Какво зависи от омовете при тонколоните?
За кво са тия 32bit-a или 64 при процесорите?тоест какво предсавляват [:I] сигурно ще ви се сторят тъпи въпросите, но понеже доста спорихме с едни приятели и за тва да питам []
Какво зависи от омовете при тонколоните?
За кво са тия 32bit-a или 64 при процесорите?тоест какво предсавляват [:I] сигурно ще ви се сторят тъпи въпросите, но понеже доста спорихме с едни приятели и за тва да питам []
От омовете най-вече зависи мощността на тонколоната...По другия въпрос някой по-компетентен...Имай предвид, че при тонколоните, обаче, мерната единица ОМ не се отнася към СЪПРОТИВЛЕНИЕ, а се нарича ИМПЕДАНС.
/off Боли ме ръката и не ми се пише..
Омовете при колоните - това е съпротивлението на товара на усилвателя. Всеки усилвател си има минимално съпротивление, което може да понесе, примерно 4 ома. Попринцип, колкото е по-ниско съпротивлението на товара (колоните), толкова е по-голям токът, консумиран от усилвателя, с което расте и изходната мощност (т.е. звучи по-силно). Минималното съпротивление трябва да се спазва, ако си цениш усилвателя Ако искаш да знаеш нещо по-конкретно - питай...
Т'ва за процесорите - някой по компетентен да отговори, аз мисля, че от това зависи скорост на пренос на данни от някъде си към някъде си.. Не знам, добре е да обясните []
impedance = съпротивление, доколкото знам. За пръв път чувам, че при колоните значи нещо друго.
impedance = корен втори(активно съпротивление на втора + реактивно съпротивление на втора)
има разлика която не е малко
resistance = съпротивление, impedance = импеданс... glarus го е обяснил много точно
как да не съм го по друг начин казано импеданс е средно квадратично то активното и реактивното съпротивление, равни са в случайте когато няма реактивна съставка или при честота 0 т.е. постоянен ток
ot tova kolko bitov e processora zavisi kolko pamet moje da adresira ednovremenno nai obshto, ... nqma da obesnqvam poveche 4e s tazi EN klaviatura ste mi se karat no ako nqmash pove4e ot 5 G RAM (ne sym sigyren za cifrata no beshe neshto takova) ne ti trqbva 64 bit procesor. Vpro4em edna ot pro4inite Intel da ne pravi oshte svoq realizaciq na 64 bit e minimalniq pazar (prosto ne mu e doshlo oshte vremeto)
В общи линии 32 или 64 се определя каква е разредността на АЛУ-то на CPU-то. Съответно повече битове, повече инструкции могат да се обработят. Иначе се нацепват на по-малки части, временни резултати и т.н. и отнема повече CPU време обработката на определена инструкция с определена дължина.