Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 52

Войната на пътищата и за пияните шофьори...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Sunny кара с 200км/ч в града после защо стават катастрофи... []

BTW: Знаете ли как се казва "шофьор, който не може да кара" ?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Kak ?

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Sunny кара с 200км/ч в града после защо стават катастрофи... []

BTW: Знаете ли как се казва "шофьор, който не може да кара" ?

<div align="right">оргинално мнение на DeathKnight</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

1. Карала съм и с над 200, но са много малко местата, където може да се развие такава скорост и то определено не е в града и изобщо в населените места[]

2. За 11 години нямам катастрофа зад гърба си, така,че не ме изкарвайте мен виновна[:D][][:D]

5. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Sunny, не ги слушай мъжете. За тях все жените са им виновни. Да не цитирам реплики на мъж, като види дама зад волана.

За ваше сведение - господа мъже, една жена кара много по-внимателно от един мъж, независимо от скоростта.

Много малко са случайте, в които неуверена в способностите си дама се качва да шофира. За разлика от момченцата - вчера взели книжка, на чието чело можеш да прочетеш "Пътя е мой, тротоарите също".

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Profita навлизаш в опасна тема[] Тук са само мъже - ще ни разбият. Но като си започнала - аз да довърша. Моето мнение за мъжете, които се правят на отворени пред жените и подчертават превъзходството си във всяко едно отношение...ами за мен такива мъже са просто комплексари. А един мъж, който може да признае, че една жена е по-добра от него в нещо или няколко неща - значи той е достатъчно уверен в себе си и способностите си, за да може да оцени и жената. (сега май ще стане страшно...[])

7. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Aми остана и по едно кафе да ви донеса сега и готово (Sunny и Profita).

Не искам да ми се сърдите наистина, ама все пак темата е "Войната на пътищата и за пияните шофьори...". А не какви шофьори са мъжете и какви жените!

Факт е, че и двата пола пият и сядат пияни зад волана. А това е невероятно опасно както за тях, така и за нас, останалите шофьори. Да не говорим за пешеходците и обикновените хора чакащи по спирките !

Та както казах - затвор и се приключва темата с пиенето и автомобила. Ама кой да ги приложи тея закони...

Имам приятел катаджия, който вчера, изключително ядосан ми заяви следното - цитирам с почти 100% точност, ще ме извините за псуването:

"Е как може, да му е*а майката, снощи да хвана един с 2.2 промила алкохол в кръвта. Да го замъкнем с колегата до болницата, за да му вземат кръвна проба и после седмица по късно, след началото на делото, от болницата да ми заявят, че пробата изчезнала!!!"

Ами разбирам ви, вярно е че има корупция, но къде е тя ? Само катаджиите ли са виновни, съмнявам се...

Fluffy - пожелавам ви успех в начинанието, макар че едва ли ще има някакъв отзвук

8.  

9. XAH
    XAH е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Живее в
    София

Преди години едни познати ми разправяха какви били санкциониите на пияни шофьори в Израел. Можеш да караш пил, няма проблеми, но ако настъпи ПТП, независимо дали си виновен ти, директно влизаш в затвора са съответния брой години в зависимост колко тежко е ПТП-то и по-важното е, че се спазва. Прави си сметката дали ще се качиш за волана. И нашите закони не са лоши, но ако има кой да ги спазва и прилага съответно. Слушам и чета как всеки плюе срещу корупцията в полицията и по-конкретно в КАТ. Всеки от нас е плащал на катаджиите или поне има познати такива и след това се е почвало: "Мама им д*ба на тия, как ми взеха 10 кинта." Вие представяте ли си какво ще стане, ако в един момент катаджиите спрат да взимат покупи ? Ще станеме страна само с пешеходци. [] Казват, че италианците били най-лошите шофьори в Европа. Ако е така, то ние сме направо варвари на пътя. По-недисциплинирани шофьори от нас няма. За съжаление надали ще се оправиме. И 2500 лева да направят заплатите на полицаите, пак ще взимат рушвети. А пък бълагарина все ще е като невидял. 5 години кара московеца или жигулатора на татко (може и на дядо), когато започне да печели сам пари какво първо какво прави? Влага ги всичките в някоя 7-15 годишна западна кошница (въпрос на финанси) и се юрва по улиците да избива комплекси. Мился че това лежи в основата на войната по пътищата, нашите комплекси и ненаситност.

10. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Мился че това лежи в основата на войната по пътищата, нашите комплекси и ненаситност.

<div align="right">оргинално мнение на XAH</div id="right">

...да им създадат тогава безопасно място, където да си ги избиват. Поне като ще се трепеш, да се трепеш сам (въпреки, че и това не звучи много обнадеждаващо).

Интересно от какъв ъгъл виждаш нещата ХАН “страна само на пешеходци” – хе хе – ама не е лъжа! Само, че има една друга подробност. Полицаите няма да спрат да взимат подкупи, докато има кой да им ги дава! А тези, които дават предпочитат да се отърват по “бързото производство” и да бегат. И се получава един затворен кръг, от който на пръв поглед измъкване няма.

)))))))) Eй за т’ва Кайсо трябва да се толерира повече жената по пътя, защото тя ще предпочете да си даде паричките за някоя маркова козметика и да следи често километража, отколкото да плаща сметките на ченгетата за следобедното им кафе )))))))) (глуповато, но факт).

Sunny, ти си на ход.

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">се толерира повече жената по пътя, защото тя ще предпочете да си даде паричките за някоя маркова козметика и да следи често километража, отколкото да плаща сметките на ченгетата за следобедното им кафе )))))))) (глуповато, но факт).

<div align="right">оргинално мнение на Profita</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

колко козметика ми е заминала в глобиииииии[]

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Цитирам bTV, новините в 8.00: "Градски автобус се преобърна в Перловската река. В автобуса е нямало пътници и е бил на път към гаража. Алкохолната проба на шофьора е показала 1.9 промила, или употреба на около 300 грама концентрат".

Ами ако автобуса не беше празен?! Ей на това му се казва безотговорност и заради такива случаи мерките срещу шофиране след употреба на алкохол трябва да бъдат наистина драстични! Не че и аз не съм го правил...

13. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Всичките ми глоби са за превишена скорост. Аз постоянно пътувам на къси разстояния и на ден изминавам 150-180 км. Изградил съм си, обаче много стройна система, когато ме спре катаджия. То е направо за скрита камера, само дето нещата са много по естествени. Няма да ви кажа номерата ми, защото ще се изтъркат, ако почне всеки да ги прави, но все пак ще ви кажа, че катаджиите много ги е страх от: адвокати, прокурори, и т.н. Длъжни са да си кажат 1.чина, 2. име и фамилия, 3. РПУ номер, не ви ли кажат тези неща спокойно межете да се качите в колата и да продължите. Също не е за пренебрегване да подхвърлите, че за фиш няма да оспорвате, но ако ви напишат акт, ще го обсъдите с адвоката си и т.н. Повярвайте ми, това минава в 80% от случаите. Все пак умната. Другата тактика е, че точно днес имата рожден ден и сте решили да почерпите... (катаджиите, естествено), но итази и по-горната тактика изисква определена доза съобразителност, според обстановката. А, за жертвите по пътищата са виновни корумпираните полицаи (и техните началници), които прилагат закона избирателно и това дразни много, поне мен ме дразни. Също така много дразни знак 40 в населео място. Пробвали ли сте да се движите с 40 км. в час? ми пешеходците ви надминават. Съвсем спокойно може да има знак 60 км. вместо 40 и всеки ще го спазва. А, когато е 40 си казваш така и така съм в нарушение и минваш с 80, че и повече ... . Мисля, че на запад са доста по гъвкави в това отношение.

----

Забравих да спомена, че да карам безопасно за мен задължително и е вътрешно убеждение. Всеки път, когато влизам в колата осъзнавам, че това е опасно средство за околните. Бързо си позволявам да карам само в ненаселени места.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Другата тактика е, че точно днес имата рожден ден <font color="red">и сте решили да почерпите... (катаджиите, естествено),</font id="red"> но итази и по-горната тактика изисква определена доза съобразителност, според обстановката. <font color="red">А, за жертвите по пътищата са виновни корумпираните полицаи (и техните началници),</font id="red"> които прилагат закона избирателно и това дразни много, поне мен ме дразни. Също така много дразни знак 40 в населео място. Пробвали ли сте да се движите с 40 км. в час? ми пешеходците ви надминават. Съвсем спокойно може да има знак 60 км. вместо 40 и всеки ще го спазва. А, когато е 40 си казваш така и така съм в нарушение и минваш с 80, че и повече ... . Мисля, че на запад са доста по гъвкави в това отношение.

<div align="right">оргинално мнение на ru-boy</div id="right">

Хихи "Хем туй в онуй, хем душата в рая" Е няма как да стане...

А колкото за ограничението от 40км/ч в комплексите не си прав. И аз карам почти само "градско", актовете са ми само за превишена скорост, ама като вляза в комплекс ставам "божа кравичка", че не един път съм скачал с двата крака на педалите и ме е обливала студена пот...

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

<font color="black">айде пак "дъри-бъри"...</font id="black">

17. XAH
    XAH е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Интересно от какъв ъгъл виждаш нещата ХАН

От страната на предната лява седалка в автомобила ги виждам нещата. [] Неведнъж (но не и често) са ме спирали за нарушения. Имам едно чекмедже с фишове за превишена скорост. Проблема е че в последно време полицаите се правят на луди за фишове и направо скачат на актове. Всъщност, няма акт за нарушение на ЗДП и ППЗДП в който да няма допуснати поне две грешки за които можеш да се закачиш и да обжалваш. Проблема е, че това отнема време и естествено пари. Брат ми ги беше подкарал така катаджиите и резултатат беше 3 акта:3 анулирани.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Полицаите няма да спрат да взимат подкупи, докато има кой да им ги дава! А тези, които дават предпочитат да се отърват по “бързото производство” и да бегат. И се получава един затворен кръг, от който на пръв поглед измъкване няма.

Да, действително е затворен кръг. Навсякъде по света се взимат подкупи за улични нарушения, въпроса е колко често се случва и за какво. За това на запад има монтирани масово камери и радари, предполагам една от целите е да се намали именно корупцията сред техните полицаи. Тук в България обаче това е трудно осъществимо, пък и да монтират, надали че изкарат повече от седмица, къде камъни, къде пушки ако са по-нависоко...[:D]

Даже радари за информация на шофьорите са монтирали на рискови участъци.

Наскоро забелязах, че и пред "София ленд" са заболи един такъв. []

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Еи това са шофьори, като вас

Не че се хваля но и аз почти всеки ден карам кола и досега за 5 години шофиране имам 1 фиш за превишена скорост и един акт за неправилно паркиране.

Хайде да кажат сега колко си слагат коланите след като почнаха да проверяват за това?

Няма да питам колко са ги слагали преди проверките защото знам какъв ще е вероятния отговор!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Войната по пътищата
    От roumen68 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 52
    Последно: 27-09-08, 10:44
  2. Отговори: 7
    Последно: 19-05-06, 14:16
  3. Пияните Шофьори в България
    От АиРиНи във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 28-10-03, 13:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе