Смятам да прявя upgrade като сте сменям дъно,процесор,кутия,рам и т.н но първо ще взимам дъно и процесор и според много от писаното по въпроса какво дъно да взема и т.н. се спирам на три дъна които като гледам се препоръчват и са на почти на една цена.Та дъната са:
ABIT ST6, i815, SB, ATA100
Asus, TUSL2-C, i815, ATA/100
Gigabyte 6OXT, i815EP-B, ATA100
Понеже нямам много пари съм се спрял на последното като първи вариант.
Интересуват ме няколко неща.Процесора които ще взимам на първо време ще е селерон 500 с370 като по нататък се надявам да го сменя с нещо над 1GHz.Понеже не можах а намеря информация за поддържаните процесори(имам предвид честоти) от тези дъна,дали ще тръгнат горепосочените процесори и въобще до долко поддържа всяко от дъната.Друг въпрос е overclock-a.Най-вероятно този от 500 ще го мъча до колкото може обаче ме притеснява дали дъната имат нужните делители които да поддържат PCI i AGP-то на нормалните честоти.
А и още нещо,поддържат ли и трите дъна pga fcpga i fcpga2 процесори.Понеже не искам да сравнявам abit s asus(понеже и двете си струват) кое дъно ще си струва повече да се вземе gigabyte ili abit за овърклок и въобще за добро представяне на цялата система.