Помощ!От крана за студена вода тече вряла!!!
Днес ми се случи нещо много странно.лошото е че от тази случка ми се появи теч на свръзката на тръбата с водомера.
Та с няколко думи-днес като пуснах студената вода(със смесител съм) вместо студена потече вряля вода.Не съм с ТЕЦ,а с бойлер.Как е възможно това???
От врялата вода не знам защо но се появи тоя теч на гайката с която се хваща тръбата към водомера и сега тече.Лошото е че водомера е в една дупка всрян и сега ще ми е трудно да затегна гайката.
Както и да е,някой знае ли защо се получи така-от къде дойде тая вряла вода в системата за студена? Искам да не се повтори вече,защото може да не съм си вкъщи и да станат проблеми.Бях пуснал бойлера преди това,но го изгасих,а и температурата не беше станала такава че водата да е вряла(в бойлера).
Възможно ли е някой от комшиите да е направил някаква глупост и да е обърнал системата???
Моял помагайте,че днес останах като изумен-на където и да завъртя смесителя все гореща вода течеше,сега с еоправи,ама де да знам дали пак няма да стане същото?
Re: Помощ!От крана за студена вода тече вряла!!!
всеки бойлер има възвратен клапан (или обратен клапан)
той служи да пропуска вода само в едната посока
проблема може да е при теб, или при комшиите - отдолу или отгоре.
в случая топлата вода се връща обратно в мрежата на студената, най-вероятно заради слабо налягане.
сигурно не разбираш от ВиК, т.ч. най-добре потърси майстор или познат, който разбира и има инструменти
клапанът не е скъп, но на мен ми се наложи да сменя една тръба (твърда връзка) с мека връзка, понеже не можах да намеря нов клапан за твърдата връзка :)
Пускай пералнята и пълни ваната докато има аванта :yahoo:!
А сега сериозно - дано водомерът ти да е за гореща вода, защото има и такива, които издържат само на студена и от горещата се разтапят частите им. Напълно възможно е проблема да е в някой комшия под или над тебе, вързан на същия щранг
"А , бе комшу - с твоя нов бойлер рахатясахме бе.....къпим се на поразия и водомерът не отчита нищо!!!"
"Да бе, комшу, ама ти видя ли като включа бойлера кой електромер се върти..." :-memnon
Оправете си проблема с теча, че не е ясно кой плаща:))
Теча го оправих,лошото е че водомера се прецака и стрелката въобще не върти.
Вероятно от врялата вода се е стопил вътре.
Как мога да разбера дали е от моя възвраетн клапан,или на някой от съседите.
За съжаление никой от съседите ми ги няма и не мога да говоря с тях.
тук можеш да получиш много ценни съвети, но никой от нас не може да ти реши проблема
по-добре използвай следващите няколко часа да намериш човек, който да дойде на място :)
п.с., "Елементарно Уотсън!", ако включиш бойлера и пак започне да тече топла вода от крана за студената ... ясно е
само да не се наложи да плащаш и на комшиите водомерите, че става ***ня
Цитат:
Първоначално публикувано от gagauz
...Как мога да разбера дали е от моя възвраетн клапан,или на някой от съседите....
Най-сигурно става, ако го демонтираш и го надуеш - трябва да пропуска само в посока на стрелката.
Ами няма логика да е при мен проблема,най-малкото щеше да свърши топлата вода в моя бойлер,а тя си е непокатната!
Така че предполагам че проблема е в някой от комшиите,но в кой?
Аз съм на първия етаж,над мен не живее никой,остава да е някой от още по високите етажи,ама знам ли.
Срещал съм го твоя случай.В блок когато на някой от апартаментите и бойлерът му вътре му откаже терморегулатора и термозащитата, а при това и възвратният му клапан се окаже лабав, от създаденото високо налягане започва да връща гореща вода по студената тръба.Тази ситуация е много опасна и ако в даден момент няма никой отворен кран в блока ви(обикновенно късно през ноща) ще ви дават по телевизията на другия ден като поредния гръмнал бойлер.Взимай мерки и алармирай съседите си!!!!!!! Ако вече не е късно? Пиши после тук как е решен проблема ти.
Цитат:
Първоначално публикувано от izashev
...Взимай мерки и алармирай съседите си!!!!!!! Ако вече не е късно? Пиши после тук как е решен проблема ти.
Може и да е късно... Добър човек беше! angel
Цитат:
Взимай мерки и алармирай съседите си!!!!!!! Ако вече не е късно? Пиши после тук как е решен проблема ти.
Браво, izashev, ти си бил само за пожарникар.
Човека пуснал спешно питане на 16-ти (събота) ти му даваш съвети да алармира комшиите след 1 седмица без малко.
Да си се замислял, че надали баш теб ще те чакат, с макар и мъдрия съвет?
Ох ... как ще се къпя само ... На никой няма да се обаждам. Не е задължително да е проблем с възвратния кларан. Има и по един кран във всеки пакет, ако не е завит топлата водичка е на воля [за твоя сметка разбира се]. Поне в панелните от преди 20-25 години е така.
Ще карам на минерална за пиене, докато комшията се усети.
За Black adder
Много неуместна забележка колега.Този форум го четът и хора на които може в бъдеще да им се случи подобно събите, а не е само отговор на питащия.Вярно, че за него е малко късно, но за другите не е! Така, че СПОКО! и ти желая успех във всичко.
Възвратния клапан спира топлата вода да не изтече от бойлера. За да не гръмне се предпазва от паровъздушен вентил. Тези двете вече ги правят в едно тяло, ама не значи че и двете са прецакани.
Цитат:
За Black adder
Много неуместна забележка колега.Този форум го четът и хора на които може в бъдеще да им се случи подобно събите, а не е само отговор на питащия.Вярно, че за него е малко късно, но за другите не е! Така, че СПОКО! и ти желая успех във всичко.
да, четат го и други, и както казваш сам - 'за него е малко късно'. Така че можеше да си спестиш патетичното 'Взимай мерки и алармирай съседите си!!!!!!! Ако вече не е късно?" след като сам знаеш че за 5 дни съседите или са разбрали или са умрели.
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
Ох ... как ще се къпя само ... На никой няма да се обаждам.
Malone, ти да не си с кожа на хипопотам бре? Ако от крана за студената вода тече вряла и от крана за топлата вода - пак вряла, с твоята лакомия ша са ощавиш бре човек :-memnon То на аванта и аз чувал сол изяждам, ама ти ма биеш :))