Ами тогава плясни същия LAN на новото PC!
Пак не знам колко е старо старото PC, т.е. да не се окаже, че LAN-а е на ISA.
Ами тогава плясни същия LAN на новото PC!
Пак не знам колко е старо старото PC, т.е. да не се окаже, че LAN-а е на ISA.
а бе добре, то яда взе да ми минава вече.
като ще се плаща - значи ще се плаща...
не знам какво сравнява програмата, ама знам, че е по хардуера.
досега съм сменял само процесор, интелски с по-бърз и прогр. не видя разлика - работи си
Смени дъното, процесора, паметта и добави едно голямо и бързо hard-че и пак програмата няма да види разлика!
Ами защо не си смениш серийния номер на харда, МАК адресът е лесен за смяна...
и ако е само това няма да имаш грижи.
Относно смяната на серийния номер на харда провери във дир.бг, един пич беше писал
как става.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Eдинственото ауди което до момента съм виждал да кара програмист е ауди 80 купено за около 3К лева. Средната заплата в бранша е около 800-1К лв. Смятам че това са си съвсем честно изработени пари........
<div align="right">оргинално мнение на fori</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Fori моля те запази си "умните" разсъждения за теб.
Освен в София - никъде не дават такива заплати , та ако ще и да съм най-добрия в бранша.Говоря за пазара във Варна - максимума е 500 лв и то с клизма . Така че не говори колко е средната заплата на програмист - в София може , но не и в цяла България
ади като пишеш пак такива неща , да провериш и как е извън София
и тогава да ми приказваш
Legolas - аз ти чета и другите постове и забелязвам едно -
противоречиш си
На едно място казваш че не бил дал повече пари за твои работници , а тук се биеш в гърдите че трябва труда на българските ******* ( програмисти, компютърджии, аве бачкатори )- да се заплаща - мноо яка логика изкара, като ти гледам примера
Ти допреди месец каза че няма да дадеш повече от 250 лв ( примерно ) , а сега че трябва да се дава ???Мого бързо смени политиката - да не те е ударили нещо ?
Lognhorn - много си прав амиго - наистина дреме ми на мен кой пише програмата - аз нали пак съм си зле , независимо дали я плащам или не - на мен ми дават 200 лв ( примерно ) и ми казват да се е*а в г**а като поискам малко повече , че да мога да изхраня семейството си , а в същото време , тоя моя "шеф" по-късно вечерта е дал на някакви кирливи цигани 500 лв ( на калпак по 100 лв ) затова че 5 мин. са му свирили македонски песни ( нищо против нямам музукантите - и те хляба си печелят ) - а аз дето по 22 дни в месеца му нося печалби ( веднъж от продажби , веднъж от теглене на ДДС ) не иска да ми даде 100 лв отгоре , но нови условия и задачи ми дава - е***и работата
Та идеята ми е :
като на мен започнат да ми плащат така че да не ми пука за някакви 50 Евро - тогава и аз ще започна да си плащам за това
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> на мен ми дават 200 лв ( примерно ) и ми казват да се е*а в г**а като поискам малко повече , че да мога да изхраня семейството си , а в същото време , тоя моя "шеф" по-късно вечерта е дал на някакви кирливи цигани 500 лв ( на калпак по 100 лв ) затова че 5 мин. са му свирили македонски песни ( нищо против нямам музукантите - и те хляба си печелят ) - а аз дето по 22 дни в месеца му нося печалби ( веднъж от продажби , веднъж от теглене на ДДС ) не иска да ми даде 100 лв отгоре , но нови условия и задачи ми дава - е***и работата
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако наистина е така, какво чакаш, че не започваш да работиш за себе си?
666 Проблема е не да започна за себе си - а какво ( нямам капитал , като настъпиш нечий пазар - пускат ти проверки и биячи ) тук е абсолютна война - пробвах два пъти все ме преебават - защото ги е страх да не им завзема пазара
Mr.TECHNO,
Това, дето го разправяш ми звучи много познато: хем си недоволен, че имаш шеф, който обира печалбите, хем си търсиш оправдания да не бачкаш на свой риск и отговорност и да си ги прибираш ти сам. Предполагам се досещаш, че негативите на бизнеса, с който се занимаваш и ти и шефа ти ги обира той. Ти си получаваш заплатата, окачваш си проблемите на закачалката в службата на излизане и се прибираш ни лук ял ни лук мирисал в къщи. Чувал ли си поговорката, че "сухо дупе риба не яде"?
Lupus - сори че така го казвам ама говориш наизуст - от къде си сигурен че оставям проблемите на закачалката
Мааму стара много разбиковци станахме - взехме да си пречим
[!]
От къде по дяволите ТИ знаеш как работя аз ?
наистина в момента управителя ми се бори за всеки лев - но не срещу него имам претенции - а срещу баш шефа
100 простотии на куп ми натресе и после - оправяте се сами.
аз проблемите от работата ако можех да ги закача като закачалка - щях да скачам и да пея [V]
НО аз не съм както ти ме определяш - явно само с такива си си имал работа - за разлика оттова което мислиш за мен на мене МИ ПУКА за това което правя и ако нещо остане неоправено - да ти кажа честно не мога да спя .
Обичам да си свършвам работата докрай , но някой хора не мислят така и на мен се стоварва и тяхната работа -няма проблем малко натоварване не толкова страшно - поне засега , но все пак може да ми се отрази във "ведомоста" както и на тях - а то какво излиза - някой го домързяло , някой не искал да се занимава , аз оправям всичко навреме и без клизми , управителя вижда това и казва на "горния етаж" за моите усилия и немърливоста на другите , но
огоре на мен и на него ни показват ето това " _)_ "
а на всичкото отгоре ми забавиха и заплатата -"грешка била станала " - мърлячите си получиха паричките а аз още не - аз щото мога и без пари да бачкам . и после се появява един амиго във форума и ми казва че , аз съм оставял проблемите като изляза от работа - да ти кажа много мога да говоря за това , но ми писна вече
на тая работа съм от 12 м - но досега никой не е идвал преди мен на работа ( от 9 .00 почваме - два пъти закънях досега - с 10 мин. и пак никой не бе преди мен - :"директорите идват в 9,30 , и си тръгват в 17.30 вместо в 18.00 , но кво им пука - и после те били нагъзени ) [V]
Така че ще те помоля - не говори за мен наизуст ако обичаш - защото си развалих мнението за теб ( вече ) мислех че си малко по трезво мислещ, а относно самостоятелност - погледни по-нагоре първия ми пост - два пъти пробвах - издухах парите си - и накрая ме прецакаха - парите ми заминаха , имам глоби от данъчни , колагата ми го биха , запалиха колата му , мен ми заплашваха семейството
Просто това с което си вадя парите пречеше на някой мошенници , понеже започнах да навлизам на пазара им . Изобщо направиха всичко за да ме спрат - и успяха .
Нищо лично Mr.TECHNO. Не ме разбирай погрешно. Не искам да кажа, че си мързелив или не си гледаш съвестно работата. Просто е въпрос на принцип - ако искаш да работиш за друг приемаш правилата на играта такива, каквито ти ги налагат шефовете (априори добър началник няма). Ако искаш сам да си си началник играеш по правилата на бизнеса. В БГ лесни пари просто няма. Много години съм имал началници с големи кръгли шапки под които стояха празни кратуни (имаше и изключения) и които в края на месеца получаваха двойно по-големи заплати. От десет години сам съм си шеф, но сега трябва да мисля аз как да платя заплатите на хората си, а за мен каквото остане. Съжалявам за неприятностите, които си имал, но в моя бизнес преди 7 години беше и по-лошо. Е, оживях слава богу. Така че, само твое е решението от коя страна на бюрото да застанеш. И извини ме пак, ако съм те засегнал лично.
мен ако питате отидохте далече от темата.
ако ти си сключил договор с тях за определена сума то там си пише какви са последиците при промяна на цените , ако си се излъгал да подпишеш договор че те винаги могат да"преосмислят" цените си - не са виновнте те а ти.
но ако си си възал гащите с някаква клаузка за това как ще се плаща абонамента ( както аз лично винаги правя) просто се позовавам на договора и да видим как ще ти се дига цената ? тогава. Все пак разликата за 50 * 0.4 = 20 лв. отгоре все някак ще ги преглътнеш. Не е коректно и не е редно но това в Бг се случва доста често. ( пример цената на апартаментите от $ - Евро ....)
Както и да е - спирам с тоя глупав дебат
Фори - сори за гневния тон амиго , бях нервен и си го изкарах на теб - ИЗВИНИ МЕ
нямам нищо против теб ( вината е в мен аз съм тоя който прекали с глупостите )
ако идваш към Варна - знай е поч4ерпката е от мен
Само ми свирни
Лупус и ти ме извини , много запалих - като някой пубер
такъв съм си понякога - не ми се връзвайте ( Кайсо и Моллов ще кажат е изобщо съм си такъв - няма да сгрешат ) напоследък пал на 1/1000
Отново Моля да ме Извините за нервите
Трудно се оцелява на българския пазар. Това важи особено за софтуера, защото с настоящите си доходи българинът все още не е свикнал да плаща за интелектулен труд, т.е. за софтуер.
Иначе всеки от двете страни е прав сам за себе си - един като клиент, друг като фирма.
Лично според мен качеството на софтуера ни за съжаление е все още много под необходимото ниво. Какво означава съобщението "Invalid password." на прословутия "Бизнес навигатор" още в началото при стартиране на програмата и натискане на един Enter? И това качествен български продукт ли трябва да е??? Това съобщенийце си стои така от както съм видял продукта та до последните му версии... Няма да коментирам и липсата на възможността да се превключва с Alt-Tab между приложенията в някои от предишните версии (последното е без майтап [:D]).
Айде останете със здраве (то си е най-важното)...