Страница 2 от 9 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 121
Like Tree35Одобрявам

Връткат ли ни!?.........

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Отговор: Връткат ли ни!?.........

Всички връткат...най-ми е забавно онова теглене на някакво лото по телевизията с ... 3д компютърна анимация. Честно, че дрънка. Тия пък национални лотарии са национални измами. Чува се, че всичките тия "спечелили" дето рекламно ги обявяват във всяка рекламна пауза, коли, къщи, милиони, как пък се пръкнаха така и всичките горят от желание да споделят на национално какви късметлии са, та тия се снимат за хонорар и всъщност нищо не са спечелили. Но зарибяването работи: До нас на булеварда има една лафка, сутрин слизам, цигарки, кафенце и сядам на пенсионерската пейка в една градинка и започвам да съзерцавам тъпотията на света около мен, Та всяка сутрин около 9:00 идва автобус който кара едни строителни интелигенти за работа на строителния обект до нас, та 20-на души се изсипват на спирката и какво....направо на лафката, всеки купува от 5 до 10 национални билета и започват да търкат неистово...и така е всяка сутрин. Между 100 и 200 билета се продават за времето от 09:00-09:20 всяка сутрин. И понеже една от продавачките ми е позната и викам: Майна, честно, тия целунати от съдбата божи чеда печелят ли нещо? За 3 месеца вика съм дала две по 200лв и едно 100...другите печалби са 2лв, които ги обръщат на билети на момента.....та такива ми ти работи.
    Pat, Aleksandars, Dominator и 1 други харесват това.

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

То това с рекламите е стар трик и не е измислен от нас..... Но си работи... защото съзнанието на хората не е мръднало от много години насам. А колкото си по-беден, толкова по-лесно се хващаш на подобни въдици. .....защото само надеждата е останала да те крепи, а не здравия разум....

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Не ги защитавам, според мен също всичко е пълна измама, но както и да го въртиш и сучеш, вероятността да се паднат същите числа е точно толкова, колкото и да се паднат други.
    не е така .. статистически шанса е много по малък то си има формула не че я помня но съм я учил по вероятности навремето специално за тотото беше като пример дадено

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Всички връткат...най-ми е забавно онова теглене на някакво лото по телевизията с ... 3д компютърна анимация. Честно, че дрънка. Тия пък национални лотарии са национални измами.
    То тия "национални" лотарии не са ли пак собственост на дебелата Берта и синчето "Кой" ?

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    не е така .. статистически шанса е много по малък то си има формула не че я помня но съм я учил по вероятности навремето специално за тотото беше като пример дадено
    Няма такава формула, не си измисляй нова теория на вероятностите!
    espace и AC_From_Hell харесват това.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е как да няма ,може да се сметне какъв е шанса да улучиш в тото 6 от 49 .. за 2 последователни тегления също може да се състави формула

8.  

9. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Всички връткат...най-ми е забавно онова теглене на някакво лото по телевизията с ... 3д компютърна анимация. Честно, че дрънка. Тия пък национални лотарии са национални измами. Чува се, че всичките тия "спечелили" дето рекламно ги обявяват във всяка рекламна пауза, коли, къщи, милиони, как пък се пръкнаха така и всичките горят от желание да споделят на национално какви късметлии са, та тия се снимат за хонорар и всъщност нищо не са спечелили. Но зарибяването работи: До нас на булеварда има една лафка, сутрин слизам, цигарки, кафенце и сядам на пенсионерската пейка в една градинка и започвам да съзерцавам тъпотията на света около мен, Та всяка сутрин около 9:00 идва автобус който кара едни строителни интелигенти за работа на строителния обект до нас, та 20-на души се изсипват на спирката и какво....направо на лафката, всеки купува от 5 до 10 национални билета и започват да търкат неистово...и така е всяка сутрин. Между 100 и 200 билета се продават за времето от 09:00-09:20 всяка сутрин. И понеже една от продавачките ми е позната и викам: Майна, честно, тия целунати от съдбата божи чеда печелят ли нещо? За 3 месеца вика съм дала две по 200лв и едно 100...другите печалби са 2лв, които ги обръщат на билети на момента.....та такива ми ти работи.
    То това като го видях за пръв път - щях да падна от стола... От Космоса си личи, че не е сериозно да се "теглят" числа посредством софтуерна анимация....

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    е как да няма ,може да се сметне какъв е шанса да улучиш в тото 6 от 49 .. за 2 последователни тегления също може да се състави формула
    Да улучиш в 6 от 49 шансът е 1 към 49! / (6!*(49-6)!), което дава 1 към 13 938 816. Формулата е такава, защото за разлика от пермутациите при комбинациите нямаме определена последователност на числата - редът на изтегляне няма значение, това е проста комбинация.

Представи си, че вместо 49 топки в сферата има пуснати 13 938 816 билета, също така вместо да изтеглим 6 топки, теглим 1 билет. Всяка седмица шансът да се падне, който и да е билет от сфертата е 1:13 938 816. Шансът да се изтегли билетът повторно остава непроменен.

Ако вече говорим за шансове да се паднат едни и същи числа да кажем в 2 от 3 тегления, нещата се променят и вече можем да съставим формули, за да изчислим. Също е интересно да поставим въпроса така: "Колко тегления са нужни, за да увеличим възможността да изтеглим 2 пъти еднакви числа до над 0.5?" Отговорът тук например е 4404.

11. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Еми ето един цитат от статия:
    Шансът в продължение на една определена седмица, т.е. при два последователни тиража, да се повторят едни и същи числа в играта "6 от 42" е около 1 на 4,2 млн., изчисли математикът Михаил Константинов. Шансът да се уцели шестица при играта "6 от 49" с един фиш дори е по-малък - около 1 на 14 млн.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то че има шанс да се паднат има .. ама намирисва отдалече тая работа .. отделно имаше 7-8 шестици тогава което е много и говори ,че някой е знаел за номера

13. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ако разгледаш световни статистики за лотарии, ще видиш, че има доста случаи на еднакви числа в два поредни тиража.

14.  

15. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Ако разгледаш световни статистики за лотарии, ще видиш, че има доста случаи на еднакви числа в два поредни тиража.
    Е то измамата не е измислена у нас! А това дето да уцелиш шестица е по малко вероятно от шанса да се изтеглят еднакви поредни тиражи мога да попитам: колко хора пускат числа та колко става шанса в този случай някой да уцели 6-цата?
    И дали има еднакви тиражи изтеглени освен този във времето ми е интересно?

16. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Е то измамата не е измислена у нас! А това дето да уцелиш шестица е по малко вероятно от шанса да се изтеглят еднакви поредни тиражи мога да попитам: колко хора пускат числа та колко става шанса в този случай някой да уцели 6-цата?
    И дали има еднакви тиражи изтеглени освен този във времето ми е интересно?
    Не съм казвал, че уцелването на шестица е по-малко от два еднакви тиража, вероятността е абсолютно една и съща 1 към близо 14 милиона.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от prismehulnik Виж публикацията
    Сега се зачудих-дават някакъв талон,отрязък ...пък и приемат фишове почти до последно!Преди им трябваше технологично време,обработваха отрязъците с нещо и ги съхраняваха Бог знае къде!
    Компютрите в тото пунктовете сканират и записват на флашка. В краят на работният ден минава служебна кола и прибира флашките в районният център откъдето по криптирана линия информацията се подава към централният сървър. (Възможно е и да са вързани в мрежа но се съмнявам поради мерките за сигурност.)
    Именно поради това, могат да се приемат фишове до един час преди тегленето на тиража.

Фиша служи само за сканиране и след това можеш да захвърлиш или ползваш наново в следващ тираж.
    Разписката потвърждава плащането, също така е официален документ срещу който можеш да получиш евентуалната си печалба - след сканиране потвърждаващо, че това е печелившата разписка.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 19-07-15 в 20:15.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

И от тук нататък става интересното! Знаят се всички възможни комбинации, които могат, ако бъдат изтеглени да има една или повече спечелени шестици. За да се предотврати падането и, технически не е толкова сложно. Мога да си представя как може да стане и едва ли това е единствения начин. Но виж, ако трябва точно в даден момент да се изтегли точно необходимата комбинация не си го представям.
    А за наш Алекси имам една задачка от теорията на вероятностите:
    "Едно дете вървяло по улицата и намерило монета от 50ст. Колко пари биха намерили две деца, ако пак минат по същата улица?"
    Този пост е редактиран от Lupus; 18-07-15 в 23:56.
    sclera_bg и AC_From_Hell харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 9 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе