Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 23

Идея за отопление на 30 кв хол

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #1

    Идея за отопление на 30 кв хол

    Къща изложение Ю - югозапад, дограмата е алуминиева стара с К-стъкло. Помещението е Г-образно. Имам камина, но според мен си е жив мазохизъм да носиш и чистиш всеки ден, още повече ако пък 8 часа си навън. За момента нямам 4000 лв за климатик, така че се насочвам към някакъв по-изгоден вариант. Радиатори съм ползвал, не бях доволен. Въпроса е мога ли да се справя с отоплението, като отделя около 300 лв, имайки в предвид, че другите помещения също се отопляват. Разбира се консумацията на ток трябва да е в някакви разумни граници.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #2

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    За това помещение климатика ще ти струва 1700 лева и то ДАЙКИН FTX50GV.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #3

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    Силно скептично съм настроен към възможностите на този климатик да ми отоплява хола. Съдя по конвенционалния ми Хитачи в другата стая (макар и стар) , който горе долу като мощност е същия на помещение почти два пъти по-малко. Не мога да кажа, че ми е комфортно. Та за това не бих рискувал освен ако не го видя сложен някъде другаде.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    83
    #4

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    Подкрепям за Дайкина.Имам такъв в 33 кв. и за сега е добре.-топло е .Е може би Нокрия ще е още по добре .

  6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #5

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    Цитат Първоначално публикувано от MAKAPOB
    Въпроса е мога ли да се справя с отоплението, като отделя около 300 лв, имайки в предвид, че другите помещения също се отопляват. Разбира се консумацията на ток трябва да е в някакви разумни граници.
    Човека за 300 кинта говори - вие Уруро Сарара ще му предложите още малко!

  7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #6

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    Не го сравнявай с ХИТАЧИ -то, на светлинни години са.Номинала на ДАЙКИН-а е 5,8, като се развърта до 7,7 киловата.Ще ти прави баня в помещението.Изпитан е през зимните студове в последните зими / в друга модификация, но със същото външно тяло/, доста хора го имат, топли им много добре.КАСАП, той говореше, че няма 4000 лева, явно човека не беше съвсем ориентиран какво има на пазара.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    78
    #7

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    Бе хора, толкова ли е сложно за разбиране?!? Човека (индиректно аз също) пита за отопление, което да НЕ Е климатик, а ВСИЧКИ отговори му натякват за климатик!???!????! Така между другото е и във всички теми за отопление. Мислех и аз да си задавам въпроси, ама май е абсолютно безсмислено - 100 % съм убеден, че с някаква налудничава сакралност всичко живо ще тръгне да ме убеждава да си купя климатик. Е да, ама не! имам си два (не е кой знае какво - инверторни Панасоници)- единият и в момента ми духа неприятно насреща, а за помещение, в което се спи не искам и да чуя. И изобщо защо трябва да се налага на някой, който е обявил, че НЕ ЖЕЛАЕ КЛИМАТИК мнението НЕПРЕМЕННО ДА СИ КУПИ КЛИМАТИК?!? Не щем климатици бе! Ако имате мнение по конкретния въпрос - моля, ако ли не думата климатик я използвайте в тема за климатик... Извинявам се за off-а, ама не се стърпях (с цената да си отнеса някое наказание).

  10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #8

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    Спокойно Georgo, няма да понесеш никакво наказание, дори имаш от мен поощрение . Пост в смисъла на твоя мислех да пускам и аз, но се въздържах, понеже съм писал много по тоя проблем и се възпирам, за да не ставам банален. Точно заради това преди няколко месеца след много дебати отделихме темите за климатици да са в отделен раздел от темите за отопление по всякакви други начини. Точно затова има подраздел "Електрическо отопление", въпреки че климатиците също са консуматори на ел.енергия. На мене също ми е писнало всяка тема в която се пита за нещо различно от климатик да се опорочава в спор кое е по-изгодно. Мисля, че на всеки му е ясно и няма спор, че климатика дава едно от най-евтините отопления като месечни разходи - няколко (2-3) по евтино отколкото с реотан, но това не значи че всичко друго трябва да се забрани! Ще се постарая за в бъдеще да намаляват случаите на подобно опорочаване на теми и ще помоля всички участващи в дискусиите да се въздържат от подобно поведение.

  11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #9

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    съжалявам, че предизвиках дискусия, нямах такава цел.Човека каза, че няма 4000 лева, затова минава на друг вариант, само исках да му кажа, че не са необходими 4000 лева, не е казал, че не желае климатик. Само споделих идея.За ел. отопление според мен е най-добре да си сложи конвектори, сега на пазара има много модели, които ще му вършат работа.

  12. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #10

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    Помещението в момента не се ползва много и за това съм решил за тази зима специално да не давам много пари за уред. Догодина живот и здраве може да помисля за климатик, но първо искам да видя как ще е с нещо друго.

  13. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #11

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    @Марков всяко ел. отопление си е еднакво не изгодно. Ако си ползвал ел.радиатор и казваш, че не си доволен от какво точно?
    Ако е от сметките няма какво да направиш за 300лв.
    Иначе какво е разумен разход е строго индивидуално. Взимаш една духалка за 50лв., ако не си се топлил до сега на ток и гледаш какво се случва със сметките. Бързо ще прецениш кое ти е по-скъпо времето за камината или тока, а и ще разбереш конкретно в твоя случай, ако вземеш климатик за колко време ще ти се изплати. Възможно е да се окаже, че ти трябва малко енергия и да не си заслужава дори климатик догодина.

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #12

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    1. евтин вариант 2 х http://www.technomarket.bg/products/...-fh-2750-metal Имам я същата -разнасям я когато ходя по вили.Плюсове:
    -Метална е и няма трошене дори и да я ритнеш;И да ми я откраднат няма да ме е яд(само 20 лв е)
    -има термо регулатор и 2 степени и изключва когато достигне зададената температура;
    -много ниска цена
    -най доброто за отопление близко до пода-струята горещ въздух я разпръсква буквално по пода и можеш да ходиш бос.
    Имам я от 3 години и е духалката с най -горещ въздух и силна струя(стига на 2.5 -3 метра пред нея)

    минус:
    - шумна е както повечето духалки

    2.по-скъп варинат 2х http://www.technomarket.bg/products/...onghi-hvr-9030

    плюсове:

    -най-тихата духалка звука когато работи е като на хубав климатик на минимална степен, тоест не се усеща;
    -има хубав дизайн и можеш винаги да отопляваш друга стая, включително и спалня и да спиш спокойно;
    -има 2 степени 1000 и 2000 вата, както и степен против замръзване.На първа степен работи без да се изключва.На втора степен се регулира термостата и изключва.Духалката създаваща най-много комфорт, ако работи постоянно без да се изключва( и я нагласиш тя сама да поддържа определена температура -тя сама се включва и изключва), защото е също и най-тиха.

    минуси:
    -твърде висока цена за духалка;ако искаш да ходиш бос по пода духалката от точка 1 топли по добре въздуха до пода, тази не толкова добре, но създава повече комфорт.



    Вариант 3 средноценови:
    1.духалка от т.1 + духалка от т.2-така комбинираш плюсовете им и е на средна цена между двата други варианта.

    Не ти препоръчвам тесита, радиатори, конвекционни печки, тъй като имах 2 конвекционни печки-топлят, но така изсушават въздуха и вдигат прахавъв въздуха, че на сутринта ми е нужно цяло кило масло да си оправя гърлото.Преди да си купя климатиците от подписа се топлех с 3 духалки(от които двете горпосочени) +2 конвекционни печки/радиатори.от печките не съм доволен-тихи са, но толкова прах във въздуха не вдигаше дори подовото отопление, затова едната я подарих, а другата си я имам за спомен и мисля да я хвърля на къщата на гаджето на село(и без това конвекционните печки съм ги отписал нацяло и всички).Хола ми е 29.1 кв.м. и ми трябваха 2 те духалки и едината конвекционна печка да го затоля до 25 градуса(при външна температура 2-3 градуса и без съседи около мен) след което спирах печката и работеха само 2-те духалки.

    Успех в избора

  16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #13

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    Макаров, май ще си най-добре с газов калорифер . Малко нестандартно решение, ама и такава ти е задачката.

  17. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #14

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    Тези калорифери не са лоши, но си мисля, че не са за битови помещения. Плюс това един път съм патил от пропан-бутан, от тогава съм много против вкарването му в къща. Четох за някакви конвекторни и инфрачервени печки, в хола имам един силов контакт и се чудя дали да не пробвам с тях.

  18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #15

    Re:Идея за отопление на 30 кв хол

    Рано или късно ще стигнеш до идеята за термо-помпа (климатик). Всички средства, които ще похарчиш междувременно, ще отидат на вятъра.

    П.С. Извинявам се на Лазар.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Интересна идея за отопление:D
    От babati във форум Отопление
    Отговори: 9
    Последно: 29-11-13, 16:20
  2. Интересна идея за отопление:D
    От babati във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 28-11-13, 22:47
  3. Отопление на газ / отопление с климатик?
    От VD във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 14
    Последно: 22-01-13, 19:57
  4. Отговори: 5
    Последно: 21-01-12, 19:23
  5. съвет/идея за CMS
    От devil във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 29-11-04, 11:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе