"Фейсбук" прекратява договора си с "Телъс" за модерация на български език
Беглия ми личен опит с фейсбук ми подсказваше, че там има субективен тежък проблем.
Имах един фейсбук-акаунт, с който бях влизал във фейсбук три пъти за пет години.
Със същия фейсбук-акаунт влизах в един новинарски сайт. Преди две-три години, в коментарите под една новина, дръпнахме с автора един спор и в крайна сметка му казах, че заради напредналата му възраст е започнал да си самоприписва високоморални ценности в комплект с изветряване на съдържанието под косата (... нещо такова). Той се оплака от мен (всъщност от моя акаунт) във фейсбук и там във фейсбук модераторите ми закриха акаунта. Бях писал общо едно-две изречения във фейсбук, като последното беше поне две години по-рано от спора ми с оня журналист ... въобще не страдах от това нито тогава, нито сега. Но ми остана едно учудване как без да съм нарушавал правила във фейсбук, то бях санкциониран с най-тежката санкция.
Отделно от личния ми опит, името на фейсбук през последните две години често беше (и още е) замесвано в публични скандали и обвинения на държавно ниво, че фейсбук е целенасочен проводник на ... да го наречем нездрави ... е проводник на нездрави интереси