подово отопление в баня????на 220волта???това и на най големия си враг не бих пожелал!по добре си купи електрически стол!![]()
подово отопление в баня????на 220волта???това и на най големия си враг не бих пожелал!по добре си купи електрически стол!![]()
Имам доста лунички из апартамента си, всичките работят от 2,5 години. Изгоряла луничка на 12V до сега нямам, но те са работили сравнително малко часове. Тези на 220V работят интензивно - в баните и в кабинета ми и след втората година започнаха да гърмят една по една - при включване. Изглежда окъсяват вътрешно, защото всяка гръмнала лампа изключва и предпазителя, а звуковия ефект е доста силен.Първоначално публикувано от flammen
ако ти се занимава препоръчвам ти да смениш ключовете с регулатори на осветление,така поне при пускане няма да гърмят.Първоначално публикувано от Lupus
![]()
Не искам димери, вкарват много смущения в мрежата, защото са предимно китайски боклуци. Имам една стара разработка на Soft Start, ше взема да опитам с него. Лампите са 6 на най-голямото тяло 50W/220V общо 300W. С един 6А триак ще работи и ще пее.Първоначално публикувано от marto68
смущения по точно характерен брум се получава по време на регулиране.когато потенциометъра е на максимум не би трябвало да ги има,освен ако семистора остава полуотпушен.повечето от регулаторите които съм базикал вътре имат един тример с който се дорегулират нещата при конкретен товар.
Как е при мен: Светодиодни лунички със 18 бр. LED на 220V, около 20 лв. парчето в Бриколаж
1,2 W / луничка, няколко десетки хиляди часа живот
Избор на цветове, никакво загряване, работят нон-стоп
flammen,
биха могли да осветяват достатъчно добре, ако са правилно разположени. Но ти препоръчвам 35W крушки.
Смятам, че ще бъдат по-полезни.
След две години четене, куп изгорели чаркаля се получи перфектно светодиодно, плавно-управляемо (димируемо) осветление за WC то. Перфектно и безопасно. Сичко друго е ветър и мъгла. Не грее, не бие ток, гадинчетата го заляха след като им казах че е безопасно, работи и си пее. Са ако ми остане фреме мислиа да пусна и RGB вариант за музичка