Може да ви се стори странно, че пускам тема точно в този раздел и се извинявам предварително, ако това се окаже поредния "елементарен въпрос".
По молба на вуйчо ми (а и по мое желание) реших да се опитам да направя една (предимно изчислителна) програмка. За съжаление знанията ми по програмиране са почти никакви и се базират само на това, което съм научила за 1 семестър по "Програмиране с използване на С++". С програмата смятам, че ще се справя, но трябва да я улесня максимално за вуйчо ми, който все още е много на "ВИЕ" с компютрите. И от там идват двата ми въпроса:
1. Има ли начин всеки път, когато стартира (и използва) програмата, резултатите да се запазват в някакъв файл?
2. Как да направя така, че като направи сметките веднъж, да има възможност да започне отначало, ако иска? Не съм убедена, че успях правилно да формулирам въпроса, затова ще се опитам да покажа как си го представям:
Въведи стойност за х
въведи стойност за у
......
Резултат Z
Желаете ли да повторите сметките с други стойности? (може да се въвежда 0 или 1, за по-удобно)
Ако отговорът е "да" - всичко започва отначало. Ако е "не" - да се изписва някакъв текст.
Може да се мине и без тези неща, но ми е интересно дали и как може да се получи.
Предварително благодаря на всички, които ще имат търпението да ми помогнат.
Добавено:
За втория въпрос май се сещам как ще стане - с цикъл, например do {...} while(p==1);, където р ще е някаква променлива за отговора на последния въпрос, а 1 ще означава "да".
Нали?!