Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Избор на вентилаторна печка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2006

Избор на вентилаторна печка

ЗДРАВЕЙТЕ.. ВЕЧЕ НЕ СЕ ДОВЕРЯВАМ НА НИКОЙ ДРУГ, ОСВЕН НА ВАШЕТО МНЕНИЕ.. СЛЕД КАТО МИ ПОМОГНАХТЕ В ИЗБОРА НА ПЕРАЛНЯ И МЕ КОНСУЛТИРАХТЕ В ПРОБЛЕМИ С КОМПЮТЪРА СЕГА ИДВА РЕД НА ОТОПЛИТЕЛНИТЕ УРЕДИ..
    КУПИХ ЕДИН МАСЛЕН РАДИАТОР, С КОЙТО МИСЛЯ ДА СЕ ОТОПЛЯВАМ.. ОСНОВНО.. МАРКА ДЕЛОНГИ.. ОБАЧЕ СИ МИСЛЯ , ЧЕ НЕ Е ЗЛЕ ДА СИ ВЗЕМА И ЕДНА ДУХАЛКА (ВЕНТИЛАТОРНА ПЕЧКА), КОЛКОТО ДА МИ ЗАТОПЛЯ ПРЕДИ РАДИАТОРА И ДА ТОПЛЯ БАНЯТА С НЕЯ СУТРИН ПРЕДИ ДУШ.. ЧУДЯ СЕ ДАЛИ ДА ДАМ 70 ЛЕВА ЗА ДЕЛОНГИ ИЛИ СЪЩАНА РАБОТА БИ МОГЛА ДА МИ СВЪРШИ И ЕДНА ТЕСИ ЗА 27 ЛЕВА..
    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРИТЕ ВИ !!!!

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Re: ХОРА, КЪЛНА СЕ ВЪВ ВАС.. ТОЗИ ПЪТ ПРОБЛЕМА Е ИЗБОР НА ВЕНТИЛАТОРНА ПЕЧКА..

Със сигурност Теси ще ти върши същата работа. Поточната линия която прави духалките на ТЕСИ е същата която прави и Делонгитата (работих във Фикосота известно време преди години и тъкмно я внасяха). Гледай да вземеш духалка която е легнала и отвора който издухва топлият въздух да е по тесен , за да може по голям поток затоплен въздух да излиза от него. Не знам защо си решил да се топлиш с радиатор и духалка , ама при тези смешни лизингови условия не е ли по-добре да си вземеш климатик на изплащане ? С него поне и консумацията на ток ще е по малка. Радиатора ти харчи 2 киловата на час, духалката и тя е толкова, а климатика ще е 1.2, 1.4 киловата на час , при тези дебели цени на тока ......

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re: ХОРА, КЪЛНА СЕ ВЪВ ВАС.. ТОЗИ ПЪТ ПРОБЛЕМА Е ИЗБОР НА ВЕНТИЛАТОРНА ПЕЧКА..

Още един глас за Теси.А това което казва stenly си струва да го обмислиш.Климатика харчи доста по-малко от радиатора и печката.

5. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Re: ИЗБОР НА ВЕНТИЛАТОРНА ПЕЧКА..

Аз имам и от двете. Делонгито ми е право - за баня. По-старо е от Тесито с 2 години.
    На Тесито му се разтопиха отпред решетките и се изпочупиха. Шуми доста повече.
    Делонгито - първите 2 години - тихо и никакви проблеми. Вентилаторът е с голяма перка,
    а реотанът някакъв специален - не е този стандартния. После се наложи почистване
    (стои си на пода и събира прахоляк). Тази година за последно се каня да ги ползвам и
    минавам на климатик.

За мен си е по-добро Делонгито.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Вентилаторна печка - за бързо стопляне на стаята - ОК. Но за дълговременно ползване - не ми се струва подходяща. И при нея и при радиатора има един и същи проблем - или ти се мотаят из краката, или ти заемат някакво полезно място от стаята. С климатика всичко това го забравяш - нали си е на стената, няма опасност и да го оставиш включен - от пожар. Но в големите студове > -15C е добре да има и духалка и малко да помага на климатика.

7. Тук е от
    Jun 2006

КУПИХ ТЕСИ ТОКУ ЩО...

ВЗЕХ ТЕСИ, ЗАЩОТО НАИСТИНА НЕ МИ СЕ ДАВАТ 70 ЛЕВА ЗА ДУХАЛКА.. МОДЕЛЪТ Й Е ЕТО ТОЗИ : http://i.dir.bg/shop_storage/add/2004/12/08/12247.jpg
    ПУСНАХ Я ПРЕДИ МАЛКО НА СТЕПЕН ДВЕ, ЯВНО БЪРЗО ЗАТОПЛИ И ИЗКЛЮЧИ.. СЕГА Я ЧАКАМ ДА СЕ ВКЛЮЧИ САМА(НАЛИ УЖ СИ ИМА ТЕРМОСТАТ) МА НЕ ДАВА ПРИЗНАЦИ, ЧЕ ЩЕ ТРЪГНЕ САМА.. НЕ ТРЪГНЕ ЛИ ДО ПОЛОВИН ЧАС - ОТИВАМ ДА Я СМЕНЯМ...

8.  

9. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Наистина ако имаш възможност си вземи климатик,със сигурност ще плащаш по-малки сметки и ще ти е топло.Погледни и темата за климатици в случай че тръгнеш да избираш.Повярвай,инвестицията си заслужава.

10. Тук е от
    Jun 2006

живея под наем и не искам да правя такива инвестиции в чужд имот... но подразбрах, че съществуват мобилни климатици, които могат да се местят...

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Срещу ~100 лева ще ти преместят климатика и в новата квартира - просто трябва да си прецениш сама очакваната продължителност на пребиваването ти в квартирата!

12. Тук е от
    Jun 2006

добър отговор, но трудно за преценка.. това не мога да го предвидя изобщо.. но ако видя, че ще се задържим там и следващата зима - мога да се позамисля сериозно.. освен това винаги съм смятала, че от климатика се настива зверски - без значение дали духа топло или студено.. или просто аз съм една кека...

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

За мобилен климатик даже и не споменавай.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2006

badr, кво им има на мобилните климатици...

16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

освен че трябва да им се сипва вода и, че са малко по-шумнички .........не съм видял други минуси. Имам 2ма приятели които са с такива вече 7-8 години и няма никакви проблеми , марката им е Делонги

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от scorpia
    badr, кво им има на мобилните климатици...
    Принципа на действие е крайно неудачен.Лишаваш се от най важното качество на климатика -- икономичността.Такъв климатик се ползва когато отидеш на почивка,някъде извън града за ден два и др. подобни случаи в които икономичността се пренебрегва.За постоянна експолатация -- Абсурд.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    освен че трябва да им се сипва вода и, че са малко по-шумнички .........не съм видял други минуси. Имам 2ма приятели които са с такива вече 7-8 години и няма никакви проблеми , марката им е Делонги
    Нещо не съм на ясно... Мобилен климатик не беше ли компресор, топлообменници и т.н свряни в един корпус (както прозоречен) който има една огромна тръба за въздух ?!!! Каква вода?.... Да не би нещо за конденза да става дума? Или го бъркаш с едни псевдо- климатици, дето вътре си има нагреватели като печка...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 05-08-13, 21:03
  2. Неадекватна вентилаторна печка Crown
    От Penoff във форум Черен списък
    Отговори: 7
    Последно: 20-12-09, 17:43
  3. Избор на готварска печка
    От precious във форум Бяла техника
    Отговори: 4
    Последно: 22-02-09, 15:23
  4. Мнение за избор на газова готварска печка?
    От g_velev във форум Бяла техника
    Отговори: 8
    Последно: 03-10-06, 10:32
  5. Препоръка за вентилаторна печка
    От teoto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 9
    Последно: 28-09-06, 18:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе