Днес се натъкнах на поредното устройство за икономия на ток http://www.dobrikit.dir.bg/page51.htm. Моля за вашите коментари?
Днес се натъкнах на поредното устройство за икономия на ток http://www.dobrikit.dir.bg/page51.htm. Моля за вашите коментари?
Поредната глупост.По-подробен коментар е направо излишен.
"УРЕДИ ЗА ИКОНОМИЯ НА АКТИВНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ до 50%"![]()
![]()
![]()
Тоя е за нобелова награда,според описанието му това си е чист стабилизатор на напрежение
Света е пълен с мошеници и това с уреда за тока е поредния фрапиращ случай.
Икономията идва от това , че този уред накъсва сунусоидата на напрежението , т.е уреда не е постоянно захранен.Идеята е ,че реотана е инертен и няма да изстине толкова бързо а температурата ще е все същата.може да се икономиса енергия но колко точно незнам.Само че цените са доста солени за един генератор и един семистор.Същата глупост е и с предлагания волтметър- за 5 лв спокоино може да се купи същия и то с по-голям обхват.
Видях за бойлер и маслен радиатор. Кога ли ще пуснат и за сух радиатор, духалка, конвектор, готварска печка, ел.скара, сешоар, проточен бойлер и каква ли форма ще имат?![]()
Принципът на действие е инпулсивно подаване на променлив ток.При такова подаване на ел.енергия не се дава възможност на реотаните да изстинат и по този начин са спестяват до 50% от консумираната ел.енергия. :-)
Това са пълни глупости! Я се опитай да анализираш написаното от теб и да посмяташ малко! Ако намалиш подадената ел енергия с 50%, с толкова ще се намали и отдадената топлина. Няма енергийна система в която да вкараш 1W и да извадиш 2W!Първоначално публикувано от spiritfolio
Тюх! Много голям ТЮХ!!!Първоначално публикувано от Lupus
Тъмън бях измислил как да си направя перпетуум мобиле от бойлера. Махам му защитите, слагам една парна турбинка с генератор на изхода. 50% от енергията връщам пак към бойлера, а другите 50% ги продавам на НЕК. Развали ми далаверата! Лош Lupus!
За разлика от далаверата на автора на сайта. Наивници винаги ще се намерят, които вярват на подобни неща.
Само че, за разлика от нашите закони, физичните няма как да ги излъжеш...![]()
Всички имате много здраве! Тук става въпрос за иНпулсИВно подаване на променлив ток, в което е същността на изобретението, а не за импулсно захранване, за което вие говорите!
![]()
Що да няма, като ида в Технополис и ми викат, че климатика марка Х консумира 1kW, а отдава 2kW.Първоначално публикувано от Lupus
С склиматика нещата са по различни. Климатика пернася топлина от едно място в друго. Помпа на толина или както се казва термопомпа. Това е климатика.
Сайта наистина е уникаТен! Ето още един бисер (правописа запазен):
"Въглеродът използван в устройството КОСМОХИТ е присъщ за всяка жива материя.Дишането ни е невъзможно без въглерод.Въглеродът е едновременно прост и загадъчен.Въглеродът това е Елмаз.Въглеродът това са свръх надеждните детайли на ракетните двигатгели,работещи в зоните на най-високите температури- в соплата на космическите кораби.Въглеродът това е самата Природа.Ето защо когато се отоплявате с КОСМОХИТ изпитвате чувство на комфорт и добро настроение."
Източник: http://www.dobrikit.dir.bg/cosmoheat4.htm
Най-загадЪчно, четейки горното, ме обзе чувство на комфорт, добро настроение и прилив на смеховни напъни.
Май ми е време за едно малко въглерод2-водород5-хидроксилно съединение и една шопска бъркотевица от въглерод(отново!)-хидратни Природни източници в по-твърд вид. Докато гледам как фАрари и макларАн горят, изтъркват и трошат едни други въглероди...![]()