Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 44 от общо 44

Прецаквали ли са ви на студентски изпити?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Glarus, радвам се че учиш в ТУ а не медицина[][][][]

<div align="right">Originally posted by SAGE*-*31/01/2004*:* 00:22:55</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Един мой преподавател казваше:

"На докторите грешките са им под земята, а на инженерите всички ги виждат и им се смеят"

2.  

3. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

За мен още си важи правилото, че човек се учи от грешките си.

По време на следването имах един преподавател, който не пропускаше да ме къса на изпит по право. Винаги го взимах от втория път [}]. Тогава бълвах гръм и мълнии на думите му: "Колежке, съжалявам, но ще се видим отново с Вас", а сега съм му благодарна, че ме накара да "изям учебниците с кориците", защото полза винаги има, дори и да не се реализираш като юрист.

4. Тук е от
    Jan 2003

За моя случай мога да кажа че всичко беше така! Мен не ме изнервя толкова факта,че ме скъса,а начина по който го направи без да ме пита нищо друго и да ми даде шанс.Според мен трябваше ,защото наистина бях развил много добре въпросите!Досега винаги съм се представял много добре и ме късат за 1 път. Любо не си прав приятелю! BTW кога ще направим едно ЗТН?

5. Тук е от
    Apr 2003

тук е мястото най-накрая да се съглася с glarus за нещо - че в ТУ най-сигурния вариант да си вземеш изпитите е с преписване - няма да те яд ако си учил и те прецакат, но и това не съвсем сигурно - при една луда (Пешева - Математика 3) и преписах учебника пъвия път (разумно а не дословно) и ме скъса, след това и преписах лекциите и пак ме скъса накрая писах некви невероятни глупости но пък бяха най-верните от потока и ме пусна и в трите случая задачите бяха решени перфектно. Въобще ТУ е един голем ***

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Айде тука стана малко място за български народни приказки.

Я направете една тема, вицове, слухове и измишльотини от студентския живот.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Айде тука стана малко място за български народни приказки.

Я направете една тема, вицове, слухове и измишльотини от студентския живот.

<div align="right">Originally posted by Malone*-*31/01/2004*:* 17:42:15</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Взех си и втория изпит!

Това НЕ е приказка - истина е ! [:D][8D][][Yeah!]

8.  

9. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">тук е мястото най-накрая да се съглася с glarus за нещо - че в ТУ най-сигурния вариант да си вземеш изпитите е с преписване - няма да те яд ако си учил и те прецакат, но и това не съвсем сигурно - при една луда (Пешева - Математика 3) и преписах учебника пъвия път (разумно а не дословно) и ме скъса, след това и преписах лекциите и пак ме скъса накрая писах некви невероятни глупости но пък бяха най-верните от потока и ме пусна и в трите случая задачите бяха решени перфектно. Въобще ТУ е един голем ***

<div align="right">Originally posted by didobido*-*31/01/2004*:* 17:28:22</div id="right">

Колега съсщата тая мацка ми е преподавала и намен по математика 4 може да теб да се е водила математика 3 няма значение и аз си взех изпитас от 3тия път, като първия път ми каза "Колега знаете за мойта слава не може да не скъсам никой" идваше ми да я пречукам..

Относно това, че не уча медицина или не е правилно да преписвам искам само да добавя, че ако завърша университета с 6.00, като знам целия материал за всичките 4 години колко % оот знанията си ще използвам в практикатиката?

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Десет процента.

Но ако наистина си научил всичко, което ти е преподавано ще знаеш тези десет процента, които са ти нужни. И ще си го спомняш винаги, когато се наложи.

В противен случай, една година след завършването ще си точно толкова подготвен, колкото преди да започнеш.

11. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

да ти кажа като сравнявам моите умения с тези които се водят "отличници" може би няма разлика и ако има тя е в моя позла, защотото аз работя с тези знания и ги усъвършенствам

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">да ти кажа като сравнявам моите умения с тези които се водят "отличници" може би няма разлика и ако има тя е в моя позла, защотото аз работя с тези знания и ги усъвършенствам

<div align="right">Originally posted by glarus*-*02/02/2004*:* 11:27:55</div id="right">

Виж сега приятелю,

Далеч съм от мисълта да те поучавам, по-малко са ми звездичките от твойте[:D]. Ако приемаш нещата така,можеш да не четеш по-надолу.

Това, че работиш по специалността и прилагаш наученото в практиката е най-добрия вариант. Само че, ако научиш 5-10% от теорията ти и толкова ще приложиш в практиката - т.е. ще си останеш на чирашкото ниво. След много дълга практика може и калфа да станеш, но майстор никога. Защото образованието, освен че ти дава знанията, ти дава и методологията на придобиването и осмислянето им. А и ти разширява кръгозора. Имал съм в дългата си инженерска практика доста контакти с такива хора. Ако му обясниш добре идеята и му кажеш точно какво трябва да свърши, той ще го направи добре, но никога няма да доразвие идеята с нещо свое. Просто няма кръгозор.

Имах в МЕИ един преподавател, който казваше:

"Завършването на института не ви прави инженери, той ви дава правото да станете такива."

13. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Lupus, напълно съм съгласенс теб, най-вече с методологията, но сега учих за един изпит по Теоретична механика на полимерите, когато прочетох лекциите 80 листа А4, които за да ги разчета се изккьорих дадени са от преподавателя си зададох въпроса: "Какво ли трябва да ми остане в главата от този материал?" отговора май е нищо. Сега уча по Контрол и диагностика на неметални материали лекциите за 20 листа писани на ръка ами .. и 20 листа си изчетох с интерес и се оказа, че всичко е важно.

относно звездичките, за мен са почти нищо това че всичките са ми в един цвят само ме радва и толкова.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2003

Lupos, голяма част от обучението ми в МЕИ, поне първите три години, се сътоеше в заучаване на разни неща дето почти никой не се зае да ти го обяснява за кво са ти - ако не се занимавах с аудио обработка още нямаше да знам тоя ред на Фурие къде да си го ..., друго важно нещо беше как да пишеме сорсове в сплескания едитор ed, щото Евгениев, уж млад и адекватен преподавател, беше решил че Notepad-а е много нескопосан - можете да се сетите като никой от нас не е работил с него колко време се губи за глупости. Като прибавиме че само няколко от преподавателите бяха в час със съвременните тендеции, езва ли преди 10,20 или 30 години се е учило как да дялкаш каменно колело. Ако трябва да излагам още примери за това как 80 % от материала дето са ни го дали е доста в страни от необходимото няма да ми стигнат и 10 страници от форума

16. Тук е от
    Feb 2004

Аз малко съм позакаснял с отговор на тази тема, но регистрирал съм се във форума, ще си кажа и аз

Четох и гледах, но не забелязах нито един състудент. Аз уча в НБУ и съм 3-та година. Официално не съм късан на нито един изпит, но бях скъсан мин. година по C++, защото съм заклет Pascal-аджия, човека така го беше омешал този изпит, че завърши със скандал, но не ни написа 2-те, за да не даваме по 10лв после отново.

Сега този семестър няма да се явя по Визуално Програмиране, където познайте какво учим? Пак C...и то при кой? При Агоп Хачикян, който човека ми изисква 7 протокола!? (ко туй ве?) и курсова работа, и съм получавал право да ми пишел 2!? Братото е объркал университета, да си седи в ТУ и да си ги има там изискванията. Та го овиках пред шефовете на програмата ми бая много. Вдигат рамене ама може и да го изгонят, защото вие не знаете ама съм бая устат...

17. dP
    dP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003

Навремето в ТУ - Пловдив имахме един измислен предмет "Автоматизация на инженерния труд". Водеше го Славян Сапарев. Беше известен като резачка. Къса един колега на задачите. На поправката колегата взима изпита и след това си вади задачите, където е скъсан и пита Сапарев защо го е скъсал. Той ги оглежда отвсякъде, проверява ги и му казва "Де да знам. Сигурно така ми е дошло."

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. студентски начин за размразяване на хладилник ...
    От studenta във форум Хладилна техника
    Отговори: 9
    Последно: 13-04-12, 19:04
  2. Отговори: 4
    Последно: 03-11-08, 21:08
  3. Чести студентски празник
    От Julian във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 08-12-05, 17:02
  4. Отговори: 1
    Последно: 25-02-05, 18:44
  5. "СТудентски" сайтове се търсят :)
    От D3BEP във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 12-06-04, 22:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе