Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 38 от общо 38
Like Tree2Одобрявам

Nai tapoto, koeto vi se e slu4valo (s PC)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2002

Значи един ден си правя оглед на старото ми PC, без определена причина хехе (For no particular reason, copyright: Форест Гъмп, велик филм) и след това ми изчезна флопито. Сега не че ми трябва много, ама веднъж годишно си трябва за буутване най-малко. Е, закъде без флопи? Купувам си ново, монтирам го- пак същото! Изпадам в тиха паника и почвам да гледам в една точка и да разсъждавам... флопи контролера е изкихал (преди това смених и кабелите) ама няма такива контролери... и си викам я да си взема друго дъно, а между другото си направих bootable CD - голям кеф за всеки случай, ако се скапе HDD-то. И като сложих другото дъно и видях, че пак не става, отидох в килера да взема Rocket Launcher-a, ама добре, че го бях скатал на по-сигурно място...!!! И така живота си продължи, ама усещах винаги неприязън към този компютър, когато се доближах на по-малко от 2 м от него. ... И един слънчев ден го разфасовах щото нещо ми се бъзикаше, и...о, чудо: като го сглобих и пуснах: флопи като слънце - пушка... и върти 2 пъти по-бързо дискетите ( е, не е баш така, ама на мене така ми се стори тогава...) И като видях съм забравил да затегна болтчетата!!! И значи какво?- прекалено силно съм затегнал болтчетата преди и то се е деформирало и затова не е сработвало. В резултат на тези мъки сега имам 2 флопита, 2 дъна и кабели много. Е тва е тъпотия, така, че не затягайте болтовете както се затяга болт на джанта на Камаз...

When the Machine breaks down, we break down (للتعارف وتكوين صداقات جديده)

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Kato kaza flopi edin pat mi triabva6e disketa i paham parvata, koiato namerih. Double click A: i ni6to. Vikam si "Sigurno disketata ne stava". Slagam druga, sled tva druga i pak ni6to. Sled 6-tata disketa se se6tam da pogledna flopito, i kvo da vidia - mi to hi4 ne sveti.

Kato poglednah vatre vidiah, 4e kabela za zahranvaneto se e otka4il kato sam 4ovarkal vatre. I bez mnogo mnogo da mislq go vklu4ih kakto si rabote6e PC-to. To izpisuka, i za goliamo moe u4udvane ne zabi, i daje flopito tragna. SCSI hot plugable da hodi za gabi v gorata. Az moga da si smeniam flopito kakto si rabotia

Vsa6tnost edin pi4 mi spodeli, 4e negovia disk mojel sa6toto, samo 4e ot 10 pati edin.

<center></center>

4. Member
    Тук е от
    Jun 2001

с флопи-то няма проблеми ве брат, аз мойто си го включвам в движение, но с диск не бих пробвал, и СД не съм пробвал но съм убеден че ще стане

5. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Взимам си преди нова година Celeron-че 1.2, клоквам го на 1.56, и върви като змей горянин. Да ама ми хрумва идеята да сменя ATI-то (Radeon VE/32DDR - и то добре се клокваше 166@230), сбирам парици и си взимам V8200Ti2 - след 15 дена чакане се появява, викам ура и ръгам GF3-ката. И какво следва - красив черен екран. Бре да му тегля ножа, загубих 2 часа докато установих, че загубеното GF3 отказва да бачка на повече от 105MHz FSB. И сега се мъчи процесорчето на 1,26, с 300MHz по-малко от преди, ама имам за сметка на това сериозна SVGA. Някой беше казал, че в живота има компенсаторни механизми, това го разбрах бързо на собствен гръб - или читаво CPU + мижаво SVGA, или обратното!

6. Member
    Тук е от
    Sep 2001

<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

с флопи-то няма проблеми ве брат, аз мойто си го включвам в движение, но с диск не бих пробвал, и СД не съм пробвал но съм убеден че ще стане

<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

Hotswap на IDE устройства (HDD, CD) става само под Windows 2000, XP и BeOS (от операционните системи, които съм пробвал).

BEWARE! INTEL INSIDE!

7. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Хех, сега и аз се сещам за две случки. Значи веднъж с един приятел сме в нас и аз трябва да му печатам нещо. Та той си лежи на леглото, а аз тамън отивам да му покажа пробно копие да види дали е доволен от резултата. И в този момент се чува лек пукот, абе като гръмнала крушка, и ние се ослушваме. Обръщам се аз към компито и гледам от монитора излиза бял пушек. След секунда две и замириса на... абе не знам на кво. А монитора продължава да си работи(CTX PR711F)! Една седмица карах така, но все пак го занесох във фирмата да го видят, нали си е в гаранция. Върнаха ми го като казаха че нищо му нямало - кой знае и колко са гледали де. Все още съм си със същият монитор.

Друг път пък, когато мрежата ни беше коаксиалка, тръгнахме да включваме още един човек. Отиваме при него и един се заема да оправя кабела и да го връзва отзад. Още при доближаването до кутията взеха да прехвърчат искри ама тоя дето ръга кабела само се смее и продължава. И като го добря до карта и тога пак нещо изпука . Е вече на нашия човек не му беше толкова смешно. Явно доста го беше разтърсило. Обаждаме се на другия краен да го питаме дали е усетил нещо, а той пита кво правим, че покривката под компа се подпалила . Като отидохме в тях забелязахме и че синджирчето дето заземява терминатора беше стопено. Нещо явно беше сбъркано с контактите при приятелчето. Той самият разправяше как като пипнел парното и кутията на ПЦ-то го удряло ток. В крайна сметка не го вързахме, човекът сам се отказа. А останалите си купихме нови мрежови карти .

"we sense a soul in search of answers"

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2001

А пък при нас (и нашта мрежа е коаксиалка) се случиха две неща в един ден. Първо, як`ъв пич реши да си подрязва лозата, та подряза и кабела покрай нея (лозата минаваше покрай балкона на първия етаж). Сега е с седем снадки, ама карай. Второто бе, че точно тогава друг пък прецени, че това е новия кабел от кабелната..., та се наложи да се купуват нови карти.

В зората на своята компютърна грамотност на практика проверих какво означава командата Low Level Format от БИОСА. Тогава бях с 386-ца и 270 МВ хард (мале, колко софт можеше да се качи тогава на такъв диск). Един месец съм чел книжки за ДОС, докато преоткрия fdisk.exe и неговите безгранични възможности

BROUGHT TO U BY MSAN

10. Member
    Тук е от
    Jan 2002

ami na men mi se precaka zahranvaneto (neznaino kak) i be6e mnogo veselo PC-to mi ne moje6e da se spira dori i ot POWER butona, edinstvenoto re6enie be6e kontakta.

Osven tova vuv firmata mi kazaha 4e zahranvaneto davalo po malko naprejenie i tuk sum imal kasmet zastoto e mojelo da dava 220V po kabelite za dunoto, HDD-to, CD-rom-a...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Video na 8MB, koeto raboti na 4?
    От De4ev във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 1
    Последно: 30-03-04, 16:04
  2. [?] Lepilo s koeto da lepna radiator?
    От PROKOBA във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 18-07-02, 00:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе