Резултати от 1 до 6 от общо 6

Сканирани учебници?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #1

    Сканирани учебници?

    Някой има ли сканирани учебници - искам да погледна каква е драмата?
    Народа реве че се учат глупости , но и едно време учехме глупости...
    Наскоро отворих читанката на един второкласник - ами според мен в "Аз съм българче..." имаше правописни грешки. Отделно имаше речник с непознатите думи. Отделно всичко беше на старо-български и едно време нещата бяха преведени, а сега май не са...

    Отделно новата версия на сендовската система която сега искат да въведат, може би ще е по-добре за хлапетата особено ако учебника е някакъв интерактивен софтуер на телефона.

    Сега ме попитаха "орбита" може ли да е непозната дума за 10-токласник ? То и за това е поста. Едно време имахме малко астрономия. Сега имат ли астрономия?
    Те предметите вече не са същите. Май ги има програмите на сайта на министерството. Ех че я няма вече Кунева да забавлява...

    Мисля си че много неща са ненужни - примерно астрономия, физика, история, литература са прекрасни хобита. Математиката до проценти, да могат да си смятат ддс и толкова.
    Да ги учат да четат пишат и смятат, и от там всеки каквото иска.

  2.  
     
  3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #2

    Отговор: Сканирани учебници?

    Не виждам разлика спрямо едно време, може би в това е драмата - че няма развитие.
    Глупости са това, десетокласник да не знае какво е орбита.
    Астрономия се учи, предимно като допълнителни школи - хлапето в 8 клас беше в разширения отбор на България за международна олимпиада и със сигурност знае повече за материята от мен в момента...
    Да не говорим за математиката, където в 9 клас има инструментариум, който никога не съм учил.
    Езици, информатика и информационни технологии са на значително по-високо ниво, отколкото преди - като цяло, всичко ми се струва нормално, разбира се, сега е необходимо повече от преди да искаш да учиш, едно време и без особено желание ставаше. И може би има по-голямо разслоение между отделните училища.

  4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #3

    Отговор: Сканирани учебници?

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    ...И може би има по-голямо разслоение между отделните училища.
    Според мен, може да се каже още:
    "и може би има по-голямо разслоение между отделните семейства и родители ... преди всичко в желанието, а липсата на възможности (финансови) е хубава възможност за оправдание",

  5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #4

    Отговор: Сканирани учебници?

    О, да, съгласен съм с Митко.
    Демокрация, всъщност тя пречи на образованието. Едно време, щеш не щеш, покриваш някакъв минимум. Сега... правиш го ако го искаш...

  6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #5

    Отговор: Сканирани учебници?

    Ако сте гледали тази вечер централните новини по БНТ, имаше информация за слабограмотните в няколко български градове. Уточниха какво разбират под "слабограмотни", но не го чух добре - беше или "само с основно образование", или "без основно образование".
    В София е най-малък процента на слабограмотните - "само" 3%.
    Най-много бяха в Разград - 40%.
    Имаше още три града на дъното, с проценти над 30%, като един от тях беше Кърджали, другите два не си ги спомням.

    А пък преди няколко дни, мернах в пощата едно бюлетинче от linkedin със заглавие "702 jobs in Bulgaria area" (линка не е към статична страница, в момента са 702, оня ден бяха 736, ако го отворите линка след една седмица, може и да е доста по-различна бройката).
    Поразгледах заглавията на предложенията за работа и си помислих, че едва ли има такава за по-малко от 2000лв, като някои определено са си над 4000лв - висши счетоводители, софтуерни девелъпъри, търговски представители, инжинери, юридически консултанти и други подобни, като не става въпрос непременно за позиции в София.
    Многото общо в тия обяви е изискването за високо образование и чужд език. Или ако не е "високо образование", то е поне "голям опит в съответната област". Това не го пише явно във всяка обява, но се подразбира при описанието на дейността.

    През последните два дена, срещнах двама човека, които не могат да работят с електронна поща, не искат да се научат да работят с ел.поща, въобще не искат да учат каквото и да е, а в същото време се скъсваха да се оплакват, колко им е труден живота заради ниски доходи. Единия даже го съжалих за момент и му казах, че ел.поща е съвременен асинхронен начин за комуникация, пести време и е много ефективен и т.н ... и че ще си загуби работата когато утре се появи някой младеж със същите способности, но и с умение да "работи" с ел.поща. Нулева проактивност от негова страна, даже бих казал отрицателна. Фръцна се и заяви, че началник не може да го уплаши и не му пука чак толкоз за работата ... общо взето съжалих че ми се наложи да общувам с него (беше служебно) и още повече съжалих, че се опитах да му дам съвет.

    ... Що го разказвам всичко това ли ? Ми ей така, приказка за лека нощ, за който не е заспал, а се опитва ... като при мен в момента
    Този пост е редактиран от MitkoS; 11-03-17 в 12:52.

  7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #6

    Отговор: Сканирани учебници?

    Ооо определено не можеш да ги отделиш от игричките и фейсбука в телефоните, но не могат да изпратят емайл. нормално все пак емайлите са архаично средство за комуникация. не е месинджър, уатсап или подобно.
    Чудя се как без маил имат достъп до плей стор-а... то и за това е нормално като си изтърват телефоните и да ти нямат номера.
    Но това е защото ги учат на МС Уорд и ексел.

    Наскоро помагах да направят тестове за училище на формите на гоогъл - за да се самооценяват тестовете. Хлапетата отказали да правят тестовете от телефоните си. Нямали право да ги изпитват електронно.

    Това с разбирането също се сблъсках наскоро , седи пред монитора и отказва да прочете какво се иска от него. Когато седиш и му четеш и му задаваш въпроси и си направи емайл и се регистрира в сайта и си свърши каквото искаше - но просто липсата на внимание и на съсредоточеност - и желание да напише какво му трябва в гоогл. Ох сега поне има гоогъл...
    На кантар сме с румънците в ПИСА класацията. предполагам за тези проценти става дума..
    Малко като ходя по улиците и разбирам защо е така - всички говорят само на турски , а на български чуваш само някоя псувня.

    чета какво искат да вкарат американците в бг образованието и все повече ми прилича на това , само са махнали вероучението от валдорв и са вмъкнали програмиране : http://socbg.com/2014/09/%D1%81%D0%B...%BC%D0%B0.html
    то май и за това това поколение го няма в бг и бачка за много кинти навън.
    Този пост е редактиран от estqwerty; 11-03-17 в 18:07.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 9
    Последно: 18-08-16, 02:06
  2. Отговори: 16
    Последно: 25-02-13, 00:56
  3. Отговори: 1
    Последно: 09-11-12, 12:12
  4. Учебници по електротехника
    От dallaz във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 09-06-09, 01:09
  5. софтуер за формули от учебници към ворд
    От eror във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 18-02-09, 12:15

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе