Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 45

дайте съвет-щото ше направя некоя глупост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

НАРЕДБА № 4 от 5.04.1999 г. за защита от шум на територията на населените места

ДВ, бр. 41 от 4.05.1999 г., в сила от 1.07.1999 г.

Който иска, мога да му я изпратя на e-mail. На old_firehand след малко му я пускам.

2.  

3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

1. рапространи слух в квартала, че басейна е заразен с ххх болести

2. направи анонимни листовки, че басейна е развъдник на атипична пневмония и краста

3. обади се в полицията анонимно от аналогов уличен телефон, че има поставена бомба в басейна и ако нежелаят да има ...... . Незабравяй медицинските ръкавици за слушалката и после ги изгори.

4. истински донос в ХЕИ, на бас, че водата не е в нормите

5. подхвърли нощно време 10-20 крастави макли жабчета (има ги навсякъде).

6. оплакване в даначното за фирмата, че неиздава касови бележки и крие данаци

7. официална жалба в общината за децибелите. задължително писмена като в горния ъгъл напиши "изх. номер 324" това ги респектира, те знаят защо. Много е важно да им пратиш жалбата с обратна разписка, това също има своето значение.

8. развинти си фантазията (жалби до полицията, прокуратурата и т.н.)

9. ако горното не ти помогне виж Eistee какво ти препоръчва [].

10. започни да изповядваш ЗЕН будизма и така ше ти е безразлично какво правят околните

11. размени си апартамента с подобен в друг квартал

---------------

* - Всичко горенаписано да се чете само от хора с чувство за хумор, иначе е опасно (!!!) и автора не носи вина и мезета за евентуални щети и пропуснати ползи.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Хахаха :-)

Много подло, но и много продуктивно.

От всичко написано дотук, маи ru-boy е написал решението, по "български" :-)

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2002

Благодаря Ви много за отзивите и подкрепата.Тия за сега се утишиха,

ще чакам уикенда да чуя тогава.А за децибелите знам че има щото тия срещу София Ленд (живущите във високия блок) се бяха оплакали и мисля от ХЕИ?? бяха идвали и замервали(гледах го по телевизията).засега до писане[]

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Мисля че си прав, точно ХЕИ отговаря за това, защото в цивилизованите държави (пък и не само там, а и навсякъде, където живеят цивилизовани хора) повишените нива на шум се разглеждат като замърсяване. Ето ти една сравнителна таблица от един немски технически справочник (Technisches Taschenbuch, 1990 Ermer KG Saarpfalz-Druck, Homburg-Saar, събран и обработен от проф. д-р инж. Ернст-Гюнтер Паланд):

Нива на шум, звукова ситуация и усещания:

Ниво на шум Звукова ситуация Усещане

в [dB]

0 Абсолютна тишина, начало на честотна Спокойно

област на чуваемост за човека

0-10 Праг на чуваемост

10-20 Прошумоляване на листа

30 Шепот Тихо

40 Тиха музика по радиото

50 Горна граница за концентрирана

умствена работа (колко вентилатора

имаш в щайгата?

50-70 Работа в офис, разговор между хора Умерено високо

75 Начало на негативното влияние в/у

нервната система на човека

80 Натоварено улично движение, граница Много шумно

на оздравяване на слуха

85 Начало на увреждането на слуха

90 Шофьорсака кабина на камион Екстремално

90-100 Автомобилен клаксон шумно

100-110 Дискотека Нетърпимо (

110 Ковашки чук със сгъстен въздух

110-120 Големи ковашки преси

130 Реактивен самолет (100 м) Болезнено

140 Старт на ракета

Е, това е. Както се казва: Блажени са несведующите... Откакто го прочетох във втори курс, нещо не ме свърта в дискотеки...

Можеш да бъдеш уверен, че има някакви стойности в децибели (децибел=10 бела, бел= Р1/Р2, където Р1 е пиковата мощност на звуковата вълна, а Р2 мощност при нулево ниво) и наистина, ако си поставиш за цел можеш да ги вкараш в пътя.

Поздрави и успех!

7. Member
    Тук е от
    Sep 2002

А сега на практика:

1998-ма до 2000-та година бях управител на голям софийски бар с градина в парка на НДК. За да тече купона и да се лее уискито вечер идваше DJ (доста скъпо удоволствие) и се усилваше нивото на музиката (колегата по-горе е пропуснал да каже, че силния шум, особено ритмичен и съчетан с алкохол опианява приятно[] [ама вие ги знаете тиа работи]).

Един "Смахнат професор" (тогава го мразех като враг №1) направи подписка и пращаше жалби през два дни до ВСИЧКИ инстанции. В следствие дойдоха полицаи, ХЕИ, данъчни и всякакви подобни които наистина си вършеха работата. Тяхната работа се състоеше в обработка на документи постъпили при тях. Полицаите написаха предупредителна записка, ХЕИ замериха нивото на звука със специална апаратура, но през деня (щото през нощта не работят) и написаха, след три коктейла и взимане на дъщерята на едната в сервитъорския състав (скъса ми нервите тва дебилче[}]), че нивото на звука при максимално усилване не надвишава нивата установени в нормативните документи, данъчните пиха кафе, щото финансовия бон им хареса (не, че беше истински, ама на него така пишеше) и всички бяхме много доволни [8D].

Скоро обаче дойде поредната жалба и полицията цъфна насред препълненото заведение при поне 95-100 децибела в 1 часа през нощта. Много се уплаших! Акта трябваше да се напише на лице пряко отговорно за нарушението и това, разбира се бях аз. 200 кинта отлетяха, аз си ги осребрих, а до ден днешен не съм ги платил. В данъчната служба явно не излиза нищо, щото плащам други данъци. Предупредиха ни, че при повторно нарушение акта е от 500 до 2к лв. Втория път виновен не бях аз а бармана. И той грухна 200 кинта. Актовете бяха общо 6. [xx(] Понеже бе прекалено явно, въпреки документалната изрядност (за полицията е важна статистиката, а тя в случая е: от 6 разкрити - 6 наказани или 100%) последните два пъти "първите" актове ни костваха по бутилка Абсолют ("мноо хубаа таа водка бее", както каза единия "орган"). Чистата печалба на заведението бе между 700 и 1500 лева на ден. (1200 почти платени лева под формата на актове и 50 на вечер за DJ бе цената na удоволствието за цялото лято)

Неприятно ми е, че в случая съм в черни краски, но това ми бе работата и за нея получавах около 2к на месец.

Познаването на врага, все пак, е задължително условие за провеждане на бой! []

Успех!

п.с. забравих да кажа, че едва убедих някои от собствениците да не го "наредят тоя боклук", така че бъди внимателен!

8.  

9. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Преди време един виден и настоящ юрист бе казал, че "<font color="orange">в България царува правото на силата пред силата на правото </font id="orange">..." за съжаление, допълвам аз.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Съгласен, ru-boy.

Обаче това е така, защото са малко хората като old firehand. Ако всеки ценеше спокойствието си в рамките на биологичния си живот, и виждаше по-далеч от носа си, с готовност щеше да жертва няколко дни, за да си го осигури. Убеден съм, че не само old firehand е притеснен от високите нива на шума. Какво прави обаче в такива моменти българинът? "Не ми пука, аз ползвам презервативи!!!" или "Имам деца, страх ме е" или "Много съм зает сега, за да се занимавам с това" или кой знае още каква еснафска глупост. Мога само да се надявам, че old firehand е от първите представители на нова порода българи, които няма да търпят издевателство и произвол над себе си. Считам себе си за подобен нему и в най-скоро време се надявам вместо цитата приведен по-долу, да виждате "Аз осъдих фирма "Общински паркинги и гаражи". А Вие?", защото вече съм спечелил делото на две инстанции.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Новини по темата:

08:30 ч., Радио ... :"Софиянски затваря всички квартални заведения след 22:30 ч."

Става дума за всички пицарии и кафета в блокове и т.н. заради оплаквания на хората, че не могат да спят. Не знам, дали това включва и този плаж, но сега е моментът за едно писмо до Софянски!

