Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 47

(не)Пушачи?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. 3Di
    3Di е офлайн
    Member Аватара на 3Di
    Тук е от
    Dec 2001

(не)Пушачи?

Сутринта по радиото чух, че вече официално е приета наредба по въпроса - забранява се пушенето на обществени места...като определението за такива е малко...хм..неясно-споменават се дори ресторанти...

http://www.segabg.com/20062003/p0010001.asp

незнам колко са пушачите сред вас...ама малко гадно ми звучи...айде-на работните места -ОК...ма да отида в заведение и да ми кажат - тука не се пуши...не ми звучи...

Да сме си пушели само в къщи...е то мен точно там най-много ме тормозят, че се задимявало...къде да пуша!???

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

(не)Пушачи?

Ей това е много яко. Във някои големи градове във Щатите е точно така. Просто ще спрете да пушите и няма да имате проблеми. То и целта е такава.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

(не)Пушачи?

Прекалено хубаво за да е истина... това искам да го видя в действие...

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

(не)Пушачи?

Значи доколкото разбрах, става дума, че в заведенията ще има специално определени места за пушачи и само там че може да се пуши - точно както е в Щатите. Все пак не могат да се нарушават човешките права на пушачите. Глобата е доста фантастична и ще се прилага само тогава, когато се пуши в зоната за непушачи - все пак и те имат право да дишат чист въздух:-))

Все пак се чудя, кога най-после ще измислят някой свестен, действащ закон, а не да се занимават с глупости...

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

(не)Пушачи?

Айде немаше нужда.

7. 3Di
    3Di е офлайн
    Member Аватара на 3Di
    Тук е от
    Dec 2001

(не)Пушачи?

Също Щатите станахме,а!...я се осъзнайте бе хора...то като идея да кажем, че е добро...ама колко заведения ще имат възможност да се преустроят с помещение за непушачи??...

И Julian...незнам в кой голям град на Щатите се чувстваш, че се намираш...но предполагам, че поне мъничко стига до мозъка ти, че по този начин неата не стават...

И с тази глоба..!@#%$...каква част от населението ще може да плати тази сума???Ами аз ще си пуша както досега, нека ме глобяват-откъде ли ще извадя 10хиляди...или затвор,а дивотия...уредиха цялата държава, та стигнаха до цигарите...мажем си очите само с глупости...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

(не)Пушачи?

Julian: а във всички големи градове на САЩ имате ли си 20 годишни автобуси "Чавдар", които бълват изгорели газове в промишлени количества?

аз лично съм непушач, и мисля че по принцип такива мерки би трябвало да има, стига да бъдат съобразени с реалностите, но това много ми напомня за "атаките" на министър Долорес Арсенова, която разпалено обяснява за "старите" 15 годишни западни автомобили, които бълвали изгорели газове на поразия, и как (за радост на вносителите) трябва всички да ги изхвърлим на боклука, и веднага да си купим по един нов автомобил....

с две думи както казва 3Di - оправиха държавата , че се хванаха и за цигарите.... през това време крадците на автомобили задигат коли за десетки хиляди левове, и като ги хванат казват че примерно са влязли вътре да се скрият от дъжда, или само да се приберат до тях, щото изтървали последния трамвай, и полицаите ги пускат на другия ден...защото повече от 12 години вече не се намериха свестни депутати, които да променят НПК..

абе не ми се пише повече............... аман от простотии вече

10. Member
    Тук е от
    Mar 2001

(не)Пушачи?

Много добър проект, браво, но за съжаление ще се спазва точно толкова - колкото и всички други подобни наредби.

Налагането на такива строги правила не е само практика в САЩ, в Европа също има такива закони, разликата е, че там има дисциплина и се спазват.

Неприятно е, че новата забрана ще предпоставя към сериозен конфликт м/у пушачи и непушачи, а аз съм свидетел, че пушач на който му е забранено да пуши не е прията гледка.

Глобата е нереално висока, но аз съм ЗА да бъде забранено тютюнопушенето на публични места!

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

(не)Пушачи?

Кво сега. Просто пушачите ги е хванал магарешкия инат и неискат да откажат цигарите. Мислите ли че ми е много хубаво като вляза в накоя задимена дискотека или кафене. Съвсем нормално е да има такива забрани. Сега вече глобите може да са ненормално високи но това подлежи на обсъждане в народното събрание и в какъв окончателен вид ше се пиеме не се знае.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

(не)Пушачи?

значи то първо не е закон, а проекто-закон. до приемането му ще мине един тон време, ако изобщо се приеме. глобите са смешни и нереални, но аз принципно съм "за". никога не съм слагал цигара в уста и въпреки, че не ми пречи някой да пуши около мен, все пак си знам, че ми вреди, а за мен това има най-голямо знячение. на мен като ми извадят зъб да не би да трябва да всички да извадят, защото да сме били равни. пушачите да си пушат там, където не вредят на останалите. това не е ограничаване на гражданските права, а свобода на избора.

13. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

(не)Пушачи?

Според мен идеята е добра...щото съм непушач [] и цигарения дим ме дразни...иначе кофти за пушачите, но то така или имаче на повечето места и сега не се пуши - транспорт, кина, театри, и т.н.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

(не)Пушачи?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">на мен като ми извадят зъб да не би да трябва да всички да извадят, защото да сме били равни. пушачите да си пушат там, където не вредят на останалите. това не е ограничаване на гражданските права, а свобода на избора.

<div align="right">оргинално мнение на FearMe</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Доста егоистично звучиш..... принципно по-добрите заведения имат климатици или са добре проветрени - там няма опасност да се задушаваш или да ти вреди цигареният дим...

Пък и дима в въздуха е доста разреден вече, освен ако не си се забил в някоя мъгла от цигарен дим... такива трудно се получават на обществени места.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

(не)Пушачи?

вижте кво ! хората имат право ! нали ще влизаме в европа .. трабва да сме като европейци ! ина4е няма да ни изкат ! това което мислят да направят ще го направат ! дали по тоЗи начин или по друг ..... ! но наистина пущачите трябва да се съобразяват с НЕпушачите !!!

17. Member Аватара на Milanoff
    Тук е от
    Oct 2001

(не)Пушачи?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">вижте кво ! хората имат право ! нали ще влизаме в европа .. трабва да сме като европейци ! ина4е няма да ни изкат ! това което мислят да направят ще го направат ! дали по тоЗи начин или по друг ..... ! но наистина пущачите трябва да се съобразяват с НЕпушачите !!!

<div align="right">оргинално мнение на mxkolev</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Каква Европа, бе човече, хората са казали - "Европа започва от там, дето свършва бозата!"

А пък и като гледам Европа най много не ни иска.

Когато заплатата ни стане минимум 5000 на месец нека да има такива глоби, тогава собствениците назаведения ще могат и те да сложат климатик за да не се тровят непушачите или да направят специални салони - тогава нека да има глоби. Обаче не е така и скоро няма да стане. Дотогава ще си пуша където искам, пък да видим откъде ще ми вземат 10 бона.

То всичко друго ни е наред, та тръгнали цигарите ми да гледат - защо не дойдат господата от парламента да видят каква кошница карам и как се припичам по цял ден на слънце в нея, а те се мъчат по цял ден в лумизините с климатик или на бара на парламента.

Европа, ама друг път - тука е Ориент-а!

18. Member
    Тук е от
    Nov 2002

(не)Пушачи?

Аз съм пушач , признавам си с ръка на сърцето пуша около 1 кутия на ден . Ама ако ще влиза в обръщение такъв закон баси дискриминацията , значи непушачите повече ще ги лансират . Ами та на същия принцип да забранят лекарствата защото са чиста химия . Дай да караме само на билки . Ако на обществени места ми осигурят същите удобства като на непушачите така става . Ама аз да си плащам данъците и да не ми дават да имам избор как сам да си тровя живота тая няма да стане . Аз съм във Варна , тука като тръгне смока става баси гадния въздух , ами тогава да забранят заводите или да им сложат пречистватели , защо не го направят ?? Те като ми вредят на здравето аз да ги глобявам ли , а ??

ГОЛЯМА ГЛУПОСТ Е ТОВА .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 104
    Последно: 01-12-16, 16:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе