Живея на шумен и натоварен булевард и често се чува дрян - тряс. Излизаш на терасата и виждаш поредните посипани стъкла по асфалта, парчета броня. Преди малко обаче се чу едно глухо туп. Излизам и гледам просната на асфалта старица, на около 10 м след пешеходната пътека. На още толкова след нея беше спряла и колата която я е ударила. Не можах да разбера - дали жената е била на пътеката и колата я е отхвърлила, или е била извън нея. Малко по късно дойде линейка, но жената си лежеше все така неподвижно. По бавните действия на санитарите стана ясно, че е мъртва. Линейката се бави поне 10-тина минути на място. Защо след това като тръгна пусна и сирената - въобще не ми стана ясно. Да вдигне малко шум ли, да покаже дейност ли, или да обърка още и без това обърканото движение.
Напоследък съм бил свидетел на такива изцепки по пътищата, надявам се както и вие, които нормални хора не могат да ги направят. Буквално трябва да си ненормален за да шофираш така. Тези кампании по медиите за войните по пътищата май не оказват никакво въздействие точно на когото трябва - на нерваците - кретени с 2 пръста чело и основно образование, които си нямат хабер ни от динамика на масивно движещо се тяло каквото е автомобила, нито могат да предвиждат какви рискове крие начина им на шофиране. За такива неща се иска не нещо друго, а акъл. Колкото пъти ми се е случвало да видя в лице някои от тези каскадьори, съм се удивлявал от поразителната им прилика със шимпанзе. Със също толкова видим интелект.
Според мен издаването на шофьорска книжка трябва да е свързано и с доста сериозен психо-тест и преминаване на някакакъв тест за интелигентност. Това може сериозно да намали броят на катастрофите. Но стига такива тестове да са съвсем сериозни и да не може с някой лев на ръка да се заобиколят.