Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 25

Дайте алтернатива на data.bg

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Разочарован съм от data.bg

Явно в този free нещата си вървят както в близкото минало.

Upload-нал съм си нещо, за което съм дал линк тук и на още няколко места.

Какво беше учудването ми обаче, като след две седмици стоене на файла в моята директория намирам съобщение, че файла е изтрит, като причината е, че се дублира с файл от директорията на друг потребител.

Този файл при upload-ването ми при мен го нямаше на сървъра. Нещо повече, този файл съм го редактирал и е различен и по съдържание и по размер с този, който би могъл да се намери.

Един вид, направил съм го уникален, да си го познавам.

И този файл, който е в директорията на другия юзър е моя файл. Няма откъде да го намери, освен от моята директория, пряко или косвено. Което ще рече файла, който аз съм качил се е намирал на сървъра първи. Той не е качван на друго място.

Нямам представа дали юзъра, в чиято директория е файла в момента, го е изтеглил от мен или е стигнал до него по друг начин, но не е редно първия по ред файл да бъде изтрит защото този или онзи иска той да е при него, а не на друго място.

Не страдам от никаква ревност, просто за този файл има линкове, които съм написал на няколко места и сега се налага да ги редактирам за да е достъпен файла отново.

Така че приключвам с data.bg и моля да ми предложите алтернативи.

Не приемам hit.bg за алтернатива.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2003

само едно въпросче - защо не ти харесва hit.bg, не го ползвам често, но за прехвърляне на по-големи файлове ми върши работа, а гледам че има user-чета...{питам само от любопитство}

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

По принцип тия сайтове са нож с две остриета:

- хем е удобно да има такива места, където всеки да качва нещо за общо ползване

- хем е неудобно защото не се знае кой файл как е манипулиран и от кого.

Представи си тъпата ситуация: някой сваля твоя файл, закача му вирус или троянец и пак го връща. И всички мислят за теб - егати гадняра!

И тъй като ми се налага да си обменяме с колеги, които са далеч файлове съм решил проблема по друг начин:

В опреден сайт има скрит адрес (на сайта няма линк), където всеки от работната група влиза със своя парола и може да качва в своята папка файлове, а може да тегли от всички папки. Когато някой качи там файл всички от групата автоматично получават мейли за да знаят че има нещо ново. Право да трие файлове има само админа (т.е. аз). Това си има и неудобства - генерира се трафик и се заема място на сайта, но върши работа

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Във датата файловете се проверяват по MD5 чексума. Тя е уникална за всеки файлн независимо от името му! Може два файла да са с еднакъв размер, но ако са еднакви като съдържание и чексумата им е еднаква. На локалното фри сървърче процедирам по същия начин - проверява се чексумата на файловете и дублиращите се трият. Друг сайт за хостинг е малко сложно да ти предложа, но... Западните фри хостинги дават по около 50 М място /някой от тях/. За лични цели, ако не смяташ да слагаш варези това е напълно достатъчно. И там никой няма да ти затрие файла.

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@fori

Така де fori ...

Е кой файл трябваше да се изтрие?

Моя, който стои там две седмици или файла който се качва от сульо в момента.

@Lupus

Решението ти е добро вълчо и ще се радвам да ми драснеш повече подробности, относно мястото, където това може да стане. Тук или на мейл, където ти е по-удобно. Благодаря предварително.

Много си прав за липсата на статистика, кой, кога и какво е правил в твоята директория. Айде да не е кой, но поне да се знае, кога и какво.

@Az-Joro

Защото и от там Жоро имам същите впечатления.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

За качване беше идеален free.datacom.bg преди да ги ограбят. Сега съм се регистрирал на free.evro.net и съм мног дожолен само дето адреса е малко шибан ама пак става.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Малоне, при мен е на моя сайт, който е още Under Construction. Направи ми го един приятел за два дни и за прилична сума. Условието е сайта да има CGI и да не е проблем трафика. За да се тегли бързо е добре да е включен в Peering. Мисля, че не е проблем да се направи така, че да тегли всеки, който има линка без парола, а качването и триенето да става с парола.

10. Тук е от
    Oct 2003

тук из форума мернах един адрес:

http://free.centrum-group.com/ {говорят за авторски права и т.н., но}

не сам го ползвал, но е нещо.

А защо не ползваш следното: като си качваш файловете сменяй им разширенията на нещо безсмислено (пр.: .sre, или каквото ти дойде на акъла), а като си имаш страничка с подробна информация за съдържанието на файла и линк към него, кой го боли гъза че ще свали Winamp5Setup.ssm вместо Winamp5Setup.exe и после ще трябва да го преименува. {за по-сигурно може да слагаш и .bat файл или подробно обяснение[]}. Така вероятно ще имаш по-малко *****ски забърсани файлове

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">тук из форума мернах един адрес:

А защо не ползваш следното: като си качваш файловете сменяй им разширенията на нещо безсмислено (пр.: .sre, или каквото ти дойде на акъла), а като си имаш страничка с подробна информация за съдържанието на файла и линк към него, кой го боли гъза че ще свали Winamp5Setup.ssm вместо Winamp5Setup.exe и после ще трябва да го преименува. {за по-сигурно може да слагаш и .bat файл или подробно обяснение[]}. Така вероятно ще имаш по-малко *****ски забърсани файлове

<div align="right">оргинално мнение на Az-Joro</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

MD5 чек-a не го интересува разширението и името на файла... [:D]

Malone, а да ти кажа аз колко съм патил по тази причина... []

в случая оправия май няма и то за съжаление... [V]

я да завърша поста с усмивка поне [^]

12. Тук е от
    Oct 2003

Dockera, човека казва че е направил корекции в/у файла и го е направил "уникален" явно тези не ползват MD5 {виж поста най-горе....[]}

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Az-Joro, поста много собре съм го видял

идеята ти я разбрах погрешно обаче... [xx(][:D]

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2001

//offtopic

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

я да завърша поста с усмивка поне [^]

<div align="right">оргинално мнение на Dockera</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

при тая картинка долу няма нужда и от усмивки [:P][:P][:P]

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Като се заговорихме за платени алтернетиви..

ТЕА които предоставят интернета на любимия ни форум (сетете се кой) предлагат хостинг за нещо от сорта на 6$/30М/месец с поддръжка на php и бази данни ако не се лъжа. За клиенти ползващи друга услуга от тях таксата е 3$. Имайки предвид че те не предлагат най-ниските цени в София човек може да се замисли над този факт.

Вторият вариант е да се намери някой който движи някоя квартална мрежичка - със сигурност поне рутъра му ще е с реално ИП, а цената вероятно ще бъде няколко бири. Варианти дал господ.

Аз например си ползвам машината в офиса за целта, която за съжаление не винаги е под Линукс и не винаги е във VLAN-a който е за интернет, но за момента ми върши работа.

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@fori

Бог ми е свидетел, че не съм пинтия, но честно казано не ми се дава и един лев за място, което ще използвам за да кача нещо предназначено за да помогна на този или онзи, което така или иначе имам на компютъра или на CD. В крайна сметка ще му го пратя чрез мейл или друг начин. Това за първата идея на fori.

Втората обаче определено ми харесва. Ще си направя нещо на рутера на "кварталната ни мрежичка", което даже и бири няма да ми струва.

Пари всеки може да извади ... човещинка ни трябва на нас.

Това ще кажа на ISP. []

[:D]

Давайте линкове и впечатления.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Хехее.. Де и тук да можех да си хостна сайт на PC-то.. Много е малък ъплоуда, иначе всичко е шест.. Жалко. []

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам нова рам памет A-DATA 1GB и A-DATA 512MB DDR400
    От mitko_tt във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 31-07-12, 20:37
  2. Алтернатива на BlueSoleil
    От dmitry във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 13-02-09, 16:58
  3. Алтернатива на Skype ?
    От ru-boy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 05-04-06, 08:41
  4. Алтернатива на Gmail.com
    От Black Admiral във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 10-04-05, 11:10
  5. Алтернатива на data.bg, fenbg,techno-link,arena-bg
    От BIZZART във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 12
    Последно: 27-03-05, 15:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе