Здравейте колеги,
имам следния проблем:
на една машина която ползвам образно казано като сървър имам инсталиран Аутокад 2014.
На тази машина се работи през ремоут десктоп отдалечено.
Проблема при работа с аутокад е че мишката лагва, има закъснение поради което е невъзможно да се работи бързо.
Лага се появява само когато курсора е върху зоната за чертане, преместя ли я на менюто лага изчезва.
Четах доста из нета за тези проблеми, правих всякакви препоръчани настройки като включване на хардуерно ускорение и изключване на разни други настройки. В крайна сметка проблема не се оправи. Пробвам и с версия 2016 и версия 2010, положението е същото. Сменях драйвери на видео картата с препоръчани такива от Аутодеск, пак не помогна. Махах антивирусна, слагах друга пак не помогна. Обръщам се към вас, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да каже. Искам само да уточня че най-честия проблем за който пишат из нета е лаг и замръзване на мишката. При мен замръзването го няма, просто постоянен лаг на курсора.
Конфигурацията на машината с аутокад е следната:
Intel Xeon 6-Core E5 2620, 32GB DDR4 Registered, 1 TB SATA, 120GB SSD, nVidia Quadro K4000, Win7 Ult.
Машината от която ползвам ремоут десктоп е:
Intel Q9400, 8GB DDR, 120GB SSD, Win10 Home
Физически и двата компютъра са в една мрежа, като между тях има два гигабит суича, лан картите на компютрите също са гигабит.
На същия компютър с аутокада се позлва и гугъл скечъп и фотошоп ЦС6. Със тях няма никакъв проблем при работа през ремоут десктоп, дори при много сериозно натоварване.
Само пустия аутокад не можах да оправя, ако някой има идея моля да сподели.
Благодаря предварително.