Здравейте имам проблем със налягането на водата в водопреносната мрежа, налягането е малко, по какъв начин бих могъл до го реша
Здравейте имам проблем със налягането на водата в водопреносната мрежа, налягането е малко, по какъв начин бих могъл до го реша
С ходрофор можеш да си решиш проблема, но първо се обади във ВиК. Нали си плащаш и трябва дас ти осигурят нормално налягане на водатата(6 атмосфери). Възможно е ниското налягане да се дължи на стеснени тръби от варовик. Има такива случаи. При подмяна на водопроводната инсталация със полипропиленова или медана налягането се повишава, понеже съпротивлението на тръбите е по-малко. Поцинкованите тръби са грапави.
при положение, че живея на втория етаж каква хидрофорна помпа ще ми свърши работа имам предвид за параметрите
Параметрите зависят не от етажа, а от консумацията на вода. Разбира се хидрофора ще е някъде на твоя етаж. Няма да слагаш хидрофор на блока я. Все пак ако на втория етаж има ниско налягане, на по горните етажи ще е още по-зле. Замислете се за генерално решение. Колкото е по-ниска налягането и по голяма консумацията, толкова по-голям трябва да е хидрофора, а налягането на изхода да е 6 бара. Ако хидрофора е в мазата ти имаш предвид, че на 10 метра височина налягането ти спада с 1 бар.
Нормалното налягане, което осигурява хидрофора е 3 бара. но то обикновено е достатъчно.
може би не се изразих правилно живея на втория етаж от къща със собствен водоизточник интересуват ме техническите параметри на помпата и кои марки са по добри
Не купувай от Метро, Практикер и др., а иди при фирма, занимаваща се с помпи - те ще те консултират по всички въпроси и ще ти дадат качествена стока. Италианските марки са най-евтиното което си заслужава. Не се лъжи с Ейнхел и др. подобни. Обикновено за едно жилище е нормално да се сложи помпа с мощност 700-1000 Вт, самозасмукваща, балон поне 40л, но все пак трябват подробности.
ГЛедай да сложиш помпа с по-висок напор за да си имаш нормално налягане като в града. Ако помпата е с напор 3 или 4 бара докато дойде до втория етаж ще падне още налягането.