Задача, която трябва да реши дъщеричката на една приятелка - в 3-и клас
15 4 9 10
22 13 9 30
27 19 9 ?
51 27 18 ?
числата са подредени по някакво правило, намерете какво е правилото и кои са липсващите числа?
Задача, която трябва да реши дъщеричката на една приятелка - в 3-и клас
15 4 9 10
22 13 9 30
27 19 9 ?
51 27 18 ?
числата са подредени по някакво правило, намерете какво е правилото и кои са липсващите числа?
15 4 9 10
22 13 <font color="red">9</font id="red"> 30
27 19 9 ?
51 27 18 ?
Сигурен ли си че това число не е 5? Защото ако са ти го дали написано на ръка, може и да са сбъркали при преписването - цифрите си приличат...
Ако е така, то отговорът е
15 4 9 10
22 13 5 30
27 19 9 37
51 27 18 60
Елеле... аз като бях в 3-ти клас доста по-лесни неща праихме.
Това е задача от тест за интелигентност който от сфоя страна е направен за пълнолетни, но в никакъв случай не и за третокласници.
Задачката е елементарна -> P, Z, X, Y -> (X+Y) - Z = P или (P+Z) - X = Y
Какво толкова и се дзверите?!?
Ей тия новите третокласници гении бре . Тя за бате Gadget мое и да е елементарна, ма за 8-9 годишно дете... А аз си мислех, че младото поколение пропада .
Хмм! Интересна задачка за 3-ти клас. Май по мое време нямаше такива сложни задачи. Аз успях да я реша но ми е интересно как ли ще я реши едно детенце на 9-10 годинки. Е, разбира се че има и изключения.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хмм! Интересна задачка за 3-ти клас. Май по мое време нямаше такива сложни задачи. Аз успях да я реша но ми е интересно как ли ще я реши едно детенце на 9-10 годинки. Е, разбира се че има и изключения.
<div align="right">оргинално мнение на GENERALAT</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">?!?!? БРАВО [] би ли казал решението з-то никой от направилите постове не изложи логи4но решение .....
и освен това Eddie може да не се е объркал .......
@mxkolev
Е не си прав... В моя пост виждаш решението, а Инспекторът го е обяснил (btw, скобите са излишни). Както той казва, задачката е елементарна, само дето условието, което е дал Еди е грешно.
в интерес на истината нито едно от дечицата не е занесло решението на задачата, поради обясними причини - учителката е сбъркала условието, т.е., дала го точно така, както и аз го написах в началото...
а до колко наистина е сложна тази задача за 9 годишно дете... интересна тема...