Здравейте,
Седя си и си мисля: мама му стара живеем в света на smart технологиите мобилните устройства и безжичната комуникация, но някак си единствения начин да се отървем от рекламите по телевизията си остава дистанционното.
Наистина ли не е възможно да се предпазим и най-вече да предпазим подрастващите си деца от безумния и безотговорен спам който се сипе по телевизията на всеки 10-15 минути? Трябва ли да им забраним да гледат телевизия или да тичаме за дистанционното когато чуем за диария по време на вечеря или за новото мазило против гъбички.
Освен това всички започнаха да продават чрез секс или сексуален подтекст в рекламите си.
Не вярвам на някой да му се нрави това, а и напоследък е факт че се наблюдава изключително агресивен и манипулативен маркетинг във всички сфери и това извращава рекламите до безобразие. Да не говорим, че от СЕМ не смеят даже да направят забележка.
Силата на звука!?
Да, много е дразнещо и неприятно, но както се казва с техните камъни по тяхната глава.
Така ми хрумна следното:
Доста се порових за съществуването на устройство, което прекъсва сигнала по време на реклама или сменя излъчвания сигнал с друг.
Наистина ли нещо толкова елементарно не е направено досега?
Знам, че на бизнеса хич няма да се понрави, но това устройство би следвало да е наистина доста елементарно и евтино, доколкото мога аз да си го представя: да прекъсва HDMI сигнала между приемника и телевизора само на база по-голямата сила на звука.
Не съм запознат с характеристиките на този сигнал, защото по времето когато учих в университет го нямаше, а и на практика се занимавам с коренно различни неща. Почти нищо не разбирам и затова питам.
Тук не говорим за процеси на разкодиране и филтриране на сигнали, ами за просто заглушаване на HDMI цифров сигнал и заместването му например с усмихнато личице на целия екран докато рекламите спрат
В обединенто кралство се продава следното устройство:
Product information TV Ad Blocker
Принципът му на действие е различен от този който аз си представям, но това може би се дължи на абонаментната таксичка, която продавачът иска да прибира.
Също така си мисля и, че това би могло да работи с всички оператори, защото масово приемниците за цифрова телевизия са с HDMI изходи.
Прави ми впечатление също, че новите телевизори колкото и да са smart и да струват 1 куп пари нямат такава опция.
Убеден съм, че не е защото не може да се напише елементарно приложение което да реши всички проблеми, а именно защото самите производители наблягат много сериозно на телевизионната реклама.
Нали правилно съм разбрал, че няма smart TV с open source операционна система?