V-tak са си произведени в Китай и нямат нищо общо с българската "индустрия" , голяма част от "турските" лед тела също.Така че е въпрос на късмет кой точно китаец ги е създал.
V-tak са си произведени в Китай и нямат нищо общо с българската "индустрия" , голяма част от "турските" лед тела също.Така че е въпрос на късмет кой точно китаец ги е създал.
Не знам,нали някакъв поп им правеше реклама,аз защо съм останал с убеждението че ние ги правим ..Както и да е.Когато ходих да ги връщам винаги при продавача имаше по един голям кашон брак,и той ги хвърляше вътре заедно с кутиите.На лицето му беше изписана досада и възмущение.Мисля че се долавяха и леки признаци на гняв.
V-tac имаха някаква дефектна партида преди 2-3 години.
Бях взел десетина от който нито една не оцеля.
И да - точно така гледаха в магазина като ходех да ги сменям гаранционно -
гаранцията беше година.
Преди тази партида и след нея си “умират” в рамките на разумното за китайчета 2-3г.
А най-ползваната и първия ми V-tac още свети...
здравейте! имам проблем с очите,втори чифт очила сменям с ув и филтър за синя светлина. интересувам се много от крушките,които ползвам и се предлагат на пазара ,тъй като прочетох за вредите от тях.направих теста с камерата на телефона към всички крушки в къщи и останах изненадан, относно въпросния ШИМ.старите енергоспестяващи крушки на осрам -4 годишен и вивалукс -2 годишен, дават видимо трептене и вълни при преглед през камерата.а единствената лед на ostam value 10.5 w=75w,свети без да мигне ,гладко и чисто .това означава ли , osram led крушката не дразни,изморява,натоварва очите.мога ли да разчитам на този простичък тест?
Според мен може да се разчита на този тест. Даже този тест може да се приложи на телевизор и монитор.
Масово по евтините лампи имат пулсации. Вносителите са наясно но не им дреме.
v-tac никога ! първо не си отговарят на ватовете .. в 10 ватова крушка има 4 ватов китайски елемент състоящ се от 4 диода по 1 ват ( толкова и свети ) изработката е като в час по трудово ,а живота е между 2 месеца и 1 година ( поне при мен толкова изкараха ,не си правих труда да се занимавам с гаранции смених ги с Филипс ЛЕД балкан разлика )
Аз купувам крушки от ИКЕА. По спомен някъде гледах тестове на техни лед лампи и бяха в норми.
Ако някой иска може да ги пробва.
Купих от тия 3 за мен и две за приятелката ми. Замених с тях Osram 13 W обикновени. Макар ,че имат едни и същи светлинен поток феламентите светят по-приятно и по-равномерно в цялата стая. Преди имах чувството ,че се намирам в стая за разпит в Гуантанамо или Лубянка.
Насочи телефона на камера да видиш има ли трептене. От 15..20см.
Пробвай и старите.
Сега пробвах и на трите феламенти и на трите обикновени. Няма никакво трептене.
Идеални са. Трябва да купя една да видя какво има вътре.