Задължително с обратна разписка или предадено на ръка с входящ номер от регистратурата.

12. Agi
    Agi е офлайн

Тук е от
    Jun 2003

Ха Ха Ха )) ru-boy е прав абсолютно е така. Няма да ходим там !!!!

Все пак да не забравяме на кой е този басеин. Нищо не може да се направи.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">1. рапространи слух в квартала, че басейна е заразен с ххх болести

2. направи анонимни листовки, че басейна е развъдник на атипична пневмония и краста

3. обади се в полицията анонимно от аналогов уличен телефон, че има поставена бомба в басейна и ако нежелаят да има ...... . Незабравяй медицинските ръкавици за слушалката и после ги изгори.

4. истински донос в ХЕИ, на бас, че водата не е в нормите

5. подхвърли нощно време 10-20 крастави макли жабчета (има ги навсякъде).

6. оплакване в даначното за фирмата, че неиздава касови бележки и крие данаци

7. официална жалба в общината за децибелите. задължително писмена като в горния ъгъл напиши "изх. номер 324" това ги респектира, те знаят защо. Много е важно да им пратиш жалбата с обратна разписка, това също има своето значение.

8. развинти си фантазията (жалби до полицията, прокуратурата и т.н.)

9. ако горното не ти помогне виж Eistee какво ти препоръчва [].

10. започни да изповядваш ЗЕН будизма и така ше ти е безразлично какво правят околните

11. размени си апартамента с подобен в друг квартал

---------------

* - Всичко горенаписано да се чете само от хора с чувство за хумор, иначе е опасно (!!!) и автора не носи вина и мезета за евентуални щети и пропуснати ползи.

<div align="right">оргинално мнение на ru-boy</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">идеите са гениални ! оба4е няма да помогне ни6тичко от написаното и тук има6е такаж слу4ей ! дори в заведението убиха 4овек !!![|)] но затвори докато минаха изборите и запо4на уй разследване ........ само за около 2 месеца ! та евентуално това може да ти е спокойствието 2-3 месеца най много !

14.  

15. Тук е от
    Apr 2003

Абе най-добре е да имаш много яки връзки и тогава пак няма гаранция че ще има успех.А плажа със сигурност го държат някакви големи мутри.Абе каквото и да правиш внимавай с тия хора

[?]

16. Member
    Тук е от
    Feb 2001

И какво, трябва да се оставим да сме постоянно потискани и да се страхуваме от разни там мутри? Нека се пробва по установения ред човека...ако всички почнем да го правим постепенно ще почне да ни се обръща внимание.

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И какво, трябва да се оставим да сме постоянно потискани и да се страхуваме от разни там мутри? Нека се пробва по установения ред човека...ако всички почнем да го правим постепенно ще почне да ни се обръща внимание.

<div align="right">оргинално мнение на X-RAY</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

X-ray е абсолютно прав. Това, което се случва е абсолютно нередно и най-тъпото нещо е хората да търпят, без да предприемат никакви действия. Аз просто мисля, че затова и държавата ни е на този хал - просто хората ужасно се примиряват и предпочитат да не правят нищо от страх какво може да се случи или просто от мързел. Всеки вика - "това не е моя работа" или "все някой друг ще направи нещо". Old firehand, ти си си в правото да вдигаш пушилка докато не се оправят нещата - просто не се отказвай. Ако нищо не става по каналния ред, кажи, ще дойдеме да правиме мизерии[:D][][:D]

18. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Да мизерии са му майката. Може да хвърлиш две бутилки веро - да видим до къде ще стигне пяната.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Дайте съвет
    От jorkata81 във форум Телевизори
    Отговори: 14
    Последно: 08-05-11, 14:52
  2. Дайте съвет .
    От Icety във форум Телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 27-02-11, 00:06
  3. дайте съвет
    От imegogo във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 26-05-09, 18:07
  4. Отговори: 9
    Последно: 31-12-06, 00:30
  5. Дайте съвет за 21" TV
    От Julian във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 31-08-02, 16:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе