Накъде отиваме? Аз, ти, той, тя, то...? Като общество и цивилизация, питам, аджеба, накъде отиваме? Особено ме вълнува "то" - нещо, отъждествяващо по-малките, децата...
Помните ли, когато ние бяхме деца (да речем, преди 8 - 10 години)? Какво правихме? Играхме шахмат, карти, "Не се сърди човече", "Монополи" и пр. Музиката, която слушахме - предимно евродиско хитове.
А какво правят сега децата? Киснат по клубовете и пушат редовно тревица, лигавят се в час напушени, мъкнат се със смъкнатите дънки и приказват простотии, може би взаимствани от момковците, на които симпатизират - да, същите ония, които си мислят, че правят рап в България (това си е поне мое лично мнение). Едно еднообразие, някак си... Много хубаво подготвят почвата, върху която ще строят бъдещето си и бъдещето на една държава с велика история; подготвят и "наторяват" я така, както земята ни беше "наторена" от АЕЦ "Чернобил" през 80-те.
С гордост мога да се нарека българин, ако погледна назад във времето. И благодарение на това националното ми самочувствие не е под морското равнище. Поглеждайки обаче обстановката сега, ме е срам и ми иде да бях от някое индианско племе. Обичам си държавата като история и като земя, съхранила времето... Но не обичам голяма част от обитаващите я индивиди напоследък, особено онези, които се промъкват до властта, за да заграбят и малкото за себе си и близките си. Не обичам и много от хората като цяло, защото се заформят не много приятни за мен тенденции. Няма да ги коментирам. Да, аз съм бунтар...
Какво сме ние ли? Не мисля, че живеем в България. Живеем в една пародия на държавата, която познаваме от учебниците по история. И съжалявам за хората, които се опитаха да повдигнат България и да изчистят името й, но в лутането на стадото ни са останали незабелязани и непоследвани.
Защо пиша това ли? Просто ми хрумна. Едно мнение, какво толкова. И исках да чуя какво мислят по въпроса останалите и как те усещат и виждат нещата.
Горд съм , че съм българин независимо от положението на държавата.Яд ме е на държавниците и управниците(ако мога да ги нарека така) , не мога да приема опитите за скриване на историческите факти били те и неблагоприятни.Може ли , може ли само се чудя 500 години сме били поробени и тъпкани , а те сега ми говорят за "Османско присъствие" а не за робство.Какви са те, могат ли да спят спокоино като знаят какво правят.Историята е една добра или лоша.С добрата част можем само да се гордеем, а от лошата само да се поучим.
Всеки може да си пуши каквото си иска. Но ако го хвана, че се опитва да "зарибява" децата около училището на сина ми за да си докара някой лев за "тревицата" ще му извия врата без всякаква милост или угризения на съвеста.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Всеки може да си пуши каквото си иска. Но ако го хвана, че се опитва да "зарибява" децата около училището на сина ми за да си докара някой лев за "тревицата" ще му извия врата без всякаква милост или угризения на съвеста.
<div align="right">оргинално мнение на Lupus</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Абсолютно си прав в това отношение.Ама мисля , че такива утрепки трябва да се линчуват публично!!!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хех не знам на по колко години сте / доста над мен сте де /
Но ако наистина това го мислите Lupus,
1/2 от децата ще се наложи да отрепете....
Вижте по статистиките колко пушат марихуана - доста са
От приятелите ми /17 до 21/ около 80 процента пушат
От по-възрастните ми / да не се убижда никой де! / - между 30 и 40 - около 5 процента пушат / в това число адвокати, лекари, и доста известни бизнесмени (не като тия дет са пили кафе преди 2 дена в дискотеката в София [] ) /
И един въпрос към Lupus - а и към другите по-възрастни учасници тук - колко от вас са пушили марихуана? / чиста, не друсана и т.н. /
Хайде след това изказване си пусни детето на училище спокойно. Не аз изпитвам истински ужас от това, че след 2 години детето ми тръгва на училище. И после си говориме за избори и се чудят защо хората не гласуват. Защо никой в предизборната си платформа не се ангажира да вземе мерки по този въпрос? Как няма да са отчаяни хората. ама ме е яд, че вечно си мълчиме и правиме каквото ни кажат. Точно като овце сме (съжалявам за израза, включвам и себе си в това число). Не сме съгласни с много неща, но никой нищо не прави. В Германия , а и в други страни - вдигнат цената на бензина с 2-3пфенига и хората излизат на стачка, блокират улици и т.н. Направо нямам думи за търпението на българския народ.
<div align="right">оргинално мнение на Pa3KaTaH</div id="right">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хех не знам на по колко години сте / доста над мен сте де /
Но ако наистина това го мислите Lupus,
1/2 от децата ще се наложи да отрепете....
Вижте по статистиките колко пушат марихуана - доста са
От приятелите ми /17 до 21/ около 80 процента пушат
От по-възрастните ми / да не се убижда никой де! / - между 30 и 40 - около 5 процента пушат / в това число адвокати, лекари, и доста известни бизнесмени (не като тия дет са пили кафе преди 2 дена в дискотеката в София [] ) /
И един въпрос към Lupus - а и към другите по-възрастни учасници тук - колко от вас са пушили марихуана? / чиста, не друсана и т.н. /
<div align="right">оргинално мнение на Pa3KaTaH</div id="right">
Отговора е много прост - колкото са по-възрастни пишещите тук, толкова е по-малка вероятността да са го правили като ученици, а още по-малка е да го правят сега.
Аз съм категорично против дрогата - била тя мека или твърда.
Не отричам правото на всеки пълнолетен да си избере начина. по който ще живее или ще мре ( и кога). Не мога да приема обаче, че някой, възползувайки се от мътилката в главата на един тинейджър и от липсата му на вярна преценка за живота ще го повлече по наклонената плоскост или не дай боже към гробищата само за да не е сам и да не му е скучно. А още по-зле ако иска и да припечели за негова сметка някой лев за да задоволи собствения си наркотичен глад. Тези Pa3KaTaH не са за убиване, а за здрав пердах и много работа докато не разберат живота и не се научат да го ценят. Виж тези, които правят пачки от наивността и нещастието на децата те са за разтрел. По особено законодателство и по бързата процедура. Както в Китай. Защото съсипването на младежта, на децата които са бъдещето на България, превръщането им в зомбита с треперещи ръце и блуждаещ поглед е нещо по-лошо от национално предателство.
Колкото до това, че го правят и някои богати и образовани хора - това не е от вчера и се дължи на преситеност и търсене на все ново и нови по-силни дразнители. Както се казва - от слободия гъзова.
Марихуаната НЕ е проблем. По-сериозен проблем е алкохола. Съвсем сериозно. Вече според мен тези които продават друсана трева трябва да се пообработят по съответният начин за да им влезе акъла в главата. Блуждаеият поглед и разтреперените ръце не са последствие от меките наркотици, те се предизвикват от твърдото гориво.
Имам много начини да се регулира продажбата на наркотици - както примерно са направили в Холандия - тревата се продава свободно, но цената и е достатъчен стимул за да не се ползва. Само дето в търговията с наркотици се въртят толкова пари че... жална ни майка.
Нямам нищо против употребата на трева. Самият аз не употребявам пореди здравословни причини но нямам нищо против хората които употребяват. Повечето от тях са интелигентни хора които са направили своя избор.
Лупус, а какво би направил ако видиш че децата ти пият бира в кварталното барче?
За разлика от трявата алкохола предизвиква физическо пристрастяване...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Марихуаната НЕ е проблем. По-сериозен проблем е алкохола. За разлика от трявата алкохола предизвиква физическо пристрастяване...
<div align="right">оргинално мнение на fori</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Уж се твърди , че това е доказвано ама на мене ми се случвало приятел да ми каже "леле днеска не съм пушил направо откачам , трябва да дръпна една" Да физическо , а тревата психическо и пак се употребява.Само , че нанася доста сериозни щети върху мозъка , и не само върху него.Така , че мога само да кажа: НЕ НА ДРОГАТА ПЪК БИЛА И ТЯ ЛЕКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И марихуаната там е по евтина от обикновените цигари.
Ще ти пратя статии малко да се коригираш.
Второ.
Каква е легендата на употребяващите трева?
"THC не вреди много на здравето".
Не вреди и никотина.
При цигарите е вреден катрана, а при марихуаната страшното е действието на активното вещество [THC] върху моментното психическо състояние.
Айде ти се напуши, излез на улицата и прегази двама трима минувача.
Или пък ги поомушкай с една ножка. Това е проблема.
И ако го подценяваш, грешиш.
Просто поставяш нещата на грешни плоскости. От незнание.
И ви съветвам, когато сте чели, но недочели нещо, не се изказвайте, особено по такава тема, като използването на наркотици.
Във форума има и младежи под 15 години и поради тази причина не подлагат мнението ви на съмнение, въпреки, че е пълна глупост.
Не е тук мястото да пиша труд по биохимия за да защитя твърдението си.
Едно е сигурно и никой не го отрича.
Употребата на марихуана неусетно премества личността в среди, където набавянето на твърд наркотик е по-лесно. Това е причината голяма част от постоянно употребяващите марихуана да посегнат към хероина. Там вече коментара мисля, че е излишен.