Страница 403 от 707 ПърваПърва ... 353393401402403404405413453 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,031 до 6,045 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #6031

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Великобритания стигна нов пик в броят заразени - 37 000 за денонощие

    анализ на излишната смъртност в Бразилия
    https://www.conass.org.br/indicadore...usas-naturais/

    Друг пример за това е Истанбул. Нямаме данни за смъртните случаи за цяла Турция, но за щастие @mesuturkiye проследява цифрите за столицата си. Мрачен данък през пролетта беше последван от още по-голям данък през есента / зимата.

    https://mesuturkey.wordpress.com/202...-2020s-turkey/




    Сега върху някои по-странни неща: Много хора казаха, че излишните смъртни случаи трябва да вземат предвид нарастването на населението. Това е наполовина правилно, но само наполовина. Логиката е, че с нарастване на населението очакваме смъртните случаи да нарастват пропорционално. Но не е толкова просто ... Нека използваме пример



  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2019
    Мнения
    142
    #6032

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    /offtopic

    ужас, бях забравил как звучи австрийският
    чак се засрамих колко не му вдянах... ама на никой не казвайте

    Не знам как си със френския
    https://www.facebook.com/marian.vaduva.752/videos/2844437779159078



  4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #6033

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    achieving the plasma concentrations necessary for the antiviral efficacy detected in vitro would require administration of doses up to 100-fold higher than those approved for use in humans”
    Ето ти “ключа от палатката.

    https://www.covid19treatmentguidelin...py/ivermectin/
    Те много лекарства/хим. съединения действат върху вируса(и вирусите като цяло), но в количества/концентрации,
    които са меко казано вредни.

  5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #6034

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Според мен тоя не е добре.

    - В кой стадии от болестта е най-ефикасно?
    - Дава се във всички стадии, но ако хората го използват профилактично и го приемат правилно, няма да имат никакъв проблем. По отношение на лекарството трябва да се подчертае, че то е разработено от сериозна фирма и се използва във всички ветеринарни сфери, защото спасява животни. Пригодено е за хора, пили са го 4 млрд. души в света и е едно от най-безопасните лекарства.

    Досега е давано не срещу COVID-19 и на деца с краста. Страничният ефект при тях е бил лека диария, която се проявила в 2% от случаите. Лекарството “Ивермектин“ се дава в много държави от Латинска Америка, Африка, както и в държави като Израел, в които има добро разузнаване. Те го използват и си решиха проблема. Може да се каже, че се използва по целия свят. У нас за ползите от него говорят водещи лекари като проф. Иво Петров, както и други, но опозицията срещу този медикамент идва главно от фирмите, които предлагат по-скъпите лекарства. Те обаче не могат да спрат този процес на търсене, защото има ветеринарен продукт, който струва жълти стотинки, супер качествен е и е произведен в Холандия.

    С него се лекуват срещу коронавируса, както вече казах, най-вече в Латинска Америка. Това лекарство се прави от бактерии, които съществуват от милиарди години и са съвместими с човека. Една от причините част от хората по света да не боледуват от COVID-19 е, че имат тази бактерия в червата си, тя да прави лекарството и те са защитени. Бактерията не убива вируси, а блокира един белтък, който се използва, за да влязат вирусите в клетката. Децата затова не боледуват, защото нямат рецептори, с които вирусите да се свързват и да вкарват този белтък в клетката.

    Тази бактерия парализира паразитите. Въпрос на политическо желание е този продукт да бъде разрешен у нас за лекарствена употреба. И ние се борим това да се случи. В СЗО „Ивермектин“ се води като едно от най-значимите лекарства, а ние дори не сме го регистрирали в България. Научно-изследователската аптека в София, която го предлага, е по друг режим и има право да го продава.


    - Колко души у нас приемат профилактично това лекарство?

    - Аз го пия, като и много хора у нас. Когато се пие профилактично, цялата епидемия ще спре и то няма да има никакъв страничен ефект, който да вреди. Даже напротив - ефектът ще е положителен. Ще се унищожат паразитите в организма, защото всеки от нас може да има такива.






    - - - - - - - - - -

    Ето и тук го намерих написано

    https://www.beyondpesticides.org/ass.../Abamectin.pdf

    Казано накратко - това е пестицид - токсичен препарат за нервите, блокира нервно-мускулната комуникация. Засегнатите паразити спират да се хранят, парализират се и умират след няколко дни.


    Mode of ActionLike most other insecticides,avermectins are nerve poisons. They stimulate the gamma-aminobutyricacid (GABA) system, a chemical “transmitter” produced at nerve endings, which inhibits both nerve to nerve and nerve to muscle communication. The affected insect becomes paralyzed, stops feeding, and dies after a few days.

    Abamectin has been shown to cause pupil dilation, mild skin irritation,vomiting, convulsions and/or tremors and coma in laboratory animals.Because it is a nerve poison, it can also cause nervous system depression in mammals at very high doses.A study in rats given 0.40 mg/kg/ day of abamectin showed decreased lactation, increased stillbirths and an increased likelihood of producing unhealthy offspring, demonstrating a strong chance of similar effects in humans at high enough doses. Abamectin is also very toxic to fish and aquatic invertebrates

    Доктор Ботев само може да ослепее, да оглушее, да му потекат лиги от устата, да изпадне в депресия, да получи конвулсии, гърчове, кома и смърт от ивермектина, но няма да се излекува и предпази от корона-вируса.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 23-12-20 в 12:00.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,606
    #6035

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Другото местно светило - Ботев - пък продължава с Ивермектина...,
    https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie...vid-19-6119252
    Абе корави копИлета сме, щом въпреки всички усилия на местните учени още ни има .
    Ботев не е никакво светило. Дори в моята специалност, каквато се води и той - Трансфузионна хематология. Даже съм чувал слухове, че май не е взел изпита за специалност, но не мога да го потвърдя. Много, много далеч е от такова определение. Да не говорим, че с нашата специалност, въобще няма как да е лекуващ лекар в Ковид отделение. Този остарял колега очевидно е жаден за медийно внимание и намира начин за своите "5 минути" слава.
    В целия свят е пълно с такива "откриватели" в момента. Не се доверявайте на всичко, което прочетете в интернет, било то от учен или доктор еди кой си.
    Този пост е редактиран от VanDan; 23-12-20 в 17:45.
    Pat, Kaar, svetlio1 и 1 други харесват това.

  7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #6036

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Тъй де, забравил съм кавичките - “светило”...

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #6037

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от Kaar Виж публикацията
    Бреййй, туй от статията
    ..."новото нормално" означава, че няма да има блокади, фирмите няма да затварят...... и ще има по-малко приети в болница с коронавирус...
    .
    Аз приемам само и единствено това нормално....тълпата...и музиката...ако такава социална близост отиде в историята...да пускат бомбите и да се свършва...

  10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #6038

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Чат-пат е интересно да се чете и конкуренцията - тя е по-светната от медии и държавни служители относно материята...та понякога се чува и нещо по-смислено..

    5 важни въпроса за ваксината COVID-19 на Pfizer

    "Анонса на Pfizer, че ваксината й срещу COVID-19 изглежда предпазва 9 от 10 души от болестта, изстреля цената на акциите й нагоре.
    Много новинарски репортажи описват ваксината така, сякаш е нашето освобождение от пандемията, въпреки че бяха съобщени малко подробности.
    Със сигурност имаше за какво да се вдига шум: ваксината на Pfizer се състои от генетичен материал, наречен mRNA, обвит в малки частици, които го пренасят в нашите клетки. Оттам стимулира имунната система да произвежда антитела, които предпазват от вируса. Подобна стратегия се използва и при други водещи кандидати за ваксина срещу COVID-19. Ако mRNA ваксините могат да защитават срещу COVID-19 и вероятно други инфекциозни заболявания, това ще бъде важна новина.
    „Това е наистина историческо момент“, каза д-р Майкъл Уотсън, бивш президент на Valera, дъщерно дружество на Moderna, което в момента провежда напреднали изпитания на собствената си РНК ваксина срещу COVID-19. „Сега имаме изцяло нов клас ваксини в ръцете си.“
    Но в исторически план, важни научни съобщения за ваксините се правят чрез рецензирани медицински изследвания, които са били подложени на задълбочен контрол върху дизайна на изследванията, резултатите и предположенията, а не чрез прессъобщения на компаниите.
    И така, акциите на Pfizer заслужаваха ли си двуцифрено процентно увеличение? Отговорите на следните пет въпроса ще ни помогнат да разберем.

    1. Колко дълго ваксината ще защитава пациентите?

    Pfizer казва, че 94 души от около 40 000 в процеса на тестване са се разболели от COVID-19. Въпреки че не се казва точно колко от болните са били ваксинирани, цифрата от 90% ефикасност предполага, че това е много малък брой. Съобщението на Pfizer обхваща хора, които са поели две дози между юли и октомври. Но това не показва колко дълго ще продължи имунитета.
    „Това е разумен залог, но все пак спекулация, че имунитета за два или три месеца е същия като за шест месеца или година“, казва д-р Пол Офит, член на Комисията по храните и лекарствата (FDA). Обикновено ваксините не се лицензират, докато не покажат, че могат да защитaват за година или две.
    Компанията не публикува никаква информация за безопасността на ваксината. Към днешна дата не са разкрити сериозни странични ефекти и повечето са склонни да се появят в рамките на шест седмици след ваксинацията. Но учените ще трябва да следят за редки ефекти като влошена имунопатология - тежко заболяване, предизвикано от взаимодействието на вируса с имунните частици при някои ваксинирани лица, каза д-р Уолт Оренщайн, професор по медицина в университета Емори и бивш директор на имунизационната програма в Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

    2. Ще защити ли най-уязвимите?

    Pfizer не разкри какъв процент от тестовите доброволци са в групите с най-голяма вероятност да бъдат хоспитализирани или да умрат от COVID-19 - включително хора на 65 и повече години и тези с диабет или затлъстяване. Това е ключов момент, тъй като много ваксини, особено за грип, може да не успеят да защитят възрастните хора, въпреки че защитават по-младите хора. „Колко представителни са тези 94 души от цялото население, особено тези, които са най-застрашени?“ - попита Оренщайн.
    Както Националната академия по медицина, така и CDC призоваха възрастните хора да бъдат сред първите групи, получаващи ваксини. Възможно е ваксините, които се разработват от Novavax и Sanofi, които вероятно ще започнат клинични изпитвания в късна фаза по-късно тази година, да са по-добри за възрастните хора, отбеляза Офит. Тези ваксини съдържат имуностимулиращи частици като тези, съдържащи се във ваксината Shingrix, която е много ефективна в защитата на възрастните хора срещу херпес зостер.

    3. Може ли да се разгърне ефективно?

    Ваксината Pfizer, за разлика от други при тестване в късен етап, трябва да се съхранява свръхохладена, на сух лед, от момента на нейното производство до няколко дни преди инжектирането. РНК бързо се саморазрушава при по-високи температури. Pfizer е разработил сложна система за транспортиране на ваксината с камион и специално проектирани помещения до местата за ваксинация. Служителите на общественото здравеопазване са обучени да боравят с ваксината, но не знаем със сигурност колко добре ще се справят, ако контейнерите останат на слънце твърде дълго. Неправилното боравене с ваксината по пътя от фабрика до пациент би я направило неефективна, така че хората, които са я получили, биха могли да мислят, че са защитени, когато не са, каза Офит.

    4. Може ли едно преждевременното/предварително съобщение/реклама да навреди на бъдещите ваксини?

    Понастоящем няма начин да разберем дали ваксината на Pfizer ще бъде най-добрата като цяло или за конкретни възрастови групи. Но ако FDA го одобри бързо, това може да затрудни производителите на други ваксини да извършват своите проучвания. Ако хората са наясно, че съществува ефективна ваксина, те могат да отказват да влязат в клинични изпитания, отчасти поради опасения, че могат да получат плацебо и да останат незащитени. Всъщност може да е неетично да се използва плацебо в такива проучвания.

    5. Може ли проучването Pfizer да ускори бъдещите ваксини?

    Учените се живо се интересуват дали малкият брой ваксинирани, които са получили истинската ваксина, но въпреки това се се разболели, произвеждат по-ниски нива на антитела от ваксинираните индивиди, които са останали здрави след среща с вируса. Кръвните изследвания на тези хора биха помогнали на учените да разберат дали съществува „корелация на имунитета “ за COVID-19 - ниво на антитела, което може да предскаже дали някой е защитен от болестта. Ако те имаха тези знания, служителите в областта на общественото здравеопазване можеха да определят дали други ваксини, които се произвеждат, са ефективни, без непременно да се налага да ги тестват върху десетки хиляди хора.
    Но е трудно да се изградят такива пътни карти. Учените никога не са установили "корелация на имунитета" за коклюш например, въпреки че ваксините се използват срещу тези бактерии в продължение на почти век."

  11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,773
    #6039

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    ccankov73 , няма ли някаква корейска ваксина? По възможност южнокорейска.

  12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #6040

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Преди малко по телевизия 7/8 имаше изключително интересно интервю с Йордан Бъчваров - клетъчен биолог от Щатите.
    Каза, че определена част от населението имали клетъчен имунитет срещу корона-вируса отпреди години, без да са се срещали с него - изследването на кръв от кръвни банки от 2015-та година за реакция срещу ковид го показвало... също каза, че в борбата с болестта много по-важен бил Т-клетъчният имунитет, отколкото наличето на анти-тела.
    Ако можете го изгледайте, човекът много интересни неща разказа...
    За съжаление умните и интелигентните българи отдавна избягаха далеч от България....
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 23-12-20 в 20:52.

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #6041

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Сетили се....от две седмици се знае за него че върлува в ЮАР
    https://www.24chasa.bg/novini/article/9347134

    https://sacoronavirus.co.za/
    https://twitter.com/drzwelimkhize?lang=bg

    Листовката за ваксината
    https://www.24chasa.bg/Media/2020/12...2706c4edea.pdf
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-12-20 в 23:43.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #6042

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    ...За съжаление умните и интелигентните българи отдавна избягаха далеч от България....
    Умните и интелигентните мани, ми и глупавите бягат....ужас!!! Кой ще работи...
    pap1918 одобрява това.

  16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #6043

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от Kaar Виж публикацията
    Умните и интелигентните мани, ми и глупавите бягат....ужас!!! Кой ще работи...
    Държавната администрация. Тя ще продължава да произвежда никому непотребни, неконкурентни услуги със съмнително качество...
    Kaar одобрява това.

  17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #6044

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    ccankov73 , няма ли някаква корейска ваксина? По възможност южнокорейска.
    Южно- не знам, но севернокорейска със сигурност има! Виж ги - нямат нито един случай .
    Предполагам е на оловна основа...
    espace, Kaar, svetlio1 и 2 други харесват това.

  18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #6045

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Моля, да влезе следващия!
    https://www.dnes.bg/koronavirus/2020...de-idva.474494

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 983
    Последно: Вчера, 22:17
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе