започнаха оценките и присъдите.

Но нито един от големите Българи не би си позволил да раздава оценки и присъди, правят го "другите българи" чийто имена никой не е чувал никога и за съжаление плюят точно тези Българи чийто имена се знаят в цял свят...

Дали това е комплексарщина? ...
    А дали тези които си мълчат извършват едно мълчаливо "съучастие" на избиващите комплекси?

Темата не касае егото на някой и дали се гордеем или превъзнасяме някой друг или себе си. Нито е да си мерим пишките с тях.

Темата е да отдадем дължимото на българи на които светът вече е отдал дължимото, но ние българите в България не сме им отдали дължимото, включително уважение и сме слепи за постигнатото от тях извън България.

За някои от нас това е повод да се замислим, Защо тези хора не са успели в България, а е трябвало да отидат и успеят в друга държава??? Правилният отговор на този въпрос най-вероятно е ключът към успеха и просперитета на българите в България и на родината ни България.

Те затова са се смели на Калчев1-защото според нас Джон Атанасов бил/е българин, но истината е че в България е нямал никакви шансове да се развие и да бъде това което е станал.Америка(САЩ) му е дала тази възможност и затова е страна на неограничените възможности.Такива са най-богатите държави с най-богати граждани.

Като студент и аз имах разбирането на Калчев1, но може би с времето се променят и разбиранията ми.

П.П. Не изразявайте лично негативно отношение-абсолютно разрушително е, а не е градивно.
    Калчев1 е готин, Пич е, и е извънземен.

18. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Започнах темата така "Да направим една положителна тема за българи, реализирали своя гении по света..Хора за които трябва да се знае."
    Трудно за осмисляне?!! какво имаме тук "българи", "реализирали своя гении" , "хора за които трябва да е знае". По-просто и ясно казано няма накъде.
    Какво значи "релизирали своя гении"? Гении е това: Records Идваш от кънда в дивия, режеш и пилиш нещо в гаражчето си и съсипваш отбори подкрепени от милиони долари, световни шампиони и най-високи технологии. Не само това, ами най-безсрамно го правиш година след година. И като за капак нямаш никакво техническо образование, а си скулптор...

VARNA CYCLES are the Champions:
    • GUINNESS WORLDS SPEED RECORDS
      2000- 2007
      inclusive
    • WORLD RECORDS 1998 -2002 - 10 world records

Дълбок поклон към този талант и гении и най-голямото мое уважение! Горд съм, че е мой, че е наш сънародник! Срам ме от това, че доскоро не знаех за него...

Къде уважаеми Миткос става въпрос за идоло-поклоничество, избиване на комплекси, присламчване към чужди успехи и други шитни дето ги народи?
    Или пък натъртванията на "супермена" от крайбрежните алеи Kalcheff1 ( фф в нашите фамили нема, сигурно те е срам да напишеш "в" ) за възпяване на "национални зомбита"? С отскок лепва "нашенеца" от висотата на собствената си ограниченост и бездарност квалификации за това кой какво бил или не бил направил за България, докато той, "големия" родолюбец и българин с голямо "Н", "ужаса" на варненските дрифтъри, краде най-безсрамно ток от любов към майка България, че и се хвали, гоуем пич, гоуем.
    Този пост е редактиран от Tommorow; 03-02-14 в 12:58.
    stenly одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 667 българи са заработили по над 2 млн. лева
    От Mr.TECHNO във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 10-03-11, 10:14
  2. Кои са най-големите български форуми?
    От centrino във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 29-05-08, 08:51
  3. Сите българи заедно
    От ipnaid във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 20-05-07, 00:58
  4. ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"
    От LUDIA във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 27
    Последно: 15-10-03, 16:00
  5. Българи Юнаци
    От _JaZa във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 14-07-03, 03:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе