Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 52

Войната на пътищата и за пияните шофьори...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2003

Ауууу... голяма тема, голямо нещо! []

Според мен положението по пътищата ( особено в София ), наистина прилича на война. [] И причините за това са няколко:

1. Липсата на самосъзнание у Българина изобщо. [] всеки маломумник с малак пишка и достатъчно пари може да се напъха в 1,2,3 или 5 тона желязо и да си избива комплексите по улиците. За 13 одини шофьорски стаж имам 2 ПТП-та ( 2002 и 2003-та ) и двата пъти горепосочни *****и спираха в задницата ми 'щото не спазват дистанция.

2. Липса на добри ( строги ) закони и най-вече неприлагането дори и на съществуващите ( корумпирани полицаи ). Горе - долу най-строгото наказание е отнемане на книжката, но с едно явяване на проверовъчен си я вземаш отново без проблем. Междувременно пак пиеш караш и помиташ нови 5 - 6 човека на някоя автобусна спирка, дреме ти на ... нали никой не те съди и на теб нищто ти няма...

3. Слаба подготовка на "новите" шофьори. - горе - долу на всеки пет години се намалява продължителността на подготовката, изпитите стават все по-лесни и по-лесни. Пример: преди около 20 години за шофьорска книжка се е дуржал изпит за устройство и действие на автомобила, листовки ( 40бр по 30 въпроса до 5 наказателни точки ), полигон ( без право на грешка ), градско кормуване, минимална продължителност на курса 3 месеца. Преди 12 - 13 години ( по времето когато аз държах изпит ) изпита включваше листовки ( 40 листовки по 30 въпроса до 3 наказателни точки ), полион ( без право на грешка ), градско, минимална продължителност на курса 2 месеца. Две години по-късно вече листовките бяха ( 30бр по 30 въпроса ), полигон ( 5 елемента, при грешка шестия е спасителен ), градско. Мимимална продължителност на курса 45 дни. Наскоро един колега "изкара" курс - 2 седмици ( 6 кормувания само градско ), изпит: листовки( нямам информация за брой, до 3 наказателни ), полигон - няма( ей затова хората не могат да паркират и маневрират ), градско ( ми платил си 50 euro на изпитващия и карал цели 20 метра ). Поне е съзнателен и каза, че не смее да кара, защото разбира че не може да кара и не иска да застрашава околните.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> За 13 одини шофьорски стаж имам 2 ПТП-та ( 2002 и 2003-та ) и двата пъти горепосочни *****и спираха в задницата ми 'щото не спазват дистанция.

<div align="right">оргинално мнение на xaero</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

е, какво сега ?

Да ти ръкопляскам/е ли ???

- Моята особа пък има >(ПОВЕЧЕ) от 25 ПТП(май така се пишеше в протоколите издавани от КАТ).

Обаче, искам да забележите:

- посочен съм за "виновен" само в 1 случай и ТО със "споделена вина"....

има си ЗДП и правилник за прилагането му към него...

В правилника пише:

-"Минава автомобила с предимство! ",

което пък обяснява защо карам с колан откакто имам "книжка"....

п.п.

<font color="blue">ако мислите, че сте добри "шофери" - направете "Фул каско" - винаги вземате повече отколкото сте платили...</font id="blue">

4. Тук е от
    Nov 2003

Smarty, просто съм си изказал мнението по темата. Това за шофьорския ми стаж и ПТП-тата го нмаписах, за да подчертая че съм "нормален" шофьор и че напоследък стават повече ПТП-та.

Колкото до каско-то... не знам с какво точно се занимаваш, но си пуснал 2 мнения в тази тема, в които "агитираш" хората да си направят "каско", 'айде без такива, става ли? И между другото на средностатистическия българин "фул каско" [] не му е по джоба и освен ако не прави редовно ПТП-та ( > 25 ) [] ) в никакъв случай няма да получи повече пари отколкото е дал.

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Тука стана супер интересна тема.

smarty [Мишел Ваян от филмчето] срещу пет шест участника.

1 000 000 километра, 25 ПТП-та ... уроци по български [цветофари], тютюнопушене, щатски закони и т. н.

smarty въпроса не е кой може да кара по напит, а дали ще си получиш заслуженото, ако на 26-тото ПТП пометеш едно невинно дете или един по-малко невинен старец.

Честно казано smarty, мислех, че към теб има някакво незаслужено субективно отношение ...

Очевидно обаче в отношението на някои от модераторите има резон.

Общо взето [не се сърди] постовете ти изглеждат на манджа с грозде.

Хващаш темата, после отиваш на съвсем друго място, връщаш се, айде пак нещо съвсем отвлечено ...

Вярвай ми трудно се чете.

Освен всичко друго, струва ми се че темата стигна до края си.

Законите са си закони и трябва да се спазват.

Да, някои катаджии са корумпирани.

Но не само те.

Да, някъде може и да мине това, което пише ru-boy.

Но съм сигурен и в това, че ru-boy няма да седне на кило водка зад волана.

6. Member Аватара на Milanoff
    Тук е от
    Oct 2001

Абе не се правете на много добри - всички сме виновни! Имам книжка от 12 години, карам интензивно и досега има един фиш и един акт. Не че много спазвам правилата, но има две "малки" правила, които спазвам и досега вършат работа:

1. Когато завивам, давам мигач и то далеч преди да завия - много хора не го правят , а понякога е много важно! Е да му е@ба ма..та не плащате тока за мигача, пуснете го и то по-рано от натискането на педала за спирачката - със сигурност има ефект! А някои "говеда" на пътя спират и/или завиват и чак тогава (евентуално) дават мигача, а разните му там с едни голееееееми черни коли със тъмни стъкла дори не си дават труда да си мръднат тъпата дебела ръка, защото не им пука - те имат каско, но питаш ли ме как се спира почти 20 годишна Лада при скорост 60-70-90 km/h за 10-тина метра.

Не става!

2. Когато реша да пия, дори 3 бири оставям колата и взимам такси! По добре 3,4 или 5 лева, отколкото да ме съдят като за човек или да се занимавам с ченгета!

Това е, и ние сме виновни и ченгетата са виновни и цялата система е виновна, но защо да давам повод на ченгетата да ме рекетират!? Е, аз не искам и не го правя! Карал съм много пиян, бях много по-млад и не ми пукаше, но сега вече не го правя и мисля че така трябва!

Относно превишената скорост, със сигурност радарите са настройват поне на 20-30 км/h над това, което показва знака, така че ако знака е 40, а караш в града със 60-70 със сигурност някой с онези големите коли ще те изпревари и ще имаш повод да се заяждаш дори и да те спрат! Поне за сега минава, но и да не мине ще минеш само с фиш.

Не искам с това мнение да показвам как се минава метър, просто искам да кажа, че човек ако е разумен ще си спести много неприятности по пътищата! Това е от мен и умната по "пистите" на БГ!!![:D]

7. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Абе само аз ли знам, че фишове вече НЯМА?

По новият правилник имат право ти да праснат само акт...

8.  

9. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

<font color="blue">--------------Offtopic--------------</font id="blue">

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">айде пак "дъри-бъри"...

ама като почнахте да се хвалите, да ви кажа и аз:

имам >(повече) от 1 000 000(милион) км.

<div align="right">оргинално мнение на smarty</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Хмм, ти на колко години си бре ?

В профила пише 22, в ICQ също!

Тоест, имаш от 4 години книжка. Значи при елементарна сметка, ти караш по 250к. километра годишно, като го разделим това на 365 дни в годината, стигаме до невероятното число от 684.93 км. средно на ден! Толкова и такси да караш, не можеш да навъртиш! А и тея 25 ПТП... Ти как си още жив ? Или те се изразяват в ужулване на колата на паркинг.

Е как да не го приема сега това за откровена подигравка, лъжа, заяждане и какво ли още не.

Отново 100 причини да ти едитвам псотовете.

ЗАЩО!

A към останалите - темата наистина е актуална, за това моля, не я обръщаите на спорове на лична основа!

<font color="blue">--------------Offtopic--------------</font id="blue">

10. Тук е от
    Nov 2003

Milanoff, улучи Бинго с тия две правила. Де всички да бяха като теб... иначе номера с изпреварването го практикувам редовно.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Мой приятел, който живее от 20 години в Израел, наскоро ми беше на гости и сподели, че по дългите пътища в Израел(което е доста оносително-Хайфа - Тел-Авив - към 40км) на всеки 2 км имало камера. Но кое ми направи най-силно впечателние? От всичките камери, само няколко били истински и всяка седмица им сменяли местата! А иди и карай като луд... На всеки 2 км камера(няма кого да подкупиш), а и на това отгоре евтино като решение, защото само малък брой от тях са истински. И е много ефикасно, защото водача никога не знае коя е истинската. Не виждам проблем това да се направи и в България.

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

orpamarosa мислиш ли, че камерите ще оцелеят повече от една седмица.

Не, отговарям ти. Риторичен въпрос е това.

Докато някой се усети да си пробва, Glock-а, а защо не и прашката, някой мангал вече ще я е задигнал.

Със сигурност.

Няма смисъл да ми казваш "ама тя ще го снима".

Нищо няма да снима, ще си нахлупи един вестник на главата пък тя да си го снима.

Брат'чедите крадат високоволтови кабели без проблем, че една мижава камера ще и простят.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Факт е, че от 20 камери, 2 ще са истински а останалите са макети. Мисля, че с това отговарям на въпроса ти. Нека си стреля човека. Но съм убеден, че не може да си позволи да стреля на всеки 2 км в посока към морето да речем и все да му се разминава.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Sunny, не ги слушай мъжете. За тях все жените са им виновни. Да не цитирам реплики на мъж, като види дама зад волана.

За ваше сведение - господа мъже, една жена кара много по-внимателно от един мъж, независимо от скоростта.

Много малко са случайте, в които неуверена в способностите си дама се качва да шофира. За разлика от момченцата - вчера взели книжка, на чието чело можеш да прочетеш "Пътя е мой, тротоарите също".

<div align="right">оргинално мнение на Profita</div id="right">

Ти виждала ли си изобщо как кара Sunny -- Dockera и Gadget напълниха гащите последния път []

BTW: Сред жените може и да има добри шофьори, но повечето жени имат проблеми с паркирането. Ти като жена по-добре ще обясниш защо е така...

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Въпроса е принципен orpamarosa, нямам нищо против това, което казваш.

Сигурно е така както казваш, но понеже живеем в страна с измислени правила, с измислен морал, с измислена съвест, с измислено гражданско съзнание нищо от от това, което поставянето на камерите цели няма да се случи.

Или мой приятел и началник, доста по възрастен от мен, когато за пръв път постъпих на държавна работа ми каза следното:

Приятелю, запомни едно:

"В България всичко е вятър ... само вятъра не е вятър"

<font color="teal">-------------------- offtopic -----------------------</font id="teal">

Представете си само следното безумие ...

Един заместник областен управител на един от най-големите градове на България е предложил следното и предложението му е прието.

В областта дърветата покрай пътя да бъдат изсечени, защото те били предпоставки за ПТП. Или ... ако няма дървета, няма къде да се блъснеш.

Е аз по голяма глупост от това не бях чел по вестниците.

А имайте предвид, че е вярно. Проверих.

На посевите, майната им ... всеки над 14 години знае, че тези дървета са засадени нарочно, а не са дошли от някъде сами.

На въздуха също майната му.

Ама щели да ги посадят по далече от пътя.

Да де, ама то по далече значи в нивите, където се отглежда жито. Това не е важно обаче, майната му на житото, забележката не е взета под внимание.

Сега предполагам ще се чака да се определи фирмата, която да ги изсече. [] Смигам.

Предположения.

1. Понеже администрацията е бедна и няма пари да плати изсичането фирмата ще се обезщети с дървения материал. [] Пак смигам.

2. За засаждането обаче ще плати ... и то еди колко си. Малко по-скъпичко отколкото струва материала за засаждане, но това е защото ще бъдат някъкъв по особен вид дървета. [] Смигам за трети път.

<font color="teal">-------------------- offtopic -----------------------</font id="teal">

17. XAH
    XAH е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Живее в
    София

Абе за какво говориме въобще... []. Супер говеда сме си и това е...

http://www.news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=133299

18. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Господа един такъв въпрос

Като сте пресичали по пешеходна пътека колко пъти са ви давали път?

Като сте карали колко пъти сте давали път на пешеходци?

И специално за случката в Младост 2

През въпросната спирка минавам всеки ден по два пъти - отивайки и връщайки се за и от работа. Видимостта там е добра, осветлението също. Средната скорост с която минават от там е 80 (заради завоя), иначе щяха да карат с повече. Ограниченията за скоростта не са сложени ей така щото им е кеф. Представете си картинката спукване на предна гума на Цариградско шосе при скорост 120 км/ч (скоростта с която се кара в лявата лента) примерно в 4 часа следобед.

Ограничението от 50 км/ч на бул. България също изглежда смешно. 96-та година или някъде там видях един опел увит около една лампа точно до моста на Витошка. Опела беше огънат на близо 90 градуса, гърнето му беше отхвърчало върху насипа, а щофьора го извадиха на части. Буквално. Да не казвам какво се случва заради несъобразена скорост на завоя на бул. България при площад Ручей. Редовно трябва да сменят парапетите защото някой гъзар не е успял да вземе завоя. Преди 4 години един дупетат ме отнесе със служебния си баварец докато карах колело. Точно защото не си беше дал труда да даде мигач. Какво повече да кажа освен:

Софийска маршрутка, шофьора кара като луд и минава на червено на светофарите.

Пребледнял пътник го пита:

-Господине защо карате така?

-Аз съм каубоец, ние каубойците така си караме.

По някое време маршрутката стига до зелен светофар, шофьора набива рязко спирачки

-Но защо спряхте, нали е зелено?

-Е... Ти пък, сега чакам да минат другите каубойци.

и още нещо по темата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Войната по пътищата
    От roumen68 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 52
    Последно: 27-09-08, 10:44
  2. Отговори: 7
    Последно: 19-05-06, 14:16
  3. Пияните Шофьори в България
    От АиРиНи във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 28-10-03, 13:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе