Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 44

Прецаквали ли са ви на студентски изпити?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Взиманетона изпити е цяло изкуство, някой път трябва да напиша кратко ръководство за това. Един път само са ме късали и то по предмет, който знаех доста, но като се заяждам с преподавателката в института, никой не ми е виновен. Студентите са много изобретателни, но рядко ходят (по обективни причини) научили на изпит и после, те естествено не могат да са виновни и виновен е преподавателя. Но, както казах в началото, всичко е въпрос на стратегия, а не толкова на знания.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

е, какво толкова?

просто си попаднал в процента за скъсване.

какво си мислиш?

при преподавател със самоуважение има процент на двойките.

и ако всички знаят за 3 - той кара вече по симпатичност.

я си спомни, да не си го дразнил нещо на лекциите с глупави въпроси или да си се хилел там отзад, докато дъртака е обяснявал някоя според него заплетена формула - а може би точно формулата, която ти е дал на изпита...

тия старчета са много отмъстителни и за такива работи въобще не са изкуфели

4. Member
    Тук е от
    Feb 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това си е въпрос на лотария. Най-фрапиращия случай при мен беше когато асистентката ми по строеж на веществото (квантова механика) ми погледна книжката и видя че имам една единствена 5-ца и всичко друго бяха 6-ци и ми каза:

"Съжалявам колега, но не мога да ви разваля книжката с някаква 4-ка"

И така 6 или 7 пъти подред.

<div align="right">Originally posted by fori - 30/01/2004 : 10:57:04</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Мдам туй е много вярно. МНого се дразня когато примерно почна с кофти оценки и нататък всички преподаватели гледат кви са ти първите оценки и пишат според тях. Леле полудявам просто. Особено ако първите оценки съм бил "прецакан" ).

5. Member
    Тук е от
    Nov 2003

------- не по темата ------

Ееееех, младост ! [:D]

Карате ме да се върна доста назад (15-20 год. - някои от вас още не са били родени[] ), но ...

------- не по темата -------

Две случки, от моя иначе богат на емоции студентски живот

- Първи курс във ВМЕИ - София (така се казваше тогава ТУ-то) . Изпита е по физика. Предодавателя (иначе не лош човек) хваща един от колегите, че преписва и го гони. В стаята мертва тишина ... никой не иска да седне да го изпитват, защото вижда, че е в лошо настроение . Сядам аз. Въпросите ги знам, написъл съм всичко (кво да правиш - новобранец) Въпроса за който се заяде беше свързан със ъгъл на отражение на светлината - не била такава формулата. "Леле, горещ ветър" , както се казва - на мен там ми е силата (Математическа гимназия в ония години беше голяма работа). Вземам лист и му извеждам формулата и нахално му го тропвам на масата. Естествено писа ми 2, защото било със синус, а не с косинус []

- Друг случай. Четвърти курс. Тогава имаше изпит по Научен комунизъм - не се смейте, имаше и такъв. Трябваше да се държи на лятната сесия , ама нещо се разсеях и не отидох. Цяло лято - лайф. Началото на септември - отиваме на Созопол - Аполония, не е за изпускане. Аз вземам учубника - да уча. Сигурно още има пясък в него (ако е цял) от прехвърляне по плажовете, но така и не го отворих. После взех изпита с 6. Оказа се че ме изпитвал преподавателя, който половината семестър преподавал по заместване, а аз не го познавах. Но излезе пи4.

Айде да не ви досаждам повече....

6. Member
    Тук е от
    Dec 2003

hehe ami zavisi daskala kak e stanal sutrinta predi da doide na izpita ... shto da ne te skasa.. kvo mu puka na nego .

Az predi 10min se pribrah ot izpit :P. Onia den ot zadochnicite nikoi ne go e vzel, vchera ot 2 specialnosti go e vzelo 1 momiche.. tova sa nad 100 choveka - 1 troika . Neska kato vidqh zadachite stanah i si tragnaha.. dava zadachi koito gi nqma v uchebnika, za da minesh trqbva da si fen na matematikata )).

A predi nqkolko dena po himia.. docenta ni vika - za 3 trqbva da znaete uchebnika s koricite (negovia uchebnik razbira se) , za 4 trqbva da znaete kolkoto men , za 5 trqbva da znaete kolkoto Mendeleev, a 6 e nevazmojno da imate. I pak taka.. ot 40-50 choveka 1 troika i choveka ni vika nakraq - aide pokajete che znaete neshto.. neska sam se nastroil da pisha troiki :P

7. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Къде режат така яко?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Щом си при Чакъров трябва яко учене. Има и по гадни от него но там лесно минаване няма. Иначе тя ВМ1 си е лесна.

<div align="right">Originally posted by Julian*-*30/01/2004*:* 09:29:48</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

вм1 си е лесна найстина, текущите са ми само много добри, по вм2 даже отлични ... но да видим..

дано да сте прави за `вълната` с първите оценки [] .. да не ми развалят `успеха` [:D]

абе според мен като си учил даскала колкото и крив извратеняк да е пак ще имаш поне 3...

а това че една от 100 формули не знаеш и баш тя ти се пада - ами късмет - ако е има във въпросника към изпита ти си длъжен да е знаеш... []

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Разправят, че навремето в ХТИ , на изпит при проф. Лимон Генов(дъщерята на който се казва Есенция - т.е. Есенция Лимонова Генова) се явила една студентка, която той решил да скъса като нашият съфорумник.

Затова и задал следния допълнителен въпрос:

- Колежке, рН на чая !

тя , обаче не му останала длъжна:

- Със лимон, или без лимон?

Професора:

- Вън !!

11. Member
    Тук е от
    Apr 2003

не не ми се е слу4вало явно с мн коректни хора съм си имал работа !!![)] това първо ! второ, сега съм от другата страна на бариерата / преподавател съм в УНИ..../ и знам какви може да са последствията за 4овек който постъпва по подобен на4ин и се държи така ..... и трето замисли се малко по-сериозно над думите на Кайсо !!!

12. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Onia den ot zadochnicite nikoi ne go e vzel, vchera ot 2 specialnosti go e vzelo 1 momiche.. tova sa nad 100 choveka - 1 troika . Neska kato vidqh zadachite stanah i si tragnaha.. dava zadachi koito gi nqma v uchebnika, za da minesh trqbva da si fen na matematikata )).

A predi nqkolko dena po himia.. docenta ni vika - za 3 trqbva da znaete uchebnika s koricite (negovia uchebnik razbira se) , za 4 trqbva da znaete kolkoto men , za 5 trqbva da znaete kolkoto Mendeleev, a 6 e nevazmojno da imate. I pak taka.. ot 40-50 choveka 1 troika i choveka ni vika nakraq - aide pokajete che znaete neshto.. neska sam se nastroil da pisha troiki :P

<div align="right">Originally posted by g_ishkitiev*-*30/01/2004*:* 14:14:28</div id="right">

E така тръгват слуховете, разбирате ли ме сега какво имам предвид

Колегата дето го е писал това, не му давам повече от 1 курс - първи семестър

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Тук гледаме да се събираме все интелектуалци [8D] или поне такива, които рано или късно ще станат такива.

Та мисля, че всеки, който е или е бил студент ще се съгласи и с моето мнение.

По ред причини съм държал над 130 изпита в два различни университета или да ги наречем ВУЗ-ове.

И така като се обърна назад, мога да кажа че са ме ощетявали на изпити, но не са малко случаите, при които съм издържал изпита и то блестящо при условие, че съм подготвен, да кажем на 70%.

И в двата случая има много условности, така че не бива да се сърдим на нито един от преподавателите, освен ако наистина ощетяването не граничи с някаква лична омраза или антипатия от страна на изпитващия.

Бих се считал за ощетен, ако със сигурност знам блестящо целия конспект + още малко по-материята извън конспекта и ми пишат оценка различна от отличен.

Почти е сигурно обаче, че 99% процента от настоящите и бившите студенти не се явяват така подготвени на изпит.

14.  

15. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Като го написа това и се замислих ... ама аз май трябва да съм още 1ви или максимум 2ри курс а не 4ти. Междудругото 90$ от изпиите съм си ги взел с преписване мисля и така да продължа все пак всеки търси лесния начин за преживяване

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Като го написа това и се замислих ... ама аз май трябва да съм още 1ви или максимум 2ри курс а не 4ти. Междудругото 90$ от изпиите съм си ги взел с преписване мисля и така да продължа все пак всеки търси лесния начин за преживяване

<div align="right">Originally posted by glarus*-*30/01/2004*:* 23:38:01</div id="right">

Да де, има и такъв начин за завършване, ама ако и после си вадиш хлеба с преписване все с ръкавели и наколенки ще ходиш...

17. Member
    Тук е от
    Dec 2001

хехее.... Лупус точно го е написал []

ще ви пиша след 12 часа - след 7 съм на изпит - уж учих... 2ри изпит ми е - на първия нямаше човек дет да знае над 20% нещата, ама нямаше и човек с 2... [:D]

18. SAGE
    Guest

Glarus, радвам се че учиш в ТУ а не медицина[][][][]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. студентски начин за размразяване на хладилник ...
    От studenta във форум Хладилна техника
    Отговори: 9
    Последно: 13-04-12, 19:04
  2. Отговори: 4
    Последно: 03-11-08, 21:08
  3. Чести студентски празник
    От Julian във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 08-12-05, 17:02
  4. Отговори: 1
    Последно: 25-02-05, 18:44
  5. "СТудентски" сайтове се търсят :)
    От D3BEP във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 12-06-04, 22:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе