Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 46

Малко не са ли нагли????

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Малко не са ли нагли????

Все още не виждам разлика.

Какво като някой е натрупал милиарди. Той ги е натрупал със свършена работа. Можеш ли да сравниш който и да е продукт на Microsoft с който и да е BG продукт. Голям праз, че автора на BG програмата ми е съсед.

Или с други думи: милиарди, но са си ги заслужили. BG-тата са бедни, но са си го заслужили. Повечето наистина кадърни българи въобще не са в България и не правят software за българи.

С трети думи: за мен (като "common user") ми е през х..я дали програмата е писана от българи или не. Като не искам да плащам за нея - няма да платя и това е.

А колкото до съседа...

Ако платя все пак за BG програмата...

Всеки ден ще гледам сина на богатия ми съсед как се качва в Audi-то на богатия си татко (Audi, което е купено с мои пари) и ми се прави на тежкар когато минава покрай мен.

Не ме разбирайте погрешно. Не искам да кажа, че хората не заслужават да получат пари съответстващи на труда, който са вложили. Все пак това им е работата на хората и трябва да им се плаща. Искам да кажа, че чуждите програмисти имат точно толкова право да вземат пари колкото и родните. Това е!

EDIT: Колкото до цената...

Според мен цената е точно такава каквато трябва да бъде.

Колкото е по-сложен един продукт, толкова е и по-скъп. Нека някой даде пример за по-сложна програма от операционните системи на Mircrosoft, pls!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Малко не са ли нагли????

Изпей химна и го прочети пак!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...Голям праз, че автора на BG програмата ми е съсед...

...BG-тата са бедни, но са си го заслужили. Повечето наистина кадърни българи въобще не са в България и не правят software за българи....

...С трети думи: за мен (като "common user") ми е през х..я дали програмата е писана от българи или не. Като не искам да плащам за нея - няма да платя и това е...

А колкото до съседа...

Ако платя все пак за BG програмата...

Всеки ден ще гледам сина на богатия ми съсед как се качва в Audi-то на богатия си татко (Audi, което е купено с мои пари) и ми се прави на тежкар когато минава покрай мен.

<div align="right">оргинално мнение на Longhorn</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ако още не си открил разликата отиди, където според теб кадърните българи печелят и ще я разбереш!

Ред.:

Къде тук съм конкретизирал произхода на програмиста?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Обаче, когато някой hack-не български продукт автоматично става нахален.

(Леголас: Ако някой е нагъл - това е този, който иска да хакне хора, направили нещо полезно и искащи пари за него!)

<div align="right">оргинално мнение на Longhorn</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

4. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Малко не са ли нагли????

Разликата е в това че няма начин да докажеш колко % код е откраднат в един продукт при положение, че кода е затворен. Един го прави свободно, друг взима печалбата от добре свършената работа Как да не краднеш [:D] Не за друго, ама структурата на виндовса все повече заприличва по идея на някои свободни платформи... скоро от М$ сайта си свалих изпълним файл който се наричаше "uptime.exe" ..... и все се бъркам и пиша ls в дос промпта Иначе съм за кракването и на български програми, да не са им толкова велики защитите на нашите разработчици че да не може да се кракват. От там нататък който си ползва кракнат софтуер (български например) за бизнес си носи моралната и наказателната отговорност. И шанса за автогол пред закона е голям. Виж, на домашните юзери накичили се със софтуер засега само греди ще им удрят, докато не почнат да правят пари чрез него ) Силно се съмнявам, че ще влезнат един куп експерти в дома на Гошко с цел да му приберат целеронката на 466 понеже имал флекстайп и сиела, но знае ли човек кой е поръчал главния съдия на мача.... Спирам с простотиите, сори, ама скука ме е налегнала [:D]

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Малко не са ли нагли????

вижте сега авери,

ако някой е направил добър продукт - моето мнение е ,че трябва да си взима парите за него.

Но, при положение, че има тенденция за намаляването на цените в свет. мащаб(както за хардуера, така и за софтуера - справка : WinXP е по-евтин от Win98) , просто не е честно тези пичове от cfinance да се бъзикат с потребителите.

в края на кр. ,като си платил 500 USD (без ДДС) за пакета им при уговорка за 50 USD год. абонамент .. и те изведнъж променят правилата на играта.

при това положение ЗАЩО не ми изкупят пакета обратно за 500 EUR ?????

аз не съм виновен, че курса на долара пада !

да си бяха направили офертата в лева тогава...

ама ще ги видя като стане доларчето пак 2.30 лева - тогава ще им гледам сеира, щото ясно е, че пак ще обърнат цените - "авантата си е чиста печалба"

6. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Малко не са ли нагли????

omg

7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Малко не са ли нагли????

Eдинственото ауди което до момента съм виждал да кара програмист е ауди 80 купено за около 3К лева. Средната заплата в бранша е около 800-1К лв. Смятам че това са си съвсем честно изработени пари. Но стига толкова по въпроса за финансите. Longhorn има огромна разлика дали даден продукт е български или вносен. При вносните продукти парите изчезват от България. При българските се завъртат тука.

Продуктите на МалкоМеките са ценово несъобразени поради:

а. Монополизъм

б. Огромно количество откраднат код.

Т.Е. след като потребителя няма друга алтернатива айде да му го наврем отзад.

Българските комерсиални продукти в повечето случаи са бизнес ориентиран софтуеър. Предвижда се че те ще ти облекчат живота и ще ти намалят разходите и спестените пари ще са повече от стойността на софтуеъра. Т.е. се предвижда ти да печелиш като го ползваш.

Софтуеъра на малките и меките допреди време нямаше алтернатива.

И една питанка защо нещо което в Тайван се продава за 40$ тука се продава за 180?

8.  

9. Тук е от
    Sep 2003

Малко не са ли нагли????

smarty имаше една тема за БН преди известно време маи в този форум(може и да са я изтрили).

Та там се предлагаше крак беше на един пич от форума и бачка.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Малко не са ли нагли????

ще трябва да обясня по-подробно възмущението си:

преди 3 години си купих БН+Заплати - платих си там каквото трябва и си подкарах работите.

малко си учудих на абонамента от 50$ годишно, ама казах си - ще видим.

не съм плащал абонаменти след това и програмата си работи.

оттогава излязоха 2 по-нови версии на програмата - не съм ъптейдвал, щото не ми трябва(пробвал съм им демотата - то си е същата програма само дето пише друга версия).

сега на проблема:

не мога да си ъпгрейдна компа на който е програмата защото антихак защитата и сравнява хард. на компютъра.

ако им се обадя във фирмата - ще ми искат 100$(вече EUR) за да ми дадат активационен "key" за новия комп - не съм пл. абон. - ще си го искат.

та както стана дума по-горе - егати ъпдейтите - идеята им е само да ти прибират парички допълнително - и то без повишаване на функционалността на пр.

11. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Малко не са ли нагли????

Ми изчакай догодина и със спестените от ъпд.пари си купи новата им версиа ))))))))

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Малко не са ли нагли????

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ми изчакай догодина и със спестените от ъпд.пари си купи новата им версиа ))))))))

<div align="right">оргинално мнение на breiii</div id="right">

"funny, funny - VERY FUNNY" (Boondock Saints)... - "Роко"

ако НЕ СИ разбрал: - ще трябва да спестявам 10 години....

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Малко не са ли нагли????

Е, както се казва "Икономията е майка на мизерията". Сега излиза, че вместо да платиш 100$ ще платиш 100 евро.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Малко не са ли нагли????

Smarty, според мен в такъв случай е напълно нормално да исползваш крак. Не вярвам че не се намира....

16. Тук е от
    Sep 2003

Малко не са ли нагли????

значи ако трябва да сме точни в абонамента за 50$ влизат 4 нови версии т.е ако за 1 година излязат 2 версии не далжиш абонамент докато не станат 4.

В Комерс финанс следят точно по версиите а не по годините.

Драйвера на защитата също следи версията а не годината.

Ако си си купил версия 5.10 абонамента ти важи до 5.14 независимо от годините като междинните пачове не се броят.

Ако някой ти обяснява друго говори с шефа Артин щото тия под него си правят каквото си искат за да се подмажат.

P.S Не че и той не може да те прати за зелен хайвер ама все пак....

17. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Малко не са ли нагли????

Леле, няколко дена не съм влизал във форума и темата започнала да гори!

Спирам да водя глупавия спор за crack-ването.

smarty, само да те питам нещо. Защо просто не прибавиш старото HDD (заедно с програмата) към новото PC? Така програмата си е на същия твърд диск.

18. Тук е от
    Sep 2003

Малко не са ли нагли????

Longhorn щото програмата проверява и други неща като мак адреса на лана примерно

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Малко помощ
    От cawboy във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 31-05-09, 23:08
  2. малко инфо за
    От connect във форум Технологии
    Отговори: 10
    Последно: 06-06-06, 10:53
  3. Малко help
    От x2_Cool във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 08-12-05, 20:06
  4. Малко за флаш
    От Sitron във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 3
    Последно: 06-10-05, 22:40
  5. "Малко проблеми"
    От the_unique във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 06-02-05, 02:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе