Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 51

Free energy, перпетум мобиле, КПД>1 и т.н.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Хехехех.....значи тия статии силно ме разсмяха!!!наистина не ги бях прочел,но просто по голяма безмислица и ОТКРОВЕННА ЛЪЖА и търсене на сензация за простолюдието не бях чел скоро....гледай сега,взел съм 6 висши математики и 3 физики,и висши електротехники също,като попълярната физика ми е хоби от детските м години ,пред мен на рафтовете ми има над 30 книги на темата,но за разлика от тия смехории са писани от сериозни хора:Ето ти малко доводи,цитирам:

Теолозите го определят като Бог или Свети дух. Теорията за торсионните полета е колективна, до подреждането й стигнахме няколко човека. Започнахме да я изграждаме в средата на последното десетилетие на миналия век и вече е научен факт.

Още Айнщайн е подозирал за съществуването на торсионните полета. Щом завършва своята обща теория на относителността, той започва работа по геометричната теория на електромагнитното взаимодействие, свързвайки го със свойството на пространството да се усуква. Работи до края на живота си, но не успява да я завърши. Признава на близките си, че за този труд е хвърлил много повече сили, отколкото за теориите, които го прославят. И е убеден, че един ден това свойство на пространството да се завиря ще се използва от човечеството.

Приятели ,виждали ли сте по смешно нещо от това???За хората със елекртотехнически знания говоря!!!АКо ги има тук де...Енергия на бога...<font color="red">ЗАВИХРЯНЕ НА ПРОСТРАНСТВОВО ВИДИТЕ ЛИ!!!!</font id="red">....боже що тъпи журналисти има боже!!!Какво завихряне и какъв Бог бре хора,та аз съм се спукал от решаване на 2войни диференциални уравнения при торсионните полета!!И то не при господ,ами при професор Владимир Георгиер[:D][:D]какви пространственидеформации,ебати и глупоста!!!Та тва е научно доказано преди 200 години...просто се възмущавам като го чета тва!Завихряне!!!!На ПРОСТРАНСТВОТО...иде ми да избуша клавиатурата!!!ТЪПО<ТЪПО И ПЛОСКО!!Автора като че ли е пропуснал да отбележи че не за пространството става дъма а за кръгово магнитно поле,позаждано от всеки ПРОСТ ТОРОИД<ОТКЪДЕТО И ПРОИЗЛИЗА ДУМАТА НА ТИЯ ПОЛЕТА...А когато полето е променливо,тогава се появавят и така наречените ВИХРОВИ ТОКОВЕ ИЛИ ТОРОЗИОННИ ТОКОВЕ<КОИТО ИМЕННО ПОРАЖДАТ МНОГО ПРИРОДНИ ЯВЛЕНИЯ:колкото е по висока фестотата на трептене на полето,толкова е по висок интензитета на вихърите

И един пример от практиката,за да затвърдя казаното от мен!Защо според вас трансформаторите шумят?И защо загряват???Еми точно поради тези токове приятели,НЯМА НИКАКЪВ ГОСПОД ТУК...а защо примерно в захранването ви трансформаторите на захранванията ви в ПСтата не са ламелни а тороидални ферити????

Другата глупост!!!!:::След като торсионното поле пренася информация, може ли тя да се контролира от човека?

Тва нещо господа се разглежда още във Теорет Електротехника 1 и Физика на полето,а те едва ли не го представят като нещо ВЕЛИКО!!!

Та нали индуктивността електротехнически се разглежда като динамична памет,та нали първите ЕЛКА са били иманно тотоидо базирани...?

Нататък не съм чел,просто би било безумие!По тъпо представяне на нещата не бях срещал от Птиците умират сами насам

тоше,бних те осъветвал да ги зарежеш тия неща,имат странната способност да ти променят практичното инженерно мислене до това на физик-сектант примерно[:D]

Сори,но се умориь да пиша...дебати пак ше има,шото темата ми е интересна!Дано и достоен опонент си намеря във лагера на Божествените полета)))

2.  

3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Абе от НЕК ако разберат, че искате да им направите номер със студения ядрен синтез, ще си имате големи проблеми .... [:D][:D][:D]

4. Member
    Тук е от
    Feb 2003

За поста на ru-boy : няма да имат проблеми само с НЕК .

Може ли някой да си представи какво ще стане ,ако някой създаде перпетуум мобиле демек двигател който сам си генерира енергия от нищото и без някой да го запалва или там каквото се казва .Първото което ние простосмътните няма да разберем за това нещо и ако разберем ще е доста време а да не говорим за другите работи ,които ще станат дотогава .

PS: Такова нещо няма да се изобрети .Това е лудост .Вярвам в какво ли не ама не и в това .

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Гледайте сега,всеки човек който що годе познава студения синтез ще ви каже че та е вечен двигател...ако материалите за този процес свършат,тва би означавало и Вселената да свърши,а тя е безкрайна.

В интересн на истината около нас ври от вечни двигатели,всеки от нас вижда един от тях ежедневно:самов нащата галактика са над 10 милиона ,и на дали някой може да ме обори:нащето Слънце примерно е на около 4 милиарда години,и кой знае още колко живот има в него,за тоя период проблеми не е давало,бъгове няма и работи безотказно,в сравнение с него дори устройство което както казват лаиците черпи мощност от нищото е буквално жалко.

В нета последно време ври от такива "достоверни" инфо сайтове,които търсят под вола теле,и най смешното е,че в нашия случай те изопачават истини и дори теореми в полза на абсурдни твърдения,поне да си бяха направили труда да пишат в област инкогнита,за извънземни ли,или там други простотии...тва дори не е и научна фантастика,а откровенна плоска лъжа в търсене на сензация,точно както беше бума през 50-60те години със извънземните,то не беха снимки,карти от къде са дошли та чак и до полово сношения със извънземни,отвличания до Алфа-Центавър и една камара други смехотвории...даже един изпаднаг чернокож тръди че е пътувал от долнопробната кръчма в която бачка до Китай със светлинна скорост!!!...смях в залата,аз несъм срщал в нито една сериозна литература никой автор да трърди,че някога би било възможно материално тяло да я достигне,камо ли задмине:и смятам да ви дам малко пояснение зашо тва е така:формулата на Айнщайн която всички познавате ,е в лаишки вид,реалната формъла изразява моментната енергия,и величините там са със моментните си нарастъци,и е доста по дълга и различна от тази която е разпространена,за какво точно става дума?Всъщмост е доста просто!Тъй като в реалната формула,която е дроб,и в числитела същестува скороста на светлината а в знаментеля същестува скороста на тялото (като в знаменателя е тази очаквана скорост на тялото),при достигане на тази на светлината двата параметъра биха се съкратили,и се получава число делено на нула:тогава тялото се превръша във велчина доминантен инвариант,тъй каро число делено на 0 е безкрайност...е,нали се сещата,че дори и едно тяло да развие тази скорост,дори и неговата маса да стане безкрайна(което е абсурд) както ще се случи в този момент?безкрайна маса,безкрайно силно гравитационно поле,безкрайно жесток удар на Вселената в тялото

Още по абсурдно е предположението за 2 пъти светлинната скорост;хайде физиците тук да изчислят колко би била масата на тяло ,един килограм при тази скорост[:D]..за останалите;би била МИНУС един килограм...абсурд ако питате мен!М/у другото според Айзък Азимов антиматерията има отрицателна маса.....

Разбира се че има револзционни разработки и се полагат огормни усилия в тази сфера,все пак човек мрази да е закотвен на едно място,и дерзае ли дерзае:и има доста сериозни источници от които ние обикновените хора бихме могли да се информираме,като спосание Наука примерно: в последните му 4 броя има доста интересен и общирен материал,посветен на разработките на международен екип от учени(със потресаващ за мен бюджет) на тема гравитационни полета:ако рпоявявате интерес бих могъл да понапиша ред-два за какво иде реч....за момента спирам че пак се поолях[:D]....ма кво да се праи...лзбимо-болна тематика[][]

6. Member
    Тук е от
    Apr 2001

DPetrov: разбирам че се интересуваш и ги разбираш тези неща, но мисля че не бива да се изключват тези "фантастики" напълно. Преди Айнщайн и неговите съвременници, идеите му биха били приети като безумие от Нютон. Аз чисто лаишки се интересувам и знам че преди 1 година някъде, американски учени с онези специални бюджети, осъществиха "телепортиране" на елементарни частици на разстояние от няколко метра. Така че хич не е невъзможно. Аз с огромно нетърпение чакам развитието на квантовата физика защото там има много неща които ще направят днешната фантастика - реалност. Например Theory of Everything. А относно извънземните - темата е дълга, но според мен ги има и то много, както и според цитирания от теб Айзък Азимов. Най-малкото заради панспермията - мисля че така беше термина за произхода на живота от космоса.[]

7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

ППМОБ е двигател, който един път задвижен, НЕСПИРА да работи и ПРОИЗВЕЖДА ПОЛЕЗНА ДОПЪЛНИТЕЛНА енергия, без да е нужно да се внася такава отвън. (това съвсем накратко)

Нека изясним нещата:

ППМОБ неможе да има заради (или поради) следните няколко неща:

(списъка нарочно не е изчерпателен)

1. Триенето между елементите

2. Законите на термодинамиката, а именно:

- Планетите и Слънцето немогат да бъдат ППМОБ, защото сед известно време (точно е изчислено) всички планети, слънца и други <u>ще си изравнят температуата</u>. (което естествено значи и край на човешкият род).

- Слънцето (и слънцата) с ядрените си синтези са изчерпаем, а не неизчерпаем източник на енергия.

- Студения синтез, също е изчепаем източник на енаргия

И накрая: ППМОБ е идея фикс. Също като философския камък (справка - алхимията) дето можел да превръща неблагородните метали в злато. То в същност се оказа, че може, като се изместят определен брой молекули и атоми, но небило рентабилно. Та така, такова животно няма и няма да има. Може само да си помечтаем, че ще погодим номер на НЕК, но само толкова другото е научна фантастика.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2001

DPetrov, <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> бих могъл да понапиша ред-два за какво иде реч....</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> - давай

10. Member
    Тук е от
    Mar 2001

DPetrov, на мен пък ми е интересно, как ще коментираш една "новина": За съжаление не мога да намеря линка, някъде в yahoo беше, но тя бе цитат от някакъв руски учен, който твърдял, че повишената активност на изригванията по повърхността му през последните години била сигурен знак, че то щяло да експлоадира в близките 7 - 9 години, унищожавайки живоста в нашата слънчева система....

Далеч съм от приемане за достоверно на всичко това, по скоро ме интересува какви са фактите, опровергаващи това твърдение, а виждам, че ти си доста наясно с тези неща, та - приеми го като въпрос.... (E, ако друг някой има какво да каже, нека заповяда ;->)

П.с. - единственото, което аз намерих тогава бе теза, че да се предвиждат събития с такава точност е нелепо, тъй като за слънцето такъв период от няколко години е нищожно малък...

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

KingRex:ледай сега,телепортацията е съвсем друго нещо,още повече на елементарни частици,и то доколкото си спомням със лазер:е,ти не телепортираш ли ежедневно елементарни инфо частици посредством лазера на записвачката и ДВДто си?Тоя опит после доста беше оплют между другото:тва е огромна тематика,която също живо ме интересува,разбира се че има много разработки по тая тема,има и дори създадени така наречените обемни принтери,които при постъпила информация просто моделират обекта на място:и точно тва е смисъла на телепортацията,не преместване на даден обект,а пресъздаването на точното мъ копие на дръго място във вселената,все пак е абсърдно тялото ти примерно да бъде разложено на елементарни частици,нали?

ru-boy:тия дето ти твърдят че вездите са изчерпаеми да си заврат литературата знаеш къде[:D]...човечеството е на 300к години,а Слънцето е на 4 милиарда,сире4 10к порядъка по старо,дават му още 5-6 милизарда години активен живот,и сравнено със човешкия тва е само една секунда от живота ти примерно;айде кажи ми сега какво би касаело някой факта,че след 6 милиарда години реактора му ше спре?Шото тва си е точно един термоядрен реактор!6 МИЛИЯРДА ГОДИНИ:направо страховита числою!Ти би ли се притеснявал за гориво ако колата ти издържаше с едно зареждане 6 милиарда години?

А след тях?Еми убеден съм,че след 6 милиарда години човечеството съвсем спокойно ше може да си прескача отвселена във вселена(ако се запазим като вид,което силно ме съмнява)

Домин:[:D][:D][:D][:D]Тва е весело!част от отговора е горе...и още нещо:една звезда не умира за 5-6 години,дори свръх-нова(БГ откритие,може да сме горди) умира в продължение на 500-1000 години НАЙ МАЛКО,и тук говоря за много много наблюдения,и то дори на гиганти,оше навремето Цицерон е описал как в продължение на 15 години е имало 2ро слънце,идващо от съзвездието БИК:в последствие учените откриха там голяма новородена неутронна звезда

А за руснака...попрекалил е с водката май...предсмъртните агонии на една звезда са стращни за цялата и система,ако след 5-6 години щеше да угасва,сега може би щеше да е с размери до Юпитер.

12. Member Аватара на Milanoff
    Тук е от
    Oct 2001

DPetrov, нещата дето пишеш са верни, но само от гледната точка на сегашната наука!

Сега за перпетум мобиле е ясно, че такова животно нема, но според някои учени има видове енергия, които човечеството още не познава. Хубаво е да има разработки в тази насока, защото в крайна сметка един ден тази енергия може да бъде оползотворена.

А за конспирацията съм съгласен - тези които контролират петрола нямат интерес да се правят разработки за усвояване на други видове енергия. Разтърсете се из литературата за т.нар. правопоточен реактивен двигател - технология според някои измислена на времето в лабораториите на Хитлер и забранена от великите сили, защото представлява грубо казано тръба със сопло отзад и стига да има добър завод за стомана всяко арабско говедо може да го направи.

Аз не съм съгласен, че опита на някои хора да мислят по различен начин е сектанство, особено в науката - в края на краищата нека да си спомним как инквизицията е изгаряла на клада разни хора само защото са казвали, че земята се върти.[] В крайна сметка еволюцията е процес който никои не може да спре.[]

P.S. Само не мога да разбера, защо някои хора дето претендират че са професори и академици на стари години изкукват и като не могат да си обяснят нещо, почват да плещят за неща като бог или свети дух, вместо да си напрегнат малко мозъците и да се опитат да намерят малко по-логично обяснение на нещата!?

13. zpe
    zpe е офлайн

Тук е от
    May 2003

Искам да задам един въпрос към всички които се хвалят че са завършили някакво училище -защо се въртят електроните в атома на елементите,каква енергия ползват за въртенето си???

п.п. ако изобщо има електрони или каквото и да е там написано в някой учебник който е издаден от държавата която няма интерес да са и независимо енергиини поданиците ....!!!!

14.  

15. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Искам да задам един въпрос към всички които се хвалят че са завършили някакво училище -защо се въртят електроните в атома на елементите,каква енергия ползват за въртенето си???

п.п. ако изобщо има електрони или каквото и да е там написано в някой учебник който е издаден от държавата която няма интерес да са и независимо енергиини поданиците ....!!!!

<div align="right">оргинално мнение на zpe</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

---------

А така де, ами сега ? Иска ми се на този въпрос да даде разяснене някой доцент или професор от СУ "Климент Охридски" или ТУ та да видим ...

16. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Аз мога да насоча размисъла в правилната посока - ами какво кара планетите да се въртят около слънцето, ами какво кара галактиката да се върти около центъра си. Айде стига с простотиите!!! Очевидно е, че е инерцията, и не е неонходима докторска титла, за да се досетите. Мислете малко де []

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами тука става въпрос че във вселената има някаква енергия. Въпроса е от къде се е взела. Имало някакв си взрив и незнам си какво. Само това знам. Няко който е по наясно може да каже.

18. Member Аватара на Milanoff
    Тук е от
    Oct 2001

Еееее, стига де, laMARTIN и Julian, това е някаква си тъпа гравитация - Нютон е популярен с гравитацията, обаче неговото истинско откритие е т.нар. пльокало за котки (представлява прорез във вратата през която минава котката), докато гравитацията всъщност винаги си е тук и дори на Нютон да е била убягнала все някой друг щеше да я открие, така че всъщност за каво иде реч тук!?[]

Ами нека да не бъркаме гравитацията с някакви предположения за други видове енергия, за които има само "фантастични предложения и тайнствени предположения". обаче не си мислете че аз искам да спра "полета на мисълта" на даден човек или гупа хора - та така се гради прогреса![]

Именно по този начин, както мислех да напиша и в по-горния си пост, човек трябва да израства като си мисли какво би станало ако имаме дадените предпоставки, въпреки че някои от тях може да са нереални спрямо сегашната представа за света.

В крайна сметка дори аз не мога да си представя колко сме ограничени, спрямо представите си за света, за живота, вселената и всичко останало и нека който му е ясно за какво става дума да не се сърди! [:D]

R.I.P. D. N. Adams[] - Той ще остане завинаги в сърцата ни!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам тонколони Energy e:xl
    От Vanquished във форум Продава
    Отговори: 12
    Последно: 19-05-13, 15:15
  2. Карти и приложения за Гармин Мобиле ХТ 5.00.50 ???
    От JKanchev във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 5
    Последно: 29-01-13, 18:38
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-02-11, 21:22
  4. Купувам Athlon64 X2 AM2 - Energy Efficient 45W
    От Osvaldo във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-07-10, 20:14
  5. Energy meter? От къде?
    От titan_83 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 15
    Последно: 10-12-08, 22:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе