Първоначално публикувано от
izzy58 Здравейте,
ще отоплявам панелно жилище на 2-ри етаж юг,югозападно изложение.Без изолация за момента,но с намерение да се изолира в близко бъдеще.С троен стъклопакет (от този който държи хладно през лятото) и 5-камерен немски профил.Отвсякъде съседните апартаменти са обитаеми.Спрял съм парното,но във всяка стая минават тръбите му.Направил съм схема на жилището.
Решил съм да го отоплявам с 3 конвектора във всяка стая по 1. Предполагам АДАКС ще взема но не съм избрал още нищо. Та какви ще са най-подходящи в моя случай? Не искам да са от скъпите с уай фай ,но се чудя дали да са с мех. или електронрен термостат,че има съществена разлика в цената?Някъде четох,че електронният пести повече ток (което е целта) от механичният,поради това,че е по-прецизен,но не знам дали наистина е така и дали е чувствителна тази разлика?Също така по колко вата за стая ще вършат работа ,но да се вземе в предвид,че инсталацията е оригиналната ,а тя на панелките не е съвсем силна.И дали това трябва да ме притеснява?
Хреса ми серията
ADAX GLAMOX заради извитият горен край , който не не позволявал да почернява стената след време (поне така се твърди).Но пък те май са само с ел.термостат.