Търся паста за зъби с аромат на мента и анасон - заедно или поотделно, по възможност заедно.
И да не е гелообразна.
И по възможност да не е Whitening, Repair, Гума, ... и всякаквите му там нови гяволъци "осемнайсе в едно" с много химия.
Сенсодин имат такава (Repair версията), но аз точно от Сенсодин искам да избягам.
Сенсодин вариантите Repair и Гума ми свършиха страхотна работа с пародонтозата.
Но пък от известно време имам постоянно зачервено гърло и се чудя дали не е от пастата.
Години наред ползвах стандартната Aquafresh triple. Точно преди година я смених с Colgate 24 hours. По време на коронавируса, когато изгубих вкус, тоя Colgate изведнъж ми стана много противен. После минах на Сенсодин рипеър, после на Сенсодин гума. Последната нова година, не можех да пийна студена напитка или хапна студен портокал от болки от пародонтоза. Но след близо 6 месеца с тези двете Сенсодин проблема изчезна - забравих какво е болка от гореща или студена напитка.
Обаче с това постоянно зачервено гърло не ми е добре и подозирам пастата за зъби.
Опитах с добре познатите Aquafresh и Colgate - чудя се как съм могъл да ги ползвам толкова време, ужасни са ми след Сенсодин.
Пробвах с още две версии от Colgate - червена и лилава, но едната е син гел с някаква неприятна химия, а другата става донякъде, но пак много избива на неприятна химия.
Ако се сещате за някаква обикновена бяла абразивна паста с посочените аромати на мента и анасон, то кажете марката please.