Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 121
Like Tree35Одобрявам

Връткат ли ни!?.........

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Връткат ли ни!?.........

Алекси, ти реално казваш:

Ако хвърля Ези, при следващото хвърляне шансовете за Тура са над 1/2, а за Ези под 1/2.

Аз пак казвам, че според мен всичко е измама, но говоря от математическата страна на нещата в постовете си.

Иначе, вероятността, за която според мен говориш ти е 1 към 13 983 816 ^ 2.

ПП

Ако пък искаш да ги изтеглиш в същия порядък при втория тираж се качваме до 1 към повече от световния дълг.
    Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 19-07-15 в 16:33.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Ако искам да спечеля с едни същи числа 2 поредни тиража,вероятността е 14 мил х 14 мил.,Дори не ми се броят нулите в числото.
    Този пост е редактиран от dudi4ek; 19-07-15 в 16:31.

4. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Ако мога да влияя на вероятностите в една система с желанията си, аз ще си пожелая шестица от тотото и ще я спечеля. В случая субективните фактори не би трябвало да влияят иначе системата ще е гарантирано манипулируема!!!
    Уф почва наистина да ми писва от това ти отношение. Говориш до един момент нормално и после праскаш грубата тролня.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Алекси, ти реално казваш:

Ако хвърля Ези, при следващото хвърляне шансовете за Тура са над 1/2, а за Ези под 1/2.
    Не са сравними нещата. Правилното сравнение е да хвърлиш два пъти две различни монети и да получиш същия резултат за всяка от тях.

Аз пак казвам, че според мен всичко е измама, но говоря от математическата страна на нещата в постовете си.

Иначе, вероятността, за която според мен говориш ти е 1 към 13 983 816 ^ 2.
    И за мен всичко е измама. Узаконена, имаща за цел да "подпомага" спорта.

ПП

Ако пък искаш да ги изтеглиш в същия порядък при втория тираж се качваме до 1 към повече от световния дълг.
    Не знам колко световния дълг (за да е нормално всичко трябва да е нула, но реално май не е така) но вероятността за същата последователност е вероятността да изтеглиш същата комбинация по пермутациите на 6 числа или 6!. Тоест е само 720 пъти по малко вероятна от тази да се изтеглят същата комбинация в различен ред.
    Този пост е редактиран от Yasen6275; 19-07-15 в 17:26.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven

Гледам,че малко нещата тръгнаха към ресора на проф.Мишо Константинов.....Математиката.....На мен ми е по любопитно друго!Ако, приемем,че има някаква ...далавера да я наречем, как , аджеба ,това ще е толкова дълбока тайна!?...Колко хора трябва да са вътре,кои ще са посветените,как толкова време се крие подобно нещо и кой печели в края на краищата!? За частните игри е ясно,но все пак тотото си е още държавно,с пари от там се захранват разни федерации, отбори.....Държавата ли лъже!? Кой ще да е наредил такова нещо,кой ще е опънал чадър ,ако това е така!?.....Това не би могло да е солова инициатива на мама Ирен, пък и тя повече от десет-дванадесет години е далече,далече от тотализатора!..Директори идват и си отиват,причини различни!.....И ,ако да кажем,5-7-9 човека са "вътре"с подробностите,е, нима от тях никога и нищо не е изтекло ,или не е гръмнал скандал!? Че, те,посмъртно ли са в този тотализатор,по тайно общество и по предани от Мосад ли са!?......

6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ами защо да лъже?? Тотото изплаща 50% от постъпленията като печалби!
    Да не цитирам Мечо Пух....

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не е ясно на кого и какво изплаща обаче .. в повечето държави печелившите са публични личности и ако искат да останат анонимни не им се изплаща печалбата .. а тука е точно обратното - аз мога да си направя тото и всяка седмица да обявявам че има 2-3 шестици .. никой не може да докаже обратното щото те са анонимни .. а нищо не пречи и да се изплатят на подставено лице което да ми даде комисионна ( ако съм шеф на тотото примерно ) .. то дори знаем за една шефка на тотото дето забогатя от нищото .. и то забогатя както трябва а не с 1-2 смешни милиона .. замесените изобщо не трябва да са много ,10тина човека стигат - няколко от шефовете ,както и хора от комисията която "проверява" тотото

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Yasen6275 Виж публикацията
    Не са сравними нещата. Правилното сравнение е да хвърлиш два пъти две различни монети и да получиш същия резултат за всяка от тях.

Не знам колко световния дълг (за да е нормално всичко трябва да е нула, но реално май не е така) но вероятността за същата последователност е вероятността да изтеглиш същата комбинация по пермутациите на 6 числа или 6!. Тоест е само 720 пъти по малко вероятна от тази да се изтеглят същата комбинация в различен ред.
    Тотото е една и съща монета всеки път.

Прав си, но трябва да добавиш и шансовете да се падне същата комбинация (1 към 14 милиона) към шансовете числата да се изтеглят в същия ред. Нали говорим изтегляне на конкретни 6 от 49 в конкретен порядък

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не е в конкретен порядък ,изтеглени са в друг ред .. то инак щеше съвсем да лъсне

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Хайде да формулираме точно условието на задачата:
    А тя е: Една и съща ли е вероятността в два тиража да се паднат еднакви числа, ако нищо в системата на теглене не е променено и няма манипулация?
    Не коментираме поредността на изтеглянето на числата, нито дали тези тиражи са последователни или не. И говорим за вероятност, която може да се изчисли по математически път. Изключваме намесата на извънземни, Божия пръст, както и управлението на процеса с паранормални способности и явления.

12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

А тя е: Една и съща ли е вероятността в два тиража да се паднат еднакви числа, ако нищо в системата на теглене не е променено и няма манипулация?
    Не коментираме поредността на изтеглянето на числата, нито дали тези тиражи са последователни или не. И говорим за вероятност, която може да се изчисли по математически път. Изключваме намесата на извънземни, Божия пръст, както и управлението на процеса с паранормални способности и явления.
    И аз като теб отговарям ДА.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Уф почва наистина да ми писва от това ти отношение. Говориш до един момент нормално и после праскаш грубата тролня.
    Ако мога да влияя на вероятностите в една система с желанията си, аз ще си пожелая шестица от тотото и ще я спечеля. В случая субективните фактори не би трябвало да влияят иначе системата ще е гарантирано манипулируема!!!
    Би ли се аргументирал какво лошо виждаш в поста ми и за каква тролня става дума, преди да съм ти отговорил подобаващо?

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Ми не е това условието. Условието е: Каква е вероятността в две последователни тегления да се падне една и съща комбинация? И макар да ти изглежда едно и също разлика има. И понеже не ми вярваш ето ти един цитат
    Probability of Two (or more) Independent EventsEvents A and B are independent events if the probability of Event B occurring is the same whether or not Event A occurs. Let's take a simple example. A fair coin is tossed two times. The probability that a head comes up on the second toss is 1/2 regardless of whether or not a head came up on the first toss. The two events are (1) first toss is a head and (2) second toss is a head. So these events are independent. Consider the two events (1) "It will rain tomorrow in Houston" and (2) "It will rain tomorrow in Galveston" (a city near Houston). These events are not independent because it is more likely that it will rain in Galveston on days it rains in Houston than on days it does not.
    Probability of A and B
    When two events are independent, the probability of both occurring is the product of the probabilities of the individual events. More formally, if events A and B are independent, then the probability of both A and B occurring is:
    P(A and B) = P(A) x P(B)
    where P(A and B) is the probability of events A and B both occurring, P(A) is the probability of event A occurring, and P(B) is the probability of event B occurring.
    If you flip a coin twice, what is the probability that it will come up heads both times? Event A is that the coin comes up heads on the first flip and Event B is that the coin comes up heads on the second flip. Since both P(A) and P(B) equal 1/2, the probability that both events occur is
    1/2 x 1/2 = 1/4.
    Let's take another example. If you flip a coin and roll a six-sided die, what is the probability that the coin comes up heads and the die comes up 1? Since the two events are independent, the probability is simply the probability of a head (which is 1/2) times the probability of the die coming up 1 (which is 1/6). Therefore, the probability of both events occurring is 1/2 x 1/6 = 1/12.
    One final example: You draw a card from a deck of cards, put it back, and then draw another card. What is the probability that the first card is a heart and the second card is black? Since there are 52 cards in a deck and 13 of them are hearts, the probability that the first card is a heart is 13/52 = 1/4. Since there are 26 black cards in the deck, the probability that the second card is black is 26/52 = 1/2. The probability of both events occurring is therefore 1/4 x 1/2 = 1/8.
    See the section on conditional probabilities on this page to see how to compute P(A and B)when A and B are not independent.
    Basic Concepts in Probability
    Този пост е редактиран от Yasen6275; 20-07-15 в 00:17.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Не коментирахме ли случая, в който в два последователни тиража се паднаха едни и същи числа или нещо съм се объркал?
    Очаквам освен отговор на този въпрос и обяснението за поста ти!

17. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

...Каква е вероятността в две последователни тегления да се падне една и съща комбинация? ...
    Не коментирахме ли случая, в който в два последователни тиража се паднаха едни и същи числа или нещо съм се объркал?
    Бъркаш с опита да се правиш на ни лук ял ни лук мирисал.
    Очаквам освен отговор на този въпрос и обяснението за поста ти!
    Уф почва наистина да ми писва от това ти отношение. Говориш до един момент нормално и после праскаш грубата тролня...
    Този пост ли. Като ми обясниш какво общо има желанията ти с манипулирането на вероятностите ще се извиня за неоснователното си обвинение в тролене.

18. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Днес и аз си пуснах Тото
    https://www.youtube.com/watch?v=vvfXWdKNDxs
    DUNDURMA одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе