Резултати от 1 до 6 от общо 6

Теглене от PayPal директно към банкова сметка в България

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    113
    #1

    Теглене от PayPal директно към банкова сметка в България

    Съвсем наскоро видях в профила си в Пейпал, че вече мога да добавя банкова сметка за директно теглене на суми към нея. И се зарадвах, разбира се, защото досега винаги се е налагало да разбивам сумата на по 500 долара, на които те ми слагат 2,50 долара такса.

    Изглежда обаче, че е било твърде рано да се радвам...

    Сумата, която искам да изтегля е в долари. Основната валута (primary currency) на профила ми е USD. Банковата сметка, която добавих (даже само разпознава името на банката) също е в долари. При избор на опцията withdraw to bank account ми показва, че таксата ще е 0,00 EUR. Дотук добре... Но като отида на следващия екран, ми показва, че задължително ще конвертира доларите в евро – разбира се по техния обирджийски курс – и тогава ще извърши превода. А като се получат евро в банката ми по доларовата сметка, те пък ще ги обърнат в долари по техния курс. И така по пътя ще се изгубят бая пари. Предимството е, че няма такса за самото теглене и че няма ограничение от 500 долара на едно теглене.

    В момента си пиша с човек от поддръжката, който първия ми имейл явно не го е прочел внимателно и си е помислил, че му говоря за предишно теглене, което направих към картата си. Да видим какво ще каже...

    Погледнах отново условията и видях, че там пише, че валутата, в която първоначално съм си бил отворил профила, е евро, което са глупости на търкалета. През 2007 г., когато се регистрирах, избрах долари и през по-голямата част от времето доларите си бяха основна валута (бях направил еврото основна за известно време, но го смених преди повече от две години). Явно по подразбиране се опитват (даже успяват!) на всички европейци да им сложат еврото като основна валута и да ги задължават да конвертират през евро.

    Въпросът ми е: Някой друг сблъсквал ли се е с тази ситуация и има ли решение, при което да си изтеглите долари и да си ги получите като долари без обръщане?

    Не съм правил точни изчисления как се сравняват двата варианта – теглене по старому към карта, където си получавам долари без конверсия и към банкова сметка, за да видя дали въпреки горното предимство (без такса, без ограничение на сумата), тегленето по карта не си остава по-евтиния вариант. Разбира се, за тези от вас, които си получават и теглят суми в евро, проблем няма

    ---------------------------
    Добавям изчисления за сравнение на двата начина със сумата, която в момента искам да изтегля (2000 USD):

    1. По карта: Сумата се разделя на 4 части по 500 долара. Таксата е 4 по 2,50 USD = 10,00 USD. Банката не ми удържа такса за получаване, имам само месечна такса от 1 долар и около 50 цента за теглене в долари. Тоест, накрая ще имам 2000 – 10 – 1 –2 = 1987 USD.

    2. По банкова сметка: Сумата се тегли наведнъж. Няма такса за тегленето. Но курсът на конвертиране в момента е 1 USD = 1,083538 (за сравнение, на TransferWise е 0,85910 EUR). Тоест към банката ми ще потеглят 1670,76 евро. Нямам представа по какъв директен курс ще изкупи банката еврото, но да речем, че е 1.16420231 (от Инвестор.бг), което ще рече, че по сметката ми ще постъпят 1945,10 долара. От тях ще ми удържат такса 10 евро (11,64 долара) и в крайна сметка ще получа 1933,46 долара. Жив обир – губя 53,54 долара!

    3. Бих могъл да направя изтеглянето към сметката в лева, тоест 1670,76 – 10 (такса) * 1,951 = 3240,14 лв. По вариант № 1, ако обърна сумата в лева по курс купува 1,66 лв. = 3298,42 лв. Губя по-малко – „само“ 58,28 лева.

    И какъв е изводът… че добавянето на опция за директно теглене към банкова сметка, ако парите са във валута, различна от евро, по никакъв начин не е нещо хубаво
    Този пост е редактиран от cheeseus; 04-07-18 в 21:40.

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Отговор: Теглене от PayPal директно към банкова сметка в България

    на няколко пъти преминавам през подобни проблеми, след което се убедих следното:

    1. съпортът са идиоти
    2. които често са ботове
    3. правилата сме сменят on the fly

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    113
    #3

    Отговор: Теглене от PayPal директно към банкова сметка в България

    След 4 имейла с трима различни служители от поддръжката на Пейпал, най-накрая преди малко получих смислен отговор с резонно обяснение за ситуацията. Предишните бяха силно неадекватни.

    Та, проблемът е, че с банки в Европейския съюз Пейпал има споразумение за теглене само в евро, та затова не мога да си изтегля доларите без конверсия. Остава единствено опцията е карта "Виза".

    Изненадващата добра новина е, че ей така, за пробата, реших вместо 500, да напиша цялата сума, с която разполагам, да видя дали ще я приеме – ами, прие я! Тъй като трябва да минат няколко дни, преди да си получа сумата по картата, все още не мога да потвърдя със сигурност, че е отпаднал лимитът за теглене, но мисля, че е И таксата си остава 2,50 долара.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    113
    #4

    Отговор: Теглене от PayPal директно към банкова сметка в България

    Потвърждавам, че ограничението за максимален размер на сумата за теглене от Пейпал вече го няма – добра новина!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  6. Novice
    Тук е от
    Aug 2018
    Мнения
    1
    #5

    Отговор: Теглене от PayPal директно към банкова сметка в България

    Здравейте! Сега ще ви кажа при мен какво се случи. Моята сметка в пейпал е в евро, получавам само евро, както и сметката ми в българската банка по картата, която съм регистрирал също е в евро, но когато тегля евро, пейпал ми ги превалутира в лева на курс 1.89 (WTF!?). Обяснението им е, че това ми е domestic валутата. Т.е. няма вариант да изтегля в евро. А те може би искат да кажат, че няма шанс да не минеш под брадвата на тяхното превалутиране, без значение какви валути използваш. Сега се разправяме дали се случва същото, когато тегля по сметка (не по карта), но тъй като са уникални олигофрени, вероятно това ще отнеме няколко съобщения и повече дни...

  7. Novice
    Тук е от
    Jul 2019
    Мнения
    1
    #6

    Отговор: Теглене от PayPal директно към банкова сметка в България

    Здравейте, относно смяната на валута при теглене (прехвърляне) на пари по картите ни Visa (от скоро и Master Card) от BGN на USD или друга валута е решен, но на мен лично ми свидят 3.5лв. такса. Темата за превалутирането при теглена по банкова сметка, която пък ПП са решили, че 1-во може да добававяме само сметки с IBAN и 2-ро валутата е само EUR. При моя случай в ПП са долари, като на колегата и дали към карта или сметка все греда.... Въпроса ми е към днешна дата някой успял ли е да договори смяна на валутата по банква сметка с IBAN и също така някой успял ли е да договори с ПП да му разрешат да добави различна от IBAN сметка, например Американска или Англйска? Другото е, че от гледна точка на Н@П от 1.07.19 всичко много се затегна с СУПТО и горещо ви препоръчвам да използвате банки и карти извън БГ. Аз използвам Трансферуайз и освен карта имам сметки в USA, UK и DE през една платформа. Също така от кой февруари беше 2018 всички банки приемат валутни преводи до 100 EUR без такса, че относно дерта на колегата аз не по 500 ами на по 110-115 ги цъкам Също искам да попитам някой опитал ли е Master Card от Трансферуайз да добави и да ги мъчи ПП да му сменят валутата в USD?
    На кратко - не искам ПП да ми прави чейнча! Или как най-изгодно да си получим парите от ПП, когато са в USD? Благодаря предварително.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 81
    Последно: 18-01-19, 13:58
  2. PayPal въвежда безплатно връщане на стоки в България
    От justify във форум Коментирай новина
    Отговори: 3
    Последно: 04-02-16, 12:11
  3. Отговори: 0
    Последно: 20-10-14, 09:09
  4. Проверка на банкова сметка по и-нет?
    От CreatoR във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 26-05-12, 15:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе