Все още не виждам разлика.
Какво като някой е натрупал милиарди. Той ги е натрупал със свършена работа. Можеш ли да сравниш който и да е продукт на Microsoft с който и да е BG продукт. Голям праз, че автора на BG програмата ми е съсед.
Или с други думи: милиарди, но са си ги заслужили. BG-тата са бедни, но са си го заслужили. Повечето наистина кадърни българи въобще не са в България и не правят software за българи.
С трети думи: за мен (като "common user") ми е през х..я дали програмата е писана от българи или не. Като не искам да плащам за нея - няма да платя и това е.
А колкото до съседа...
Ако платя все пак за BG програмата...
Всеки ден ще гледам сина на богатия ми съсед как се качва в Audi-то на богатия си татко (Audi, което е купено с мои пари) и ми се прави на тежкар когато минава покрай мен.
Не ме разбирайте погрешно. Не искам да кажа, че хората не заслужават да получат пари съответстващи на труда, който са вложили. Все пак това им е работата на хората и трябва да им се плаща. Искам да кажа, че чуждите програмисти имат точно толкова право да вземат пари колкото и родните. Това е!
EDIT: Колкото до цената...
Според мен цената е точно такава каквато трябва да бъде.
Колкото е по-сложен един продукт, толкова е и по-скъп. Нека някой даде пример за по-сложна програма от операционните системи на Mircrosoft, pls!![]()