Имам бойлер Теси, който преди няколко дни спря да загрява водата. Отворих му капака и видях, че се е включила защитата. Понеже го имам от няколко години, реших че се е включила, заради натрупан котлен камък по нагревателя. Оказа се, че е така, защото нагревателя не се виждаше от натрупаната мизерия по него. Почистих нагревателя и го занесох заедно с другите чаркалъци в един сервиз да ги замерят дали работят. Оттам казаха, че всичко е наред и трябва само да си сменя уплътнението на фланеца.
При първото включване, след "ремонта", бойлерът загря и си изключи както трябва. На другия ден, при второто включване загря до половината и спря до там /чаках стрелката за температурата да мръдне по-нагоре от половината в продължение на 1 час/. Топлата вода беше колкото да се изкъпеш набързо. И оттогава бойлера не загрява вода, въпреки че лампата за загряването свети.
Понеже не чувам нагревателя да шуми като включа бойлера предполагам, че проблема е в него, но не съм сигурен.
Знам че стана много дълго обяснението, но ако някой може да даде акъл ще съм му благодарен.