Резултати от 1 до 4 от общо 4

Няколко въпроса за Hard/Software и Linux

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2002

Здравейте!

Пускам тази тема в раздела за общи приказки, тъй като имам въпроси подходящи за по няколко категории

и смятам, че ще Ви е досадно да пишете в няколко теми

Започвам с по - маловажните или да кажем по - кратки въпроси, за да не ми изскочи нещо от главата:

1. Какъв български хост бихте ми предложили - да е с добра Интернет и БГ Пеер връзка - нещо като

www.goto.bg

2. Поради зачестилото напоследък спиране на електрическото захранване в моят квартал, силно се

замисям на варианта UPS. В този вид хардуер нямам никакви знания. Въпроса ми е какво ползвате Вие -

марка, цена, качествено ли е? Това което искам аз е UPS който в който мога да закача 2 PCs + Access

Point + 1 Monitor. Въпроса е да имам достатъчно време да ги загася "безопасно" (да си сейвна нещата)

3. Наскоро в едно списание видях нещо като машинка с която могат да се лепят обложки по CDs. В

смисал напечатваш си нещо на хартия в подходящата форма и машинката пресова и центрира обожката към

CD-то. Въпроса ми е къде и за колко пари може да се намери това в България (в София)?

4. Този въпрос до някъде е свързан с N3

Значи в няколко магазини за CDs в София видях дървени стелажи за CDs, но цените ми се сториха доста

солени. Въпроса е Вие имате ли нещо подобно у дома или където и да е и за колко пари сте го взели

(от къде)

5. Така се стигна и до най - важния за мен въпрос. Знам, че по тази тема е изписано много из форума,

но искам нещо по - различно. Ето я постановката, след нея и въпросите/молбите:

Имам 1 Wireless AP, която се закача по ethernet (SMC)

Имам локална мрежа

Имам и РС с 3 eth-a (2x 100mbit и 1 10mbit) и ще му се слага Linux

5 Port Switch

Ето какво искам да направя:

Към eth1 (10mbit) се закача SMC-то, тъй като с неговите max 11mbits не ми трябва 100mbit-ова карта

Към eht2 (100mbit) закачам локалната мрежа, която си е 100mbit-a

Към eth3 (100mbit) закачам 5-port switch.

Целта е следната: С Linux РС-то така да се рутират мрежите, че произволно РС закачено към свитча да

може да access-ва интернет (през SMC-то) и същевременно да има и локална мрежа. Тук се явява и най -

важния ми проблем. PC от локалната ми мрежа (eth2 на Linux PC-то) има достъп до инет и по -

специално фрее сървър на своя доставчик. Как да направя така, че при заявка само ип-то на фрее

сървъра, Linux-а да рутира през eth2, а не през eth1 (SMC Wireless AP), а всички други адреси, който

поискам да си минават през eth1?

Сега има и едно но : Не искам като пълен готован да ми стоварите готови скриптове/команди и аз

като папагал да ги копна. Просто дайте идея за самия софт който ще ми трябва - като име, аз ще си

търся инфо с помощта на www.google.com да речем

6. На това Linux PC искам да пусна още glFTPd, psybnc и proxy server. Може ли някакви идей относно

софтуер за psybnc и proxy server?

Смятам да му накачула един чист Debian на това Linux PC без никакъв допълнителен софт - само X и

отгоре да му слагам 1 по 1 софт-а който ми трябва - за това и моля за имена и евентуални версии,

които мога да използвам.

P.S. МНОГО СЕ ИЗВИНЯВАМ, aко обясненията ми особено по т.6 са адски объркани, но аз самият съм един

Linux/Net леймър

P.S.2. Следната конфигурация ще ми свърши ли работа за Linux РС-то и ако не какво да и модифизирам:

PII 350, 192 Ram, 4.3GB HDD + LANs

P.S.3. Предварително благодаря за отзивчивостта

P.S.4. По въпросите за конкретни продукти изпращайте PM или mail на zlubomir at hotmail dot com ,

ако смятате, че ще е реклама

P.S.5 Aман от тоя послепис, а?

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2001

1. Какъв български хост бихте ми предложили - да е с добра Интернет и БГ Пеер връзка - нещо като

www.goto.bg

Вземи кажи за кво ти трябва тоя хостинг ...иначе дал господ Дата.бг Евро.нет и т.н.

2. Поради зачестилото напоследък спиране на електрическото захранване в моят квартал, силно се замисям на варианта UPS. В този вид хардуер нямам никакви знания. Въпроса ми е какво ползвате Вие - марка, цена, качествено ли е? Това което искам аз е UPS който в който мога да закача 2 PCs + Access Point + 1 Monitor. Въпроса е да имам достатъчно време да ги загася "безопасно" (да си сейвна нещата) 400 VA Mustek би трябвало да ти стигнат ....

На другите въроси ... ме мързи да пиша сега може по късно

4. Тук е от
    Jan 2002

"да е с добра Интернет и БГ Пеер връзка" - все пак да не е само bgpeer ограничен

5. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Относно принтера за дискове:

Засега зная само един вносител - Алфалинк - в сайта им има списък на дилърите, както и описание на принтери за дискове е за обложки.

Обаждах се, но цените за всички принтери за дискове за доста високи. (над 1000 евро)

Ако някой знае принтер за дискове или специализиран за обложки на нормална цена - около 200-300 евро, да каже!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Няколко въпроса за S40 SUB
    От vencifcl във форум Тонколони
    Отговори: 9
    Последно: 19-09-13, 19:03
  2. MHI SRK50ZG-S - няколко въпроса
    От new_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 01-12-08, 00:20
  3. няколко въпроса за С++ ?
    От brankod във форум Програмиране
    Отговори: 5
    Последно: 07-03-07, 16:46
  4. Няколко въпроса за LVM
    От fori във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 09-11-03, 19:12
  5. Няколко въпроса...
    От Stealth във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 44
    Последно: 03-06-02, 16:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